Ако Диона беше във Франция, щеше да отнесе две години затвор

КЗП трябва да анализира по-сериозно дейността на инфлуенсърите
30 авг 2024 14:09, Гергана Попова
66
Ако Диона беше във Франция, щеше да отнесе две години затвор
Снимка: БГНЕС

Нужно е да бъде въведен режим за професията инфлуенсър. Това заяви за Bulgaria ON AIR Габриела Руменова от платформата "Ние, потребителите".

Още по темата

"Много е важно такъв закон да даде ясна представа какви са правата и задълженията на всяка една от страните - инфлуенсъри, агенти, страните, които ги наемат, самите платформи. Във Франция 9 месеца след въвеждането на закона е направено проучване, че съдържанието е станало много по-прозрачно. Рекламодателите и потребителите са много доволни от резултатите. Важно е какви са посланията и какво се преследва с тях. Децата са с крехка психика, още не са изградени като личности. Имат много нисък праг на критичност, не са свикнали да търсят допълнителна информация, доверчиви са", каза Руменова.
 
Тя е на мнение, че Комисията за защита на потребителите (КЗП) трябва да анализира по-сериозно дейността на инфлуенсърите и да отчете дали е налице нелоялна търговска практика. Пред Bulgaria ON AIR Руменова уточни, че във Франция се предвижда глоба до 300 000 евро и до две години лишаване от свобода.

От 1 септември влиза в сила важна промяна при продажбата на детски столчета за автомобили. Във физическите и в електронните магазини ще бъде разрешено предлагането само на седалки, които са изработени в съответствие с т. нар. i-Size стандарт. Той осигурява защита от странични удари и възможно най-продължително возене на детето в обратна на движението посока.

"Старите няма да могат да бъдат предлагани, но ще могат да се ползват, без хората да са в нарушение. i-Size стандартът е установен, че е по-безопасен за придвижване", добави Руменова.

Тя отбеляза и че от 1 септември на всички летища в страните от Европейския съюз (ЕС) отново се въвежда строго прилагане на правилото, ограничаващо пътниците да носят в ръчния си багаж на борда на самолетите течности в шишета или контейнери с вместимост повече от 100 мл. Трябва да се поставят в прозрачно пликче и общата им вместимост не трябва да надвишава 1 л.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: ЕСДионаинфлуенсър
Още от Общество
Над 300 вида птици са преносители на Западнонилска треска
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако Диона беше във Франция, никакъв затвор нямаше да отнесе. Прокуратурата изобщо нямаше да се занимава с нея. Ако беше в САЩ, можеше да отнесе присъда 78 год. затвор или 112 год. затвор и да я пуснат след 5 дена арест, който ще се зачете като 5 дена затвор. А в някои щати изобщо нямаше да я съдят.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 4 Не е рекламирала нищо нелегално? Това е все едно да кажеш че пиеш алтай, а всъщност пиеш Джак Даниелс. Къде си виждал в света да се смърка енергийна напитка бе?
11
1
 
2
 
! Отговори
ParisSG1970 преди 2 седмици
Във Франция и за много други слободии има яки глоби, само че както и на мен лично ми е казвано, че "ние сме на Изток", когато съм изтъквал че това или онова не е редно или лично съм бил потърпевш от абсурдите на тая страна! България само за едно нещо е "на Запад" и това са парите от ЕС, които потъват къде ли не. Закони обаче няма или са написано както Дяволът чете Евангелието. Който разбрал разбрал!
10
0
 
2
 
! Отговори
Пурко преди 2 седмици
Les gitans там не са ли неприкосновени? Или само у нас никой не смее да ги пипне?
9
5
 
5
 
! Отговори
Бренда преди 2 седмици
На куково лято щяха да я накажат във Франция за стока с кофеин или където и да е по света.Кафето никъде не е забранено,нито е наркотик освен в главата на един психонлог вчера.Диона,супер си!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Закони има в нормалните държави. В България - няма и няма да има! Медиината истерия ще спре, ще се забрави, ще ни занимаят с друго и така. Живота си тече, ние стоим на едно място и лапаме мухите!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тук в Беларусь за дрога присъдите са 15 + години, според зависи
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аре стига с тази Диона! Това че нямаме държава го знаем, за да не бъде наказана, но вие я изкарахте звезда бре! Най-известната в България за 3 дни стана тази чалгарска наркоманка като пишете нон стоп за нея, а ония кавааали телевизионните медии още повече се излагат. Ай сиктир вееее....
5
1
 
1
 
! Отговори
да ,ама преди 2 седмици
не там а тук и трябва да я похвалим ,да я поощрим и да я наградим. Толкоз за това!
4
7
 
3
 
! Отговори
Х преди 2 седмици
едва ли.. Не е рекламирала нищо нелегално.
3
1
 
7
 
! Отговори
Оказа се преди 2 седмици
че при БКП и СССР - сме били Свободни - сега дори и Крушки с Нажежена Жичка - безвредните за Здравето, а на Канцерогенните LED произведени в Китай, ни Забраниха да Ползваме!
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ама тя каза, че в страни като Испания, Франция и Германия се продава свободно като хляб и вода.
1
2
 
6
 
! Отговори
Муахаха преди 2 седмици
да, така е при ЗападноЕвропейската Свобода и Демокрация!