Привърженици на Доган прекарали нощта в палатки в Бояна, Кючюк обещава мирен протест

Тази сутрин полицейското присъствие отново е засилено
Обновена: 31 авг 2024 09:48 | 31 авг 2024 09:30, Анисия Иванова
318
Привърженици на Доган прекарали нощта в палатки в Бояна, Кючюк обещава мирен протест
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Засиленото полицейско присъствие в района на сараите в „Бояна“ на почетния председател на ДПС доктор Ахмед Доган остава, като периметърът е разширен точно там, където вчера бяха сблъсъците между привържениците на ДПС на Доган и силите на реда.

Привърженици на Доган са прекарали тази нощ в палатки пред дома на почетния председател на ДПС в столичния квартал "Бояна". Недоволството им продължава трети ден, след като собственикът на имотите в София и Росенец поиска Доган да ги напусне. Вчера в "Бояна" се стигна и до сблъсъци с полицията.

"Нормите на правовата държава са под сериозен риск. Едва ли е допустимо дома, в който е живял и живее има договор за наемни отношения, да се влиза със самоуправство. Вътре има много документация на партията, голяма част от архива е там", заяви Джевдет Чакъров на брифинг от мястото, до което са ограничени протестиращите.

Той подчерта, че инициативата е за мирен протест, но не знаят кой е издал заповедта да бъдат държани на по-далечно разстояние от сараите.

"Сериозен въпрос е какво и кого охраняват полицаите пред сараите", каза още Чакъров.

Тази сутрин полицията не допуска привържениците на ДПС да стигнат до така наречените сараи.

Те се събират по улица "Беловодски път". По думите на евродепутата Илхан Кючюк съмишлениците са от цялата страна. Пред медиите той заяви, че те не искат да влязат в имотите, а да стигнат до тях.

Още по темата

"Излизат информации, че вътре в сградата се случват някакви неща. Има голяма неяснота. Тя поражда различни чувства в членовете и симпатизантите на ДПС. Нека да кажа, че това не е просто имот на Ахмед Доган, а място, където сме прекарвали доста време, споделяли сме емоции, говорили сме за бъдещето на младежката организация. Хора тук са получавали мандати и са ставали кметове, министри и евродепутати“, обясни Кючюк, цитиран от БГНЕС.

Той е категоричен, че вчера не е имало опит от тяхна страна да влязат със сила в сараите.

„Нямаше такъв опит от наша страна. Вчера попитахме на какво основание трима-четирима души са вътре, какъв е техният документ? Къде е решението на българския съд в техния случай“, добави Кючюк.

Той още веднъж подчерта, че става дума за мирен протести и че те не ескалират напрежението.

„Всички твърдения, че се опитаме да ескалираме напрежението, са неверни. Това са свободни български граждани. Това ще бъде мирен протест. Виждате, че едно от посланията е „ДПС без Пеевски“. Докато ДПС е в това положение и българските власти подпомагат Делян Пеевски да ограничава нашето движение, ние ще бъдем тук“, подчерта Кючюк.

В начало на улица "Стар Беловодски път" е изградена жива верига от полиция, като на първа линия са поставени униформени от нежния пол. Има патрулни автомобили на входа на лятната резиденция, както и микробус със специализирани полицейски сили.

Прави впечатление, че днешния ден хората тук са донесли със себе си и знамена с българския трибагреник и на партия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от Общество
Заради западнонилската треска: Бум на продажбата на тестове и репеленти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
0
 
! Отговори
Сандокан преди 2 седмици
Самоуправство ще има при валиден догоро и то ако собственикът не го е предупредил в едно месечен срок,но за да се явява по медиите явно го е спазил срока,тъй че не разбирам защо са се събрали.Чрез институциите-няма как да задължат собственика да продължи договора,защото имали спомени длед като не иска за наемател Доган.Пеевски май ще го регистрират него,докато тези не знам с какво се занимават.
195
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом можете на палатки кво ревете? Купувайте една на Сокола и проблемът е решен.
194
0
 
0
 
! Отговори
А преди 2 седмици
Привържениците на Пеевски къде са?
193
0
 
1
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 2 седмици
ПЕЕФСКИ ША ГААРМИ КОТУ ФОИЕРВЕРК !
192
2
 
1
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 2 седмици
ШИШИИИИ.....Турците Ако Те Геппнат - Пррашките Ше Ти Цепнат ....Руснаците Вече Ти Ги Цепнаха в Дубай - Шиха Ти ги в Швейцария....А САЩ Те Магнетизираха......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
191
0
 
3
 
! Отговори
ТОЗ КЮЧУК.... преди 2 седмици
Чок АСЛАН Айдук излезе , БЕ....ХАХАХАААА....а вие сте го пратили У... ЕС И Брюксел!
190
0
 
3
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 2 седмици
СИЧКО Е ПО СЦДЕНАРИИ РЕЖИСУРА И СИ Е ЕДНА КООПРОДУКЦИА БОЯНА ХОЛИВУД МВРЕ ! ТОЛКО ЗА СЛУЧАЯ ! А БОРИСОФ ПЕЧЕ ЧУШКИ У ДВОРА !
189
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дерибеите разпънали някакви палатки, ама си спали в дворците и именията.
188
0
 
1
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 2 седмици
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААА БЕКОНА ШО НЕ МИНЕ НА МОДНИЯ ПОДИУМ А *** СНИМА МВРЕ НА ФИЛМ ?
187
3
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 2 седмици
Къде Се Скри ШИШИИИИ.....Ако Си Мъж Излез от Бункера.........ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
186
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ама Доган и той ли е бил на палатка, или само секретарките му?
185
0
 
1
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 2 седмици
ЗА КВО СА ВИ ИЗБОРИ КОГАТО КОЗЯК ВИ УПРАВЛЯВА ? ПОВЕЧЕ НЕМА А ПИШЕМЕ ШО НЕ НИ Е ИНТЕРЕСНА ТЕМАТА !
184
0
 
1
 
! Отговори
АГЕНТ САВА.... преди 2 седмици
....дупе дава, за контейнер от чистотата---- защото се плаши да спи У палатка за да не го освиткат, като трактора...ХАХАХАААА
183
0
 
1
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 2 седмици
С ТОЯ ТЕХТ ОГРАМОТЯВАМЕ ОФЦЕ ! НЕ Е ЛЕСНО !
182
1
 
9
 
! Отговори
Шишо преди 2 седмици
Изглежда хората с палатките не знаят, че Доган има официална забрана да влиза в Турция. Сега май му дръпнаха шалтера и от Москва :)))
181
1
 
12
 
! Отговори
Гадняр преди 2 седмици
Случаят Ахмед Демирович - Сокола (агент на ДС и още поне две чужди разузнавания): Да крадеш 35 години, да си купиш предприятия, ТЕЦ, ВЕЦ и къщи за милиарди, да ги регистрираш на името на подставени лица и фирми и накрая да ти ги вземат защото нямаш документ за собственост.....
180
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Съветвам ви да прочетете книгата "Тимур и неговата команда", 1940г., Аркадий Гайдар, съветска. Или поне историята и. Това дето правят хората на Доган е добре организирано мероприятие. Сеирджии чок, алъш вериш йок, Чудомир.
179
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 175 /Не е вярно. Пеевски, който не харесвам, е най-проверявания политик в България. Не мисля, че е забогатял без измами и кражби, но е умен за да краде без да го хванат. А, Доган, уж умен и хитър, се оказа ***, защото допусна да бъде изпъден от сараите, в които е живее от десетки години без договор за наем и документ за собственост. Дори Доган да се пребори в съда и остане да живее в сараите, той е унижен и "ореола" му на умен и хитър политик е съсипан...
178
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ей тия турчета не го дават Доганя
177
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тая работа май е част от по голяма работа . А по голямата работа е затриване на цялата държава. Ако някой иска да запали Европа то той започва да пали от края и огъня бавно ще отиде и към центъра на Европа.