Привърженици на Доган прекарали нощта в палатки в Бояна, Кючюк обещава мирен протест

Тази сутрин полицейското присъствие отново е засилено
Обновена: 31 авг 2024 09:48 | 31 авг 2024 09:30, Анисия Иванова
318
Привърженици на Доган прекарали нощта в палатки в Бояна, Кючюк обещава мирен протест
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Засиленото полицейско присъствие в района на сараите в „Бояна“ на почетния председател на ДПС доктор Ахмед Доган остава, като периметърът е разширен точно там, където вчера бяха сблъсъците между привържениците на ДПС на Доган и силите на реда.

Привърженици на Доган са прекарали тази нощ в палатки пред дома на почетния председател на ДПС в столичния квартал "Бояна". Недоволството им продължава трети ден, след като собственикът на имотите в София и Росенец поиска Доган да ги напусне. Вчера в "Бояна" се стигна и до сблъсъци с полицията.

"Нормите на правовата държава са под сериозен риск. Едва ли е допустимо дома, в който е живял и живее има договор за наемни отношения, да се влиза със самоуправство. Вътре има много документация на партията, голяма част от архива е там", заяви Джевдет Чакъров на брифинг от мястото, до което са ограничени протестиращите.

Той подчерта, че инициативата е за мирен протест, но не знаят кой е издал заповедта да бъдат държани на по-далечно разстояние от сараите.

"Сериозен въпрос е какво и кого охраняват полицаите пред сараите", каза още Чакъров.

Тази сутрин полицията не допуска привържениците на ДПС да стигнат до така наречените сараи.

Те се събират по улица "Беловодски път". По думите на евродепутата Илхан Кючюк съмишлениците са от цялата страна. Пред медиите той заяви, че те не искат да влязат в имотите, а да стигнат до тях.

Още по темата

"Излизат информации, че вътре в сградата се случват някакви неща. Има голяма неяснота. Тя поражда различни чувства в членовете и симпатизантите на ДПС. Нека да кажа, че това не е просто имот на Ахмед Доган, а място, където сме прекарвали доста време, споделяли сме емоции, говорили сме за бъдещето на младежката организация. Хора тук са получавали мандати и са ставали кметове, министри и евродепутати“, обясни Кючюк, цитиран от БГНЕС.

Той е категоричен, че вчера не е имало опит от тяхна страна да влязат със сила в сараите.

„Нямаше такъв опит от наша страна. Вчера попитахме на какво основание трима-четирима души са вътре, какъв е техният документ? Къде е решението на българския съд в техния случай“, добави Кючюк.

Той още веднъж подчерта, че става дума за мирен протести и че те не ескалират напрежението.

„Всички твърдения, че се опитаме да ескалираме напрежението, са неверни. Това са свободни български граждани. Това ще бъде мирен протест. Виждате, че едно от посланията е „ДПС без Пеевски“. Докато ДПС е в това положение и българските власти подпомагат Делян Пеевски да ограничава нашето движение, ние ще бъдем тук“, подчерта Кючюк.

В начало на улица "Стар Беловодски път" е изградена жива верига от полиция, като на първа линия са поставени униформени от нежния пол. Има патрулни автомобили на входа на лятната резиденция, както и микробус със специализирани полицейски сили.

Прави впечатление, че днешния ден хората тук са донесли със себе си и знамена с българския трибагреник и на партия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от Общество
Заради западнонилската треска: Бум на продажбата на тестове и репеленти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
5
 
! Отговори
Явно преди 2 седмици
Облажили са се доста покрай тоя *** !
175
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 185, а защо не изнесоха информация за имотната декларация на Пеевски, писаха че президентът Радев имал четвърт милион, 250 хиляди, той е 8 години президент само от заплати би трябвало да има повече, а пеевски има 1млн. в брой, той е мистър кеш, но мълчат което буди съмнения къде отиват тези пари на пеевски, а заплатата на президента е такава защото е определена при управлението на борисов, доколкото знам прави дарения, но е забранил всякаква конкретна информация
174
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доган даде на Пеевски да дерибейства в държавата. Доган сега му би шута. Много добре го каза агент Сава..."това самозабравило се момче"
173
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дано всички гласували някога за депесе да се събудят и да видят за какво става дума, само и единствено за едни пари, а гласувалите кучета ги яли, видяли ли сте ги как живеят тия по селата?
172
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не е важно всички хора да имат Вода . Важното е кой ще лапне сараите . Доган или Пеевски.
171
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Пешоооооо, Не знам до колко Афера и Пик са сериозни медии, но първи изнасят факти, често заедно с документи, за нещата, които се случват в България. Неща, които умишлено се крият от българите в официозните медии и телевизии, защото са неудобни за партии, политици и олигарси. Затова, четящите Пик и Афера са много по-информирани от онези, които гледат БТВ, НОВА, БНТ и четат само "достоверни" официози.
170
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хайде да вярваме, че Русия ще бъде победена!
169
2
 
14
 
! Отговори
Ние затова ли преди 2 седмици
плащаме данъци и издържаме МВР? За да охраняват полицаите Ахмед Доган? Той си има пари, да си наеме частна охрана!
168
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да развеят турското знаме нали са турци. Или ги е страх че я са го развели я Шиши им е пратил жандармерията да ни понатупа и да ги вкарат в ареста.
167
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Защо светът е направен така криво, а не ни дойде един свят с оговорини и честни политици да ни осигурят нормален живот, да си имаме дом, работа, достойно заплащане, достъпно и качествено здравеопазване, сигурност и безопастност, функциониращи държавни институции, социален пакет - мед-обслужване, пенсии и грижа за възрастните и децата, ей така искам аз, да си живеем леко и приятно, нали. Ние имаме право на щастлив живот, това ни се полага, нали?
166
3
 
3
 
! Отговори
До 175 преди 2 седмици
Прав си Пеевски е НИКОЙ в България, нито съд,нито прокуратура са чували за него, той само е НЯКОЙ за списъкът Магнитски и САЩ и Великобритания са взели сериозни мерки срещу него, кои сме ние, че да знаем истините за него ? Този цирк го предизвика Пеевски точно за да отклони вниманието от себе си и да го насочи в друга посока !
165
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо журналистите не се загрижиха така и за хилядите българи останали без дом заради имотната мафия и корупцията в съдебната система, а сега плачат за Доган? Доган, който десетки години е живял в чужд имот без договор на наем? Друг интересен въпрос е: В качеството на какъв Доган е живял в тези имоти-собственост на фирма с руско участие? Дали имотите са собственост на руски олигарх, назначен от КГБ? Дали се потвърждава мълвата, че Доган/агент Сава от ДС/ е работел и за КГБ във вреда на България?
164
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
След мазните турски кафета следват и мазни турски борби! Пехливан Доган срещу пехливан Глиган!
163
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ей *** мръсни. Като ви гледат мюсюлманските българи как не ги е яд да гласуват за вас всеки път. Спряха ви отглеждането на тютюн,Дпс и Пеевски продаде Булгартабак,живеете в мизерия и продължавате да гласувате за тези. Даже парламентарните избори не са и толкова важни. Но за кметове ако не ги изринете ще затънете.
162
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И ко ся ? Доган ш.и става ли бездомник ? Да отива във Варна . Там е града на бездомниците . Масово е застроен а хората живеят на улицата :) Имало криза на партиите от евростатуквото . В Германия май ще ги гонят и ще напускат четвъртия брюкселски райх . А ние кога ? Кораба е потънал още преди 5 - 6 години и затова в България има политическа криза . Заради членството в запада . Ако сме независими ще правим бизнес и на запад и на изток и няма да има толкова много фалити и задлъжняване .
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 174, той иска да го дава под съд, непрекъснато говори за пари в кеш, а се оказа че той има само пари в брой, свърши ли ги, край
160
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ДЕЛАН ПЕЕВСКИ Е НИКОЙ, КАТО БОЙКО БОРИСОВ
159
4
 
6
 
! Отговори
ЛОШО преди 2 седмици
България разчита единствено на Президента Радев . Надявам се че Президента има солидна Охрана , защото Пеевски се закани че ще се разправи и с него .
158
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Я / Това е граждански, имотен спор. Няма нужда да се политизира. Ще има политици, които ще си направят реклама от това, но разумните политици нямат място в този частен спор. ИНТЕРЕСНО е: Защо Доган години е живял в имот собственост на фирма с руско участие? Дали е живял в тези имот с цел да крие пари, откраднати последните 35 години от българите и България??? ИНТЕРЕСНО е, че "защитниците" на Доган не са турските българи, а са платени протестъри от маалите...и платени джурналя.
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
протестите са с български знамена!