Да бягаш от Ливан с новороденото си бебе: Винаги в живота сметката плащат невинните

Жана Шараф е родена в България, а преди 8 години се мести в Бейрут
1 окт 2024 08:32, Нели Христова
125
Да бягаш от Ливан с новороденото си бебе: Винаги в живота сметката плащат невинните
Снимка: NOVA

Трябваше нощта преди заминаването ни да отидем в посолството, за да вземем паспорт на бебето. Трудно се реагира – имаш малко време, не знаеш какво да вземеш. Пътят до летището отне 3-4 часа. Това заяви евакуираната от Ливан българка Жана Шараф, която пристига у нас с бебето си, което е едва на 22 дни. Бащата на детето е останал в Ливан и не се е евакуирал.

"Аз бях в Централен Бейрут, на 20 минути от мястото, на което беше една от големите експлозии. Сградата пулсираше и се движеше. Бомбите падаха около нас. Ливан няма финансовите възможности да помогне на гражданите си", обясни тя.

"Родителите ми отдавна дойдоха от Ливан в България, за да учат медицина. Родена съм тук, живяла съм тук до 14 години, ожених се и се прибрах обратно в Ливан", допълни Шараф.

Тя подчерта, че в Централен Бейрут има много различни хора, там всеки казва каквото иска. „Ливан е минал през много финансови проблеми, разбираемо държавата я няма. Страната има 18 религии. Няма единен прочит.”

"Винаги в живота сметката плащат невинните и най-вече децата."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от Общество
В добро състояние е бебето, изоставено в Айтос
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
Една българка преди 5 минути
Като заминава не питала сега реве самолет да я прибира в България.Покрай тези тарикати бг се напълни с още 50 нюанса черни.
100
0
 
9
 
! Отговори
пепи преди 57 минути
Като стане голяма тоягата и се сещат за България. Аз като се връщах от Испания, никой не ми плати самолетния билет и разходите по преместването.
99
1
 
6
 
! Отговори
Коментар преди 59 минути
Когато плачат сега, нека се сетят че те самите (цивилните граждани) които днес се явяват жертви са поддържали и приютявали терористи борещи се срещу онази цивилизация към която сега протягат ръце. И не само това, те искат да я разрушат, да ни наложат техните порядки. Е, благодаря, не изпитвам голямо съжаление към тези хора.
98
1
 
7
 
! Отговори
а-и преди 1 час
Когато на 7.10 2023г.-дивите орди от Газа нахлуха,колеха,бесеха,унищожаваха де що живот видяха по пътя си,те отвлякоха и малко,червенокосо, бебче,убивайки родителите му.За него никой по света не пита,къде е сега,по кои мръсни тунелни ями премина рожденият му ден,има ли какво да яде?Никой не проля и сълзица за тия хора.Защо сега грачат,че видите ли,те бомбардират.Така,както не се интересуваха за живота им,така да бъдат добри да престанат със съвети,и закани.Те-евреите могат и знаят!!!
97
3
 
4
 
! Отговори
Джамбазки преди 1 час
Израелските братя ви поздравяваха с бомбите еврейски и американци , че много ви обичат ! Благодарят за спасените навремето от българите евреи.
96
1
 
11
 
! Отговори
аноним преди 2 часа
В -ДНЕС-се върти статия-интервю-с ханъмата Петя,изпратила двете си деца в Англия,а с другите две-идва тук,на наши грижи.Със сигурност-тия които е изпратила в Англия-там са ,,забравили''да споменат,че са българи-и гордо са заявили,че са ливанци,тормозени от врага!!!И там ще минават за емигранти,бежанци-на тлъсто социално обслужване.А тая и другите като нея,ще скътават на дъното на куфарите килограмите злато,което си пренасят безнаказано по дипломатически начин -превозени до тук на наши разноски
95
2
 
26
 
! Отговори
Ели преди 3 часа
Четене с разбиране - жената си е чиста арабка, родена от араби (по случайност в България и от там с бг паспорт). Естествено кръвта вода не става и си се жени за арабин. Сега иска България да я спасява...
94
1
 
16
 
! Отговори
Главен Готвач преди 3 часа
Жената казва - "Страната има 18 религии. Няма единен прочит. - Значи те самите са си направили държавата на сбирщина от цял свят и искат да имат единна държава ?! Няма начин . Все едно готвача да направи манджа от 18 съставки , които не се понасят една с друга.
93
1
 
14
 
! Отговори
123 преди 3 часа
Въпросната дама твърдеше, че самите ливанци не знаят кой е от Хизбула и било много страшно като се взривявали пейджърите, защото не знаеш дали съседа ти не е такъв и дали не си в обхвата. Е как тогава искат израелците да знаят кой е от Хизбула и да атакува само такива? Имало било цивилни....Кой да знае цивилни ли са, бойци на Хизбула ли са? Докато самите араби не отделят сеното от плявата, няма как да претендират, че друг е длъцен да го прави.
92
1
 
24
 
! Отговори
234 преди 3 часа
Като чуя новина за някой развилнял се с нож в центъра на някоя Европейска столица, някой газил с камион пешеходци, някой взривявал бомби, то винаги е някой радикализиран ислямист. Никога не е евреин, макар и там да има радикализирани. Та ми е някак трудно да ги съжалявам. Иначе нека има палестинска държава, но да спрат всякакви помощи от Европейския бюджет за тях. Да се изхранват сами, както ние сме длъжни да се изхранваме сами.
91
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
г-жа жана си е чиста арабка родена от араби и женена за арабин и си живее в арабия , но изведнъж се сетила ,че има бг паспорт .
90
1
 
21
 
! Отговори
Мда преди 3 часа
Колко ли трябва да си влюбен/загубен да се ожениш за ислямист? После ревове, сълзи и сополи.
89
1
 
23
 
! Отговори
хвашащ арабин страда преди 3 часа
Хванеш ли си арабин - страдаш. Нямам жал към българките дето се хващат с рязанu. Сами са си виновни.
88
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Анонимен--83 ..С една дума , ти оправдаваш Израел и САЩ ли ?Коя държава в света ги ХАРЕСВА И УВАЖАВА ???
87
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Тома Томов , известен Бг-журналист , при Светослав Иванов в ''120 минути'' : "Потърпевшите от пожарите няма да получат нищо ,... защото предвидените пари за тях , ИЛИ ЩЕ БЪДАТ ОТКРАДНАТИ , ИЛИ ЩЕ БЪДАТ ПОДАРЕНИ /ДАДЕНИ/ НА УКРАЙНА '' ...И още :"България не я очаква нищо добро , защото се управлява от МНОГО ПОСОЛСТВА'' ..
86
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
ай да не се оплаква, никой не я е пратил там
85
4
 
23
 
! Отговори
Българин преди 4 часа
Ти му даваш подслон, храна, че и кеш да си има! Пък тоя обориген, ходи да вандалства и да ръси промит мозък навсякъде! Вън от Европа! Да ходи в Иран, там да го хрантутят! Меркел е за бесилото с това събиране на цялата ислямска и. з. м. е т! Тия ***.. и на върнаха 30година назад! Ама всичко ще си дойде на мястото и Европа пак ще е чиста и ще е еталон за превъзходство!
84
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Бе да им дадат по 1000лв и да се оправят, както направиха с наводнените и изгорелите, може и някое старо контейнерче.
83
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Разгледайте снимката, дали тази жена, на която принципно съчувствам, е българка??? Не мисля.
82
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Най-страшната и кървава мафия са евреите!