Транспортни неволи в София: Препълнени автобуси, нагли шофьори...

В платформата на Helpbook получихме сигнали от пътници
11 окт 2024 13:25, Анисия Иванова
105
Транспортни неволи в София: Препълнени автобуси, нагли шофьори...
Снимка: БГНЕС

В днешния обзор на получените сигнали в платформата на Helpbook.info ще ви занимаем с транспортните неволи, на които са подложени пътниците в столичния градски транспорт. Наш потребител пътувал с тролей, който подминал и не спрял на спирката му заради опасно бърза скорост.

Ето какво последвало: „Като спря на следващата спирка му казах, че е хубаво да спира на всички спирки, но той ми каза - "Ще си карам, както искам, защото нас никой не ни контролира". "Закъснявам с графика". Тогава го попитах дали това иска да го каже и във видео и той най-нагло каза - ДА. След като почнах да го снимам промени версията си, че няма как да кара бързо и че не иска да го снимам. Междувременно натиска газта и спря рязко с цел да падна, като по този начин застраши и здравето на другите пътници в тролея. Това наложи да подам сигнал на телефон 112. След 20.30 часа дойде екип на полицията на обръщалото на автобусите и тролеите срещу магазин Практикер. Междувременно вашият шофьор се обади на неговите началници и каза, че съм го НАПАДНАЛ. Неговата нагла лъжа, за която ще заведа дело срещу лицето, може да се види при преглед на видеозаписите от вашите камери. Дори не сметна за нужно да се извини, че се държа нагло, кара бързо, пропусна спирката и накрая и излъга! Вас не ви ли е срам от такива служители?“

С автобусите по може би най-дългата линия в града редовно има проблеми. Ето какво ни пише потърпевш: „Автобус 111, който по разписание трябва да бъде в 7:04 на спирка Люлин 3, не мина. Мина следващият в 7:09, но дойде малък автобус, който вече беше пълен и съответно се препълни на следващите три спирки. Някои хора дори не успяха да се качат. Редовно по тази линия в пиковите часове се пускат малки автобуси, което прави возенето в тях трудно търпимо. Освен това пътниците, които се качват на Филиповци и Суходол, рядко използват превозни документи. В допълнение на това често се случва автобусите по линията да имат технически проблеми, което допълнително нарушава нормалното пътуване с линия 111“, разказва в сигнала нашият потребител.

Според друг наш потребител придвижването с обществен транспорт в пик часовете в Студентски град е меко казано ужасно: "Този презастроен квартал няма как да се обслужва само от автобуси 94, 280 и 294. Трябва да се пусне поне още една линия, която да пътува до метростанция Г.М.Димитров.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от Общество
Икономисти: МРЗ не вдига стандарта на живот, увеличава сивия сектор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
2
 
! Отговори
София е гето преди 2 часа
53 на кой човек?
55
1
 
1
 
! Отговори
Кирчо и Хасен преди 2 часа
Сам ода кажа, че ако медици искат увеличение, ще изкарат по новините материал за безобразия. Ако Милиционерите искат-веднага ще има подкупи. Вадете си сметка драги четящи. Манупулация.
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
ЧЕСТИТА ПРОМЯНА НА СОФИЯНЦИ!!!!!!
53
2
 
7
 
! Отговори
Донки Хот преди 2 часа
Поздравявам човекът, който ще заведе дело на наглеца! Изисква се смелост и разход на време и пари.
52
4
 
5
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 часа
50 Вярно е.Там къде е стъпвал комунистки ботуш е все така но и където живеят нормални хора които са си избили комунистите на време не е така.
51
1
 
6
 
! Отговори
Веси Терзиев@ преди 2 часа
Цветно ли ви е? Карайте тротинети и честита Подмяна
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Един път ми се наложи в София да бъда по работа за 1 седмица.Не, че нещо, но изключително гаден град във всяко едно отношение.Супер мръсно, супер тежък трафик, много изнервени хора. Центърът пълен с мигранти и всякакви ***. Тук-там по-нормален човек.
49
4
 
1
 
! Отговори
То и София преди 2 часа
Е правена от *** о умни комунисти и кварталите не са свързани като хората тротоар българин Неможе да се научи са прави да спазва някакъв стандарт като на дапад абе недъгава нация от не ща стници и спрели хора.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
И мухата и пчелата летят.Разликата е къде кацат.Всички които са кацнали в софийското гето са мухи,някой и без глави
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Каква поредна евроатлантическа драма Дами и Господа
46
0
 
4
 
! Отговори
Трябва да се преди 2 часа
Въведе данък за хора които идват в София а цената на апартаментите са е двойна и без това ги копуват местни феодали обрали съселяните си трябва да се стрижат максимално.
45
4
 
8
 
! Отговори
Селяндури мр1сни преди 2 часа
Вън от София! Бегайте си у миризливия Прованс да си мйекатйе.И да замърсявате там.
44
1
 
4
 
! Отговори
До бг смешки 2 преди 2 часа
Е каква да е държавата като е населена с такива като теб***
43
0
 
2
 
! Отговори
Сава Томов преди 2 часа
До АнонименТъп и елементарен си като галошите на баба ти, сектак!
42
1
 
3
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 часа
какъвто народа такава му и държавата- демек никаква !
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
И старите и новите софиянци не могат да карат автобус, и чакат някой от село да дойде, за да ги закара на работа и на училище. После пък обиждат шофьорите
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Уважаеми софиянци и техните сателити, елате в Пловдив и се повозете в нашия градски транспорт ище спрете да ревете.
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Чиба от София като не ви харесва, отивайте да си мякате в Шумен, Плевен, Враца и тн селяни
38
1
 
3
 
! Отговори
Нане Вутев преди 2 часа
И у наше село е така. Пришълците ни наводниха, купуват къщи кат невидели, цената не ги спира, дали щот сме близо до София, не знам.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
***, закривай

Спонсорирани публикации