Каракачанов категоричен: Нашите пилоти не са циркаджии

Армията по Конституция и закон има много ясни задължения
15 сеп 2024 11:33, Гергана Попова
59
Каракачанов категоричен: Нашите пилоти не са циркаджии
Снимка: БГНЕС

Когато ти натоварваш армията с извънредни усилия, с извънреден труд, това води и до ограничаване на ресурса на самите самолети, защото те не са предназначени да правят шоу. Това не са въздушните "Витязи" на Путин или там на френския авиоотряд, или американския авиоотряд. Тези държави и много други имат специални авиозвена, които се занимават само с авиошоу-въздушна акробатика. Нашите пилоти не са циркаджии. Това каза за БНТ бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Още по темата

Каракачанов заяви още, че случилата се трагедия в "Граф Игнатиево" е симптом, че "през последните три години гледат на армията като някаква декорация".

"Мантрата, че ние сме в НАТО и НАТО ще ни пази дълги години водеше до това, че за армията не се отделяха никакви средства. Абе, за какво сега ще правим еди какво си в армията? Защо ще ремонтираме машините? Нали сме в НАТО. Само, че в момента светът е изправен през няколко конфликта, от които може да прерасне в нещо голямо. Дойде време за пожари - хайде армията. Природни бедствия - хайде армията. Дойде време за някаква годишнина - хайде сега участвайте като циркови акробати. Извинявайте, но армията по Конституция и закон има много ясни задължения. За съжаление, през последните години управляващите гледат на армията като една възможност "да си купят индулгенции от партньорите”, добави Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от София
Едно време зам.-директорът се ползваше като плашило
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Каракачанската мастийчица беше министър на отбраната без да е бил войник даже. Жалка история. И сега продължава да се изказва по военни теми. А бе, мастийкa скааапана, Радев като правеше гръбен полет на 30 метра от земята с Миг-29 край София що не каза че е циркаджия?
16
4
 
5
 
! Отговори
Радка преди 4 дни
Обичат да подпийват.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен,к.8 Двамата летци-инструктори не са летяли на стар разпадащ се самолет, а на чешки учебен самолет. Не е трябвало да изпълняват фигури от висш пилотаж на пределно малка височина, защото винаги може двигателят на самолета при излизане от фигура да не реагира веднага на форсажа, недай си Боже и да заглъхне, самолетът да изгуби височина и при 200-250 м висчина на изпълнение на фигурите да няма време за реагиранне и да се вреже в земята
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Е хубаво бе! Имало Конституция, закон ... ама ива и едни договори, дето циркаджии в парламента, преди много много време одобриха и решика старите самолети да не се поддържат, или да не се поддържат с оригинални части. Същите циркаджии, пак преди много време решиха, че няма нужда от армия, защото НАТО вече ще ни пази от самосебе си. Същото НАТО напира за нови оръжия, защото явно планира война. Всичи сте от цирка, искам да кажа.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Двамата летци са инструктори от ВВС, и особено този с чин майор е с голям опит. Защо са се съгласили да изпълняват фигури от висш пилотаж НА ПРЕДЕЛНО МАЛКА ВИСОЧИНА? Може на учебния самолет да не му стигнат сили да излезне от някоя фигура, да не реагира веднага на подадената газ и носът му да се наклони надолу, както и стана. Светла им памет на двамата и горещи съболезнования на техните семейства
12
2
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 4 дни
Тумбак Воевода е кух,но много упорит.Решил е максимално да се възползва от трагедията,въпреки,че нищо не разбира от авиация.Какво лошо има,ако хората видят за какво отиват платените данъци.Напр. въздушната демонстрация на Президента Радев с МиГ-29 на софийското летище беше впечатляваща.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
За тях никой не твърди подобно нещо, но ти и Бибитко сте главните циркаджии в държавата. Фокусници, дадохте пари за нещо, а то нищо!
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
БОРИСОВ Е ВИНОВЕН ЗАЩОТО КУПИ САМОЛЕТИ НА ХАРТИЯ
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
той радев обича да циркосва, то не са лостове с костюм, гмуркане и полуголи снимки след това, лупинги с изтребители. Страшен ком плек сар
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ето този циркаджия с празната торбичка от Била е главният виновник за инцидента. Ако не беше прибрал голям подкуп в джоба си, за да купи чертежи на Ф16, сега летците нямаше да летят на стари разпадащи се ламарини, а щяха да имат модерни самолети. Ето го циркаджията, българския Райхсмаршал Гьоринг.
7
6
 
10
 
! Отговори
САМО ПРЕЗИДЕНТА преди 4 дни
РАБОТИ ЗА ОБНОВЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ВОЕННО-ВЪЗДУШНИ СИЛИ! БОРИСОВ КУПИ САМОЛЕТИ НА ХАРТИЯ ЗАТОВА ИМА ТРАГЕДИИ!
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ама ти си, Каракачамбо мокри га6ти!
5
1
 
7
 
! Отговори
ПРЕМИЕРЪТ преди 4 дни
Е ВИНОВЕН ЗАЩОТО Е ОРГАНИЗАТОР НА АВИОШОУТО
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Политиците обаче са.
3
5
 
8
 
! Отговори
ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯ преди 4 дни
ВИНОВЕН, ЗАЩОТО И ПРЯКО ПРОИЗЛИЗА ОТ СРЕДИТЕ НА ВВС, И ДОБРЕ ЗНАЕ КАК Е УПРАВЛЯВАШ ТАМ, ДОКАТО БЕШЕ.....
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ОСТАВКА НА ГЛАВЧЕВ И ЗАПРЯНОВ!
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
НО ТИ И БАЦЕ СТЕ

Спонсорирани публикации