Намерена е черната кутия на падналия L-39

Още днес започва дешифрирането й
13 сеп 2024 18:47, Нели Христова
145
Намерена е черната кутия на падналия L-39
Снимка: БГНЕС

Черната кутия на самолета L-39, който днес катастрофира край авиобаза "Граф Игнатиево", е намерена.

Още днес ще започне дешифрирането й. Това каза пред БНТ министърът на отбраната Атанас Запрянов.

Ние скърбим заедно с колегите си, и всичко, което е в моите правомощия да окажа помощ на семействата на загиналите, ще го направим. За съжаление не можем да върнем загиналите пилоти, каза още Запрянов.  

"Самолет не може да излети без техниците да го проверят и да се подпиша. Да види разследването какво ще каже, защото често се случват неща, когато всичко е наред. не е изключена техническа грешка, но се разследва и друга версия - пилотска грешка", обясни Запрянов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от София
Преди първия звънец: Днес е време за забавление и големи семейни награди
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До само питам!.... До Сата НАТО 107 Длъжни ли сме да четем ненормалните ти коментари? Да не кажа направо луди. Смахнати! -------////-------- Не си длъжен. Но след като си полюбопитствал, може да кажеш в кое не съм прав? Възможно е просто да си изключително ТьП или да нямаш необходимия бекграунд, за да оценяваш неща, за които се иска подходящо ниво на експертиза.
85
0
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 дни
Още когато го видях тоя ходещ труп, написах тука, че подобен ходещ некролог не може да бъде министър на отбраната, а да не говорим, че в момента сме във война. Но българската дълбока държава, съставена изцяло от путинисти умишлено подържа имиджа на България на ниво международен ***. Постоянно се избират кухоглави полу иддийоти или *** с външност на хобити или зомбита. А този още с първото си появяване изрази благодарност към Боко Борисов, за това колко добре си взаимодействали преди.
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Давайте властта на г-н Тагарев! Стига вече цирк.
83
3
 
3
 
! Отговори
anonim преди 3 дни
От видеото си личи наивна пилотска грешка. Малка скорост и малка височина за лупинг със самолет Л-39. С мощен изтребител като МиГ-29 или Ф-16 може и да се получи.
82
3
 
2
 
! Отговори
Васил Левски преди 3 дни
Значи пешката на Путин да си лети с модерен F16 за кеф, а нашите пилоти да се трепят със самолет от времето на Соца, така ли???
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тази *** на дядка да си подава веднага оставката!
80
3
 
3
 
! Отговори
Елин Пелин преди 4 дни
Пак се пропуска версия, саботаж!
79
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Предполетната подготовка вклч например: преглед плана на полета, анализ метеорологични условия, извършване предполетни проверки, присъствие на брифиннг преди полета. Подготовката преди полет е критична част от графика на пилота , гарантира безопасността на полета. Който прати пилотите зад Радев е директният виновник, вместо предполетна подготовка да правят чужд Пи Ар по нечия заповед. Това е скандално!
78
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Загиналите пилоти вместо да се подготвят за предстоящия им полет, са запечатани от телевизионните камери зад гърба на Румен Радев, малко преди инцидента. Става ясно, че пилотите са пратени да му правят пиар.Всички летци от авиобазата са били въвлечени под командването на Румен Радев в пропагандната му акция като са били изкомандвани вместо да се готвят по стандартните процедури да стоят и пазят гърба на президента.
77
3
 
1
 
! Отговори
93/39 Destruction преди 4 дни
Не е само петък 13, който всъщност носи успех, за ТЯХ, но лъжат нас, че е прокълнат. Много нумерология има тук. Това е определено жертвоприношение! Който се интересува, ползва английски и има достъп до Туитър, може да потърси " 22_savage22 93 energy" и да почете по въпроса. Използва се разрушителната енергия и на 93, и на 39 (самолетът). И 22 ми се мярна някъде. Сигурно има и още, но не ми се занимава с подробности, защото грозната картина е ясна. Това са причините за гнусната, доволна усмивка.
76
2
 
4
 
! Отговори
Д-р преди 4 дни
Е, и като намерихте кутията, тя ще възкреси ли пилотите ? Или искате да се изкарате по-умни и ангажирани? Или ще изказвате тежки съждения , как двамата пилоти са били на 2 ракии.
75
2
 
5
 
! Отговори
пандиз! преди 4 дни
До Анонимен 106 Ти също трябва да бъдеш разследван и съден за инцидента. Затвора е мястото за теб! Да излежиш присъдата си заради тази катастрофа и двамата загинали.
74
4
 
6
 
! Отговори
само питам! преди 4 дни
До Сата НАТО 107 Длъжни ли сме да четем ненормалните ти коментари? Да не кажа направо луди. Смахнати!
73
6
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 дни
И тоя ходещ некролог, на който първите му встъпителни думи бяха хвалби към Боко Тиквата, какъв военен министър може да бъде? На него са му избили вече трупни петна...
72
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Незабавна оставка като се почне от министъра,командващ ВВС,КОМАНДИРА НА БАЗАТА И ВСИЧКИ ПРОСПАЛИ НА СЪД!Но както винаги ще изкарат виновни пилотите,жалко много жалко млади момчета отново платиха с живота си.Съболезнования на семействата на загиналите.
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
абе маа ви проста тая снимка на статията дет са му сложили е от архив...
70
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
При двама загинали пилоти, и то не във военно време трябва да има оставки , а не ухилени физиономии и първата трябва да е на министъра на отбраната.
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Дедото изглежда нещо много радостен? Дали заради това, че подарихме почти цялото си въоръжение на Украйна или заради намерената черна кутия . На видеото със самолета на загиналите се виждат ясно четери отблясъци преди да се разбие на земята.
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 95ми дедото е психясал как няма да се смее като Байдън 2
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тоя дименция украинска ,толкова ли нямаше по млад за министър та Главчев остави тоя с украински паспорт за министър