Манолова била добър омбудсман, а Борисов й помагал най-много

Каквото поискала - го получила, Борисов пита как е била репресирана
Обновена: 3 сеп 2019 12:56 | 3 сеп 2019 10:30, Камелия Цветанова
240

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов се похвали, че никой не е помагал на омбудсмана Мая Манолова повече от него.

"През целия ѝ мандат на омбудсман, въпреки съпротивата в ГЕРБ и парламента, Манолова поиска стотици милиони за хората с увреждания, които ѝ бяха дадени. Тя идваше често и много пъти при мен и министри", коментира той.

Още по темата

Според него отдавна е било ясно, че Манолова ще се включи в кметската битка наесен.

Бойко Борисов заяви още, че единствената му претенция към Манолова е за нейното изказване, че е "репресирана от държавата“.

"Няма как държавата да те репресира, когато всичко, което искаш, ти се случва", заяви той.

Премиерът отсече, че ГЕРБ са поемали законовите инициативи на Манолова като омбудсман.

"Като омбудсман Мая Манолова се справяше добре, не съжалявам че съм я взел. Мисля, че за държавата е било добре и не съжалявам", допълни още Борисов.

"Фандъкова с право ми се сърди, че е идвала много по-малко при мен и много по-малко съм й помагал", каза той.

"ГЕРБ искаше да отмъсти на Манолова за Костинброд, имаше цялата власт да го свърши, аз не позволих", сподели още той.

Манолова беше в основата на т.нар. Костинбродска афера на парламентарния вот през 2013 г., когато в деня за размисъл в националния ефир на една телевизия беше огласено, че са отпечатани 400 хил. над разрешените по закон за гласуване бюлетини, които били разпределени по градовете Благоевград, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Кюстендил, Шумен, Варна, районни избирателни комисии и за Министерството на външните работи за имащите право на глас български граждани в чужбина.

Според Борисов заради тази манипулация ГЕРБ загуби проценти от гласовете на избирателите.

"Аз се подстригвам сам и мога пред вас да го демонстрирам. Прическата ми е толкова елементарна, за съжаление. Много искам да има фризьор, но няма какво да ми фризира", каза Борисов по повод обвиненията, че той е пратил хора да следят Манолова, докато се фризира.

Премиерът изрази надежда Мая Манолова и кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова да проведат коректна кампания и призова БСП също да участват в битката, а не "да се крият" зад кандидатурата на досегашния обществен защитник.

ГЕРБ и СДС застават зад настоящия кмет на Монтана Златко Живков за 6-и мандат. Това обявиха лидерите Борисов и Румен Христов.

Надявам се, както е било и досега, на категорична победа на първия тур, заяви самият градоначалник, който е най-дългогодишният в цялата страна. Той е и трети мандат представител на България в Европейския комитет на регионите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
19
 
12
 
! Отговори
Оле преди 4 години
Браво Бойко докара *** до отчаяние Останаха им само бабичките и некадърници и ***, които използват като тралове Края на тази нереформирана ком партия е близък. Един ден ще се пише за теб като унищожител на комунизма .в България .Амин!!!
91
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз за комунистки няма да гласувам!И двете са такива,на едната Бойко най-много е помагал!Значи за София всичко е решено.
90
4
 
7
 
! Отговори
До 61 преди 4 години
А на какъв език ще говори?
89
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бат Бойко ти вместо да помагаш на нацията само вредиш . Затова ще е добре да поспреш да седнеш и да прочетеш коментарите и да видиш колко народа те обича....А и джипа да почине....
88
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
manolova nikade publichno ne izkazva nai-obiknovena blagodarnost za doverieto i pozvolenieto da uprajniava pojelanata ot neia deinost na nationalen bg ombudsman, nito publichno dava otchet za poluchenia i pozvolen ot bg narod suveren mandat na ombudsman. neblagodarna alchna korumpirana bezchovechna licemerna klevetnica...s kosa ili bez kosa e vse sastata nationalna bg klevetnica...
87
5
 
24
 
! Отговори
На снимката преди 4 години
Крадлив , лъжлив и нагъл ***.
86
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквите се берат на есен,реколтата обещава да е добра...
85
11
 
1
 
! Отговори
русофил преди 4 години
До АнонименНикой не ни е набутал. България е длъжник на САЩ, защото пере парите на Просия чрез български фирми и банки, след което ги трансферира в банки в ЕС и САЩ, които се използват от руската мафия там, те правят поразии с тези пари, убиват и подкупват, организирана престъпност. Нищо не сме платили, има още много да плащаме, докато сме с управници перачи на Просия.
84
1
 
10
 
! Отговори
Бокич преди 4 години
Баси,пак вдигнах кръвното
83
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как един селски хулиган "израстна" до премиер? С юмруци, бухалки, гранатомети, джипове и ла*йно*мети!
82
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Костинбродската аферистка и *** на БСП да управлява синя София? В никакъв случай!!!
81
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката една презряла герберска тиква,която вече за нищо не става.
80
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е какво толкова, ще и помагаш и като стане кмет, какво виеш редно е малко да ти се подрежат крилцата
79
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега това,че бил помагал на Мая как да го разбираме?Вероятно,че за него е все едно дали е Мая или Йорданка кмет,защото реално той казва какво да се случва в София.Демек и да изберете Мая тя ми е длъжник така ли?!
78
8
 
3
 
! Отговори
До стратега преди 4 години
Комунистически стратег си Стратегиите на К Нинова ми хвалиш хахаха смях в залата те са ....конспирации . И губещи нали видя преди 3 месеца какъв успех имаха стратегиите и !!!
77
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Борисов му се иска БСП да издигнат друг кандидат за да откъснат някой и друг глас от Манолова.
76
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майчето не трябваше да се хваща на въдицата на Другаря и да се махне от парламента. Целта с назначаването и за обмуцман беше да не му бърка сметките като му вади кирливите ризи. Много му пречеше с приказките си. А и тя нали си е селско чадо се хвана на въдицата като кротушка. Тя щеше да е по полезна в парламента отколкото да се занимава с глупости. Ако беше в парламента шкембе войвода нямаше да ни набута с милиардите за кошниците на краварите. Това можеше да го предотвратят пишман патриотарите.
75
4
 
6
 
! Отговори
несебър>неразбрал преди 4 години
Сезон винаги ще има.Алчните и прости мутри, изгониха платежоспособния турист.А тарикати софиянчета, все ще се загробват с непосилни наеми !Успех, шопи !!!!!
74
2
 
20
 
! Отговори
Колко преди 4 години
Колко е нагъл агент Буда, просто край няма и със същата наглост краде народа, като нарича парите на данъкоплатците, свой.
73
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДо Урсила вон дер ЛайенЗа това което е казала тук благодарение на типичното за всички лицемерие всички германски журналисти сега я атакуват как си е позволила да хвали най-корумпираната и последна по жизнен стандарт държава в Е.СА тя не знае ли, че България е най-бедната и най-корумпираната страна в ЕС. Тя нали е председател на Европейската комисия, може ли такова безхаберие? В ЕС все такива безхабиерни ли ги назначават на върха?