Бой в училище: Осмокласничка е в болница със сътресение

Случаят е от Златица
14 окт 2024 09:10, Стела Стоянова
12
Бой в училище: Осмокласничка е в болница със сътресение
Снимка БГНЕС, архив

Пореден случай на агресия между ученици.

Сигналът е за бой пред училище в Златица. Осмокласничка е скубана и ритана по главата от съученичка на метри от входа на учебното заведение. След побоя 15-годишното момиче е с мозъчно сътресение и прекарва три дни в неврохиругията на „Пирогов”.  

„Имало е конфликт между други деца, който се е разраснал и са намесени конкретните две момичета. Причината се изяснява. Веднага са дошли колеги. Извикана е медицинската сестра, а аз сигнализирах полицията. Взети са показания и от двете ученички. Имало е и други леки спречквания с конкретното момиче, което е нападнало своя съученичка. Психолог работи с класовете. Информирали сме и Дирекция „Социално подпомагане”, Регионалното управление на образованието, свикахме училищен координационен съвет и предстои педагогически съвет”, обясни пред Нова директорът на учебното заведение Емилия Никова.

Санкциите, които може да получи нападателката, са три - забележка, предупреждение за изключване или директно изключване от училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: училищеболницаагресия
Още от Общество
Мащабна операция срещу купения вот в Софийска област
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Ицо преди 33 минути
Добре очевидно закони няма в тая държава но не може ли да обвързват родителите с договори при записване на детето им в училище. За всяка мизерия която направи, директно и солено плащане от родителите в ползва на училищния фонд?
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 39 минути
Училищата са отражение на обществото. И по-зле ще става.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 46 минути
Майката на това момиче трябва да бъде пребита в болницата или на работното и място, *** българския ти ***.
7
1
 
5
 
! Отговори
КОГАТО преди 48 минути
нямаше психолози в училищата, там учениците не се пребиваха един другиго. МОН не разбра ли, че училищата са учене, а не приют за всички от улицата. Разкарайте утайката от училищата, и всичко ще се промени. Които не искат да учат, те са отговорност на родителите си.
6
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 56 минути
Доколкато разбирам пострадала е нападателката.Намерила е ,каквото е търсила.Повече да не прави така,ако не иска да я бушонират отново.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
''Санкциите които може да получи нападателката, са три - забележка, предупреждение за изключване или директно изключване от училище.'' И после се чудете защо България е на този хал.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
И тези утре ще отглеждат и ще възпитават деца...
3
0
 
7
 
! Отговори
Навремето преди 1 час
Момчетата се биеха за момичета, сега стана обратното - *** са симпове , *** а момичетата са агресивни и пияници
2
2
 
14
 
! Отговори
Тодоров преди 2 часа
Повече права на учениците и тотално орязване правата на учителите няма да ни доведе до добро. А липсата на възпитание от страна на родителите и отказът им да носят отговорност за действията на децата също е факт.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Тъкмо в долната статия споменах, че българското население е чалгализирано и асимилирано и манталитета е като на бхаратци. А това е поредното доказателство.