Транспортни неволи в София: Препълнени автобуси, нагли шофьори...

В платформата на Helpbook получихме сигнали от пътници
11 окт 2024 13:25, Анисия Иванова
105
Транспортни неволи в София: Препълнени автобуси, нагли шофьори...
Снимка: БГНЕС

В днешния обзор на получените сигнали в платформата на Helpbook.info ще ви занимаем с транспортните неволи, на които са подложени пътниците в столичния градски транспорт. Наш потребител пътувал с тролей, който подминал и не спрял на спирката му заради опасно бърза скорост.

Ето какво последвало: „Като спря на следващата спирка му казах, че е хубаво да спира на всички спирки, но той ми каза - "Ще си карам, както искам, защото нас никой не ни контролира". "Закъснявам с графика". Тогава го попитах дали това иска да го каже и във видео и той най-нагло каза - ДА. След като почнах да го снимам промени версията си, че няма как да кара бързо и че не иска да го снимам. Междувременно натиска газта и спря рязко с цел да падна, като по този начин застраши и здравето на другите пътници в тролея. Това наложи да подам сигнал на телефон 112. След 20.30 часа дойде екип на полицията на обръщалото на автобусите и тролеите срещу магазин Практикер. Междувременно вашият шофьор се обади на неговите началници и каза, че съм го НАПАДНАЛ. Неговата нагла лъжа, за която ще заведа дело срещу лицето, може да се види при преглед на видеозаписите от вашите камери. Дори не сметна за нужно да се извини, че се държа нагло, кара бързо, пропусна спирката и накрая и излъга! Вас не ви ли е срам от такива служители?“

С автобусите по може би най-дългата линия в града редовно има проблеми. Ето какво ни пише потърпевш: „Автобус 111, който по разписание трябва да бъде в 7:04 на спирка Люлин 3, не мина. Мина следващият в 7:09, но дойде малък автобус, който вече беше пълен и съответно се препълни на следващите три спирки. Някои хора дори не успяха да се качат. Редовно по тази линия в пиковите часове се пускат малки автобуси, което прави возенето в тях трудно търпимо. Освен това пътниците, които се качват на Филиповци и Суходол, рядко използват превозни документи. В допълнение на това често се случва автобусите по линията да имат технически проблеми, което допълнително нарушава нормалното пътуване с линия 111“, разказва в сигнала нашият потребител.

Според друг наш потребител придвижването с обществен транспорт в пик часовете в Студентски град е меко казано ужасно: "Този презастроен квартал няма как да се обслужва само от автобуси 94, 280 и 294. Трябва да се пусне поне още една линия, която да пътува до метростанция Г.М.Димитров.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от Общество
Икономисти: МРЗ не вдига стандарта на живот, увеличава сивия сектор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Vai tezi bg migrantlar...
75
4
 
1
 
! Отговори
Anonimna преди 1 час
Е, те кво искат? Tyrese да им пее Sweet lady ли? За толкова пари - толкова :)
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
За шофьорите не знам, но определено има много, ама наистина МНОГО НАГЛИ и ПРОСТИ пътници. Затова избягвам да се качвам на градски транспорт.
73
0
 
15
 
! Отговори
456 преди 1 час
Е,важно е да вървят депутатските,министерски ,прокурорски......заплати.Никой не се вълнува от т.нар. народ!България е стигнала дъното!!!!
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Навремето имаше много повече студенти и им стигага автобусите а сега са по-малко и не им стигат. Как става тая работа??
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
В гетото е така...
70
0
 
9
 
! Отговори
Най мало у мните преди 2 часа
Янкошумкари у държавата крадът парите на народа и си живеят на широко.Закривай е баната държава България!Няма смисъл да съществува такъв позор!!!!!!!!
69
3
 
7
 
! Отговори
См1ртНаБГробството преди 2 часа
Само в под х уйна българия е възможно да работиш един месец без да ти се плати жалката и без това заплата и чак на втория месец накрая уж а може и на третия в началото.Това е а н ална комунистическа помия!Има народ има достойнство и чест на запад но не и в българия!!!!
68
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
На когото не му изнася градския транспорт, да опита със селския.
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
В клуба на богатите е така!
66
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Милото, било подминато от тролейбуса. Добре, че не го е блъснал. Сега освен проблеми с транспорта, ще има и такива със съда, защото наистина е НАПАДНАЛ водача. Вербалната агресия не е разпознаваема толкова лесно, но може да се докаже и не от камерите в тролея, а от свидетел. Недoносче, фотографче.
65
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Евроатлантизъм се лее отвсякъде
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
София е евроreто
63
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Цялото това арогантно поведение е вследствие на деветосептемврийския преврат от 1944 г., когато на власт дойдоха много необразовани и неграмотни хора, мързеливци и крадци и обирджии на мандри.
62
1
 
5
 
! Отговори
Пратил съм преди 2 часа
Данни до европейска комисия че манипулирате данните от станциите измерващи замърсяването да ви разчекнат пи 4 ката българска мизерническа.
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Нали би трябвало да има камера в превозното средство, която да записва всичко !
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Мордор
59
2
 
8
 
! Отговори
София е соц преди 2 часа
Бар дак
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Градския транспорт се изпълнява от фирми, които имат договор с общината. Ако искат заплати, да си стачкуват пред фирмите. Ако няма транспорт, общината да глобява фирмите с които има договор.
57
1
 
11
 
! Отговори
АРХИТЕКТА преди 2 часа
София е проектирана като населено място със прилежаща инфраструктура за максимум 300 до 400 хиляди жители. Инфраструктура - канализация, енергетика , ТЕЦ , транспорт . А вие сте се натъпкали към два милиона калпаци. Ще ви е хубаво, ама друг път !

Спонсорирани публикации