Съпругата на майор Терзиев зове за оставки

Колко жертви още, пита тя
14 сеп 2024 13:25, Нели Христова
62
Съпругата на майор Терзиев зове за оставки
Снимка: БГНЕС

Нов призив за оставки във висшето военно ръководство отправи през социалните мрежи на Димитрина Попова. Попова е жената до загиналия през 2021-ва година пилот на МиГ-29 майор Валентин Терзиев. Призивът дойде слез смъртта на двамата военни пилоти в петък край Граф Игнатиево с L-39.

 Димитрина Попова настоя отново за оставките на „този ръководен състав на ВВС, начело с началника на отбраната“Не стават!!! Колко жертви още??? ПОКЛОН!!“, пише тя

На въпрос за оставката си, началникът на ВВС генерал-майор Димитър Петров определи загубата на най-добрия си приятел също като наказание.

От Министерството на отбраната още не са посочили датите за двете поклонения пред майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Това вероятно ще се случи след края на нужните проверки. В петък беше намерена и черната кутия на учебния самолет L-39. Днес, неделя и в понеделник са обявени за дни на траур във военните структури.

Знамената ще бъдат свалени наполовина. Разбилият се самолет е бил ремонтиран през юни 2024 година по договор с чешката фирма- производител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от Общество
Кметът на Разлог: Очаквахме сватба, но съдбата беше жестока
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Оставката не е поемане на отговорност, а бягство от такава. Когато установяват причините и евентуално виновните те да си носят последствията. Колко жертви още ли? Жертви при летците винаги ще има и числото никога няма да е нула. Такава е реалността. Това е и рискът на тази професия. Нито 1 нито 100 оставки ще го променят.
35
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тая Димитрина явно пак иска пари .
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
За съд са политиците, които сключват последните 20 години неизгодни сделки за България, вкл. за продажба и подаряване на нашето оръжие и техника, вкл. самолети, и закупуване на бокLуци, някои от които няма и да видим /най-скъпите, разбира се/! Какво да направи командият състав?! От джоба си ли да извади пари за летателни полети на курсантите в Долна Митрополия?
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Типичното за БГ крякане за оставки. Но те инциденти не предотвратяват! В такава професия се случват. Зависимостите са много и все някъде нещо ще се случи по грешния начин и колкото и да ни се иска перфектни и безгрешни хора няма. За това се работи в екипи за да се допълват хората взаимно. И пак не е гаранция, че техника, време, незнаен здравен проблем или просто лош късмет заради петък 13ти няма да доведе до инцидент. Защо не искате оставки на инструктори за шофьори когато такъв убие човек?
32
12
 
6
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 5 дни
До 26Искаш да кажеш че армията е един комунистически к..зет!!!Разбира се че трябва да си подадат оставките тези господа,но те много са захапали кокала ,и няма да го пуснат.Дойдат ли националисти на власт един ден,тези ще бъдат разкарани на секундата...
31
11
 
15
 
! Отговори
Токмак преди 5 дни
Майор Терзиев го гръмна НАТО с Пейтриът, но няма да го кажат никога.
30
23
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 5 дни
тази жена не спря да иска пари като обезщетение такава алчност
29
4
 
26
 
! Отговори
Бау преди 5 дни
Извинявайте, но когато загина съпругът на това момиче, се учудих, че е на 48 години и вместо отдавна да е в пенсия, той лети и то нощем! Летците са с право на пенсиониране по рано от обикновените военни. Сега единия загинал е на 51 !? Пък и защо ли ви е тази авиация - само разходи и трагедии ?! Вчера и днес има пориви на вятъра и не би трябвало да се рискува с въдушни акробатики. Няма държава, няма единоначалие, липсва контрол и отговорност! Всичко е оставено на ниво художествена самодейност!
28
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тя осъди каквото имаше за съдене, това иззлобяване е излишно.
27
15
 
10
 
! Отговори
@Color Conductor преди 5 дни
Мъжо ти, като не може да кара, кой ти е виновен ? Или просто искаш още обезщетения от държавата, тоест от българския данъкоплатец ?
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Армията не демократична структура мойто момиче в армията има единоначалие навсякъде в света е така в армията няма не искам не мога или не може да стане
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Пуснете Димитрина и Бойко да полетят
24
5
 
20
 
! Отговори
Нане преди 5 дни
В натУфска България, при положение, че нямаш самолети дори да охраняваш небето си, да правиш авио шоу в чест на натУто е меко казано инфантилно.... Дори само заради това трябва да летят оставките.... ===)))
23
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
САМОЛЕТЪТ Е ПИЛОТИРАН ОТ МЛАДИЯ ПИЛОТ КОЙТО СЕ Е ПРЕСТАРАЛ.
22
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Оставка на цялото правителство на Главчев.
21
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
СЕЛЕНИ ОТ РАЗЛОЧ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКАТ ВЪВ ВВС.
20
5
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 дни
генерал-майор Димитър Петров определи загубата на най-добрия си приятел също като наказание ------////------ Е, стига му толко на човеко, това си е сериозно наказание! Нека си работи, да има да си руча леп.
19
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Младият пилот е катастрофирал от престараване.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Сата НАТО - Пънеш се да приличаш на въздушен ас, но по написаното си далече от тая професия.
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ОСТАВКИ ГЛАВЧЕВ, ЗАПРЯНОВ, ИЛКОВ.

Спонсорирани публикации