ГЕРБ търси варианти за по-ниски данъци за младите в IT - сектора

Мога да ви обещая по-добри времена, каза Бойко Борисов
20 окт 2024 12:45, Стела Стоянова
213
ГЕРБ търси варианти за по-ниски данъци за младите в IT - сектора
Снимка БГНЕС

Възложил съм да се проучи опита на Португалия за насърчаване на младите специалисти и фирми в областта на IT сектора.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща, на която бе представена програмата на ГЕРБ-СДС в тази област.

Мога да ви обещая по-добри времена, обърна се Борисов към присъстващите и припомни как бе взето решението за суперкомпютъра, който бе изграден у нас.

Аз и партията ви обещаваме, че това, което кажем днес, ще бъде изпълнено, подчерта Борисов. Не могат да ме хванат в неизпълнено обещание, припомни той.

По думите му, покрай електрониката има много добри възможности за военната промишленост.

Борисов заяви също, че отказва да подкрепи неназовани лица, визирайки "равноотдалечения премиер", който според ПП - ДБ трябва сам да си избере екипа, пише "24 часа".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още по темата: данъциГЕРБIT - сектор
Още от Общество
Любомир Дацов: Спекулира се със страховете ни, за да се правят по-големи разходи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
4
 
! Отговори
Значи ИТ сектора е преди 7 часа
вече пред сриване щом Баце започва да се грижи за него! Той нямаше ли доцентура или дисертация и на тази тема или бъркам! Е, малко майтап трябва, де!
149
0
 
8
 
! Отговори
Умник преди 7 часа
Номерът на Борисов е пределно ясен и ***- да направи нова сглобка, най- вече с ПП ДБ, след което ще се тупа в гърдите! / След като не можа да направи правителство 6 пъти! Независимо, че по негови думи, които не се споделят от никого, е най- способния и най- кадърния, и над него е само Господ.След създаване на евентуално правителство, ще хвърли всички вини на другите от сглобката, а той седи и ще се възхищава.Мислете / ако въобще гласувате/!
148
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Защо само там? Другите млади ще плащат по-скъпо а тези с големите заплати по-малко :). Борисов наистина си комунистически ***!
147
0
 
17
 
! Отговори
Мариус преди 8 часа
Буда,Буда те младите първи избягаха от България!Повтаряш стъпките на Орбан,закъснял си малко,. . . с десет година!Наглец! В Унгария по две рожби отгледаха, а ти пак се готвиш да лъжеш и крадеш!Не си за тук вече,Буда!
146
0
 
17
 
! Отговори
хмм преди 8 часа
Какви IT специалисти бре б***ук. Само те са с обявени заплати, данъчи и удръжки. Какво сте се хванали за тях. Проверете майсторите...плочкаджии, строители, автосервизи, маникюристки всекви такива и тогава ще си говорим за доходи...
145
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Как е телефонистчета от кол центрове, пак ви вдигнаха праг, а Кокорчо помните ли как се хвалаше не бил вдигал данъци, той вас не ви смята за хора а за роби! Най-честните и наивни хора в държавата сте програмистчета, плащайте си всичко иначе....
144
0
 
9
 
! Отговори
Protestant преди 8 часа
Аз никога не съм протестирал, чакал на държавната БеГе-хранилка, мръзнал или изпУтявал по гласоподавателни опашки, а просто се изнесох с домочадието от България през 1990. Става ми тъжно, като ви чета излиянията, сякаш някой ви е вързал в България.
143
2
 
0
 
! Отговори
нтгнтвг преди 8 часа
да правят резултат милите
142
13
 
5
 
! Отговори
ФБР investigator преди 8 часа
Баце е индивид с тежест, не само физическа, но и политическа. Останалите лаладжии са за парлама. Освен това името Му не свети в Министерството на Правосъдието на САЩ, отсъства от "Списъка Магнитски" и от всички останали списъци, за разлика от 200 наши бузинесмени, които са следени навсякъде и логично доста от тях арестОвани.
141
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Борисов е най успешният държавник на прехода
140
5
 
14
 
! Отговори
До 133 Урсула преди 8 часа
Още една причина никой да не гласува за тоя *** или въобще да не гласува. Тая Урсула е гробокопача Европа. След нея и желаната от нея ЗСВ ще останат само *** и евентуално ББ
139
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
ИТ сектора и той се изнася
138
6
 
7
 
! Отговори
съгласен преди 8 часа
Българските програмисти бяха похвалени и от Джон Рийд-изпълнителният директор на Файненшъл таймс.Заслужават поощрения.Защо само спортистите да имат? И без това новият спорт у нас са природните науки.Олимпииците по математика,физика,химия донасят повече медали от олимпиади от спортистите.Идеята на Борисов е добра.Така бих казал за всеки който даде подобна идея.
137
3
 
11
 
! Отговори
Мариус преди 8 часа
Буда,Буда те младите първи избягаха от България!Повтаряш стъпките на Орбан,закъснял си малко,. . . с десет година!Наглец!
136
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 9 часа
добре че са нгвсто и таксиджията да ви обеснат за баце
135
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 9 часа
добре че са нгвсто и таксиджията да ви обяснят баце колко е кахърен
134
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
След толкова време във властта на б.б. всички знаем, че като каже добро утро, трябва да видим къде е слънцето. По време на неговото управление се наредихме на всички последни места. Не благодаря, трябват можещи и знаещи, каквито никой не предлага и няма никакъв избор. Не случайно хората не гласуват и тези са нелегитимни с тези 30%. Трябват референдуми за за решават хората, а не тези. В момента не е демокрация.
133
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Урсула фон дер Лайен и лидерът на най-голямата партия в ЕП Манфред Вебер, лично дойдоха в България да подкрепят Борисов пред избори. С което не може да се похвали нито една партия в България. Планът на ГЕРБ бе одобрен в предварителните консултации, но юмручният преврат на Радев и шарлатаните връхлетя, свали законно избраното правителство на ГЕРБ и се втурна към милиардите по този план. Но, поради некадърност и алчност, удариха на камък, ЕК не одобри плана им и загубихме завинаги 10 млд.
132
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Щом политиците се захващат да "оправят" и да "помагат" и на ИТ сектора това не е особено добра новина. Досега това беше най добре развиващият се сектор с най високите заплати точно заради липсата на държавна намеса и регулации.
131
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
128 Оказа се, че мутрите дърти и по-млади ,Рашков и ПП,ДБ, покриха трафика, пачки и пудели, събираха "кеш" от "шефчета" от олигархията, от която зависят, за да купуват гласове.