Вдигат ударно заплатите в полицията, 2000 лв. стартова

Шефът на Гранична полиция отрича, че става главен секретар на МВР
29 авг 2024 09:34, Петър Бойчев
79
Вдигат ударно заплатите в полицията, 2000 лв. стартова
Снимка БГНЕС

Ударно ще скочат заплатите в  полицията. От 1 януари 2025 година стартовите заплати ще са около 2000 лева, при 1300-1400 сега. Това разкри главен комисар Антон Златанов по бТВ. 

"Никой не е водил с мен разговори с мен за поста главен секретар", заяви още Златанов, директор на Главна дирекция „Гранична полиция“ и поясни, че всички подобни твърдения са спекулации.

Той заяви, че има много добър екип и си има работа.

За мигрантите и преминаването нелегално на границата ни Златанов обясни, че сега наистина е едно от най-натовареното време. Само за последното денонощие е имало над 300 опита за преминаване на българо-турската граница.

Главният комисар каза още, че 100 км от границата ни с Турция е без видеонаблюдение. До края на година граничните полицаи ще получат още 200 нови автомобила.

Златанов коментира и липсата на кадри в службата. Търсят се над хиляда гранични полицаи. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от Общество
Днес е Секновение - денят и нощта се стигат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен до 12 преди 2 седмици
Куките може и да не плащат, ама даскалята плащат осигуровки.Ако проверяват олимпиади, даже подават данъчни декларации.Една комшийка подава миналата година данъчна декларация за 21(!) лева!!
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
РР дава подкуп на полицайте с ЧУЖДИ ПАРИ
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много хора буквално забогатяха от трафик на хора и по точно на мигранти. После изпраха парите като ги назначиха на близки до властта работни места. Вместо да са във затвора. Това е ужасно за всички нас които го виждаме този сценарий. Защото на всичкото отгоре сме подложени на жесток тормоз. ,
47
4
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 2 седмици
Добре е да взимат повече, но проблемът е че така ги купуват за изборите. Все пак герб управлява МВР и това е сигнал към всички за кого "трябва" да си затварят очите за купуване на гласове. Проблемът е в порочното управление на герб и пеевски, което продължава въпреки уж други правителства. Негласуването не е решение. Дори и за някаква малка партия пак трябва всеки да гласува. Тогава купуването на гласове няма да има голямо значение.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А на сътрудниците кога ? Щото и те хранят семейства дерибейства.
45
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Полицията е на ГЕРБ. Нормално е Главчев и Илков да им вдигнат заплатите
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А стълбички ще носят ли на нарко дилърите или това е бонус към 2та бона заплата?
43
2
 
19
 
! Отговори
Аксиома преди 2 седмици
Държавица в която заплатата на чиновника е по висока от тази на свободните професии.Не ми я хвали. Това е тип полицейщина и клиентелизмът.
42
1
 
24
 
! Отговори
читател преди 2 седмици
До АнонименАми много им е хубаво и лежерно.Пенсионират се на 55години, взимат по 20 заплати и повече на куп, имат по 40дни отпуска, возят се без пари в градския транспорт, във ведомстмените барчета се хранят на себестойност и ........
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гарантирано от ГЕРБ. Тя МВР е полусамостоятелна охранителна фирма с собствени приходи от глоби и такси. От глоби си купуват BMW и други луксозни SUV. Никой нищо не може да им каже. Вместо таксите и глобите да постъпват държавния бюджет, както е редно в нормалните държави.
40
0
 
19
 
! Отговори
Вдигат преди 2 седмици
и догодина пака на протести за повече парици.А вършат ли си работата или ръцете в джобовете, шушукат си, говорят по телефоините
39
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Честно казано, наистина недоумявам кой скот би работил за 2000лв. в София, при условие, че продавачка в магазина вече минава 3000. Ама милиционери, все пак... То и за продавачка не става. С цялото ми уважение към можещите и кадърните, ама те надали са повече от 15% от щата.
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Поне да си вършат съвестно служебните задължения!
37
2
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 2 седмици
Всъщност вместо да дават данъците ни за образование, здравеопазване и пенсии на родителите ни, ще си купуваме вота на най-низшите мекотели в българското общество. които охраняват, трафикират и са въвлечени във всички схеми и измами в България. Супер кво:)
36
1
 
17
 
! Отговори
ИВАН преди 2 седмици
НА ТИЯ ХРАН-ТУТ-НИЦИ ЗАПЛАТАТА ИМ Е ДЖОБНИТЕ! ТЕ ОТ ДАЛА-ВЕРИ СИ ИЗКАРВАТ х3!
35
0
 
18
 
! Отговори
VladTepes преди 2 седмици
Не е лошо да се вдигнат заплатите, но трябва да се вдигнат изискванията и полицията да си върши работата - да се бори реално с престъпността. Не може да се дават пари за нищо.
34
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С тия "чудни" заплати, скоро ще вкарват полицаи от Индия, Афганистан, Пакистан- екзотика, нали!
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По принцип няма лошо да им вдигнат заплатите, даже е добре, но не е зле да се концентрират върху залавянето на големите престъпници в държавата, ощетяващи обществото всяка година с милиарди, вместо да се занимават с разни коко_шкари, които ги гепили с две цигари марихуана например. Иначе подкрепям, че полицаите трябва да са по-добре платени.
32
2
 
26
 
! Отговори
JJ преди 2 седмици
Пак на наш гръб.
31
4
 
17
 
! Отговори
чУдна работа преди 2 седмици
за какво им вдигат заплатите, след като полицаите ме разчитат на заплатата. Явно искат да вдигнат средната заплата, за да се повиши заплатата на депутатите.