Манолова била добър омбудсман, а Борисов й помагал най-много

Каквото поискала - го получила, Борисов пита как е била репресирана
Обновена: 3 сеп 2019 12:56 | 3 сеп 2019 10:30, Камелия Цветанова
240

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов се похвали, че никой не е помагал на омбудсмана Мая Манолова повече от него.

"През целия ѝ мандат на омбудсман, въпреки съпротивата в ГЕРБ и парламента, Манолова поиска стотици милиони за хората с увреждания, които ѝ бяха дадени. Тя идваше често и много пъти при мен и министри", коментира той.

Още по темата

Според него отдавна е било ясно, че Манолова ще се включи в кметската битка наесен.

Бойко Борисов заяви още, че единствената му претенция към Манолова е за нейното изказване, че е "репресирана от държавата“.

"Няма как държавата да те репресира, когато всичко, което искаш, ти се случва", заяви той.

Премиерът отсече, че ГЕРБ са поемали законовите инициативи на Манолова като омбудсман.

"Като омбудсман Мая Манолова се справяше добре, не съжалявам че съм я взел. Мисля, че за държавата е било добре и не съжалявам", допълни още Борисов.

"Фандъкова с право ми се сърди, че е идвала много по-малко при мен и много по-малко съм й помагал", каза той.

"ГЕРБ искаше да отмъсти на Манолова за Костинброд, имаше цялата власт да го свърши, аз не позволих", сподели още той.

Манолова беше в основата на т.нар. Костинбродска афера на парламентарния вот през 2013 г., когато в деня за размисъл в националния ефир на една телевизия беше огласено, че са отпечатани 400 хил. над разрешените по закон за гласуване бюлетини, които били разпределени по градовете Благоевград, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Кюстендил, Шумен, Варна, районни избирателни комисии и за Министерството на външните работи за имащите право на глас български граждани в чужбина.

Според Борисов заради тази манипулация ГЕРБ загуби проценти от гласовете на избирателите.

"Аз се подстригвам сам и мога пред вас да го демонстрирам. Прическата ми е толкова елементарна, за съжаление. Много искам да има фризьор, но няма какво да ми фризира", каза Борисов по повод обвиненията, че той е пратил хора да следят Манолова, докато се фризира.

Премиерът изрази надежда Мая Манолова и кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова да проведат коректна кампания и призова БСП също да участват в битката, а не "да се крият" зад кандидатурата на досегашния обществен защитник.

ГЕРБ и СДС застават зад настоящия кмет на Монтана Златко Живков за 6-и мандат. Това обявиха лидерите Борисов и Румен Христов.

Надявам се, както е било и досега, на категорична победа на първия тур, заяви самият градоначалник, който е най-дългогодишният в цялата страна. Той е и трети мандат представител на България в Европейския комитет на регионите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде сега да цитираме бб:1. Битката за София ще е мръснa (опа, що се намесваш бе? Усещане за провал ли има?)2. БСП ще постъпи подло и няма да издигне Манолова, а ще се скрие зад граждански комитет (опа, що се намесваш бе? Отново? Искаш да предеш на два стана ли?)3. Фъндъкова е кандидатът на герб (дали? Май и ти не си сигурен).Замириса му май на загуба на банкянския тарикат....
111
6
 
22
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Всички софиянци и нашите приятели от околните села и градове ще гласуваме масово за г-жа Мая Манолова! Край с диктатурата на ГЕРБ!
110
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е за материала. Просто няма кой. Ако Мая Манолова е най-доброто...
109
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикво,а защо някой трябва да ти искаи да зависи от твоето благоволение и добра воля Ти да "дадеш"!Нали имате там бюджет и министри които да мислят кое за къде и да го управляват!За къв буй им плащаме заплати?Или в кражбите и далаверите сте забравили за какво аджеба сте там!
108
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този път.Хората ще победят администрацията на Борисов.Защото ще гласуват масово!-:) И се нагледаха на наглостта на ГЕРБ!
107
4
 
17
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
Не го показвайте този човек който купува всичко,урежда и всичко контролира мафиоза-корупция на големо ниво по зле от Живков ,все пак беше охрана на БКП ,дълги години охрана автомобилния парк на БКП.
106
7
 
19
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Значи тиквата много се страхува от Майчето , защото ако загуби изборите за София ,трябва да ходи да копа картофи !
105
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова.Не само ще разклати стола на Фандъчката.Но и ще я измести от него! С тази загуба ще дойдат и другите! Пътник си господине от властта!-:)
104
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде разкарайте го тоя вета не бу гнус не бе чудокато го видят хора и им става ясно колко гнусни са комуниститеа тоя е от най гнуснитеи всичките му мекерета
103
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ahaa...Borisov pomognal na Cecka Cacheva da napusne yadrenite pribori...sega pomaga na Yordanka da napusne sofiiskia kashkaval... a koga ste e sofiiskoto izlojenie na bg porodisti kravi i snajni kone ili vie ste samo za kriminalna vodka, whisky, rakia, vino, bira i cigari ...kobileshko i magareshko mliako ne piete...?!
102
8
 
24
 
! Отговори
А преди 4 години
Северната тангента която е хорда вече е в кръпки. Много и големи кръпки. Така строи грап.
101
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
серьозна е липсата на:Федосова- правен специялистЦветанов=специялист по сигорносттаПлевналиев-специялист по организиране, превеждане и закриване на мероприятия.Останал сам, то се чеша, постригва и ако около него има по-малко от 12 апостола се уригва
100
11
 
22
 
! Отговори
бг преди 4 години
Кой гласува за тоя неандерталец....идея нямам.Жалък народ сме.....
99
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойче ще ти стигнат ли допълнителните 20 милиона които си гласувахте да спечелите и да нагласите и тези избори ? Народната мечта е да те изхвърли отвсякъде ,де не те вижда и на снимка ,защото ни напомняш за ГОЛЯМАТА ВИ ЛАКОМИЯ но да видим кой по-добре ще си свърши работата !
98
6
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Политици с лопата да ги ринеш... - Държавник - само един...
97
11
 
8
 
! Отговори
Господ преди 4 години
"Фандъкова с право ми се сърди, че е идвала много по-малко при мен и много по-малко съм й помагал"Бойко, не се сърди, но ти нито един път не дойде при мен да ти помогна. Време е да ме посетиш на небето.
96
13
 
14
 
! Отговори
БСП преди 4 години
БСП Победа!! Победа!! София е наша!!
95
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново се изказва неподготвен, г-н Самочувствие. Дори не познава законите. Не той е взел г-жа Манолова, а тя е назначена от НС. Отвратен съм от некомпетентността и непокритото с нищо самохвалство на г-на от снимката.
94
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв страх и ужас се чете в очите му!!!
93
12
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Смех,Бойче...