Незабравими емоции по време на "Мача на надеждата"

Мачътзавърши 3:3, като над всички беше Мартин Петров
6 сеп 2023 19:40, Нели Христова
32

"Мачът на надеждата" на националния стадион "Васил Левски" предложи незабравими емоции, пишат от Gol.bg

Грандиозното събитие, организирано от Стилиян Петров с цел събиране на дарения за онкоболните, събра около 25 00 души на най-големия ни стадион.

Те видяха на живо плеяда световни футболни звезди, начело с носителя на Златната топка Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Неманя Видич, Рой Кийн и европейски и световни шампиони с техните страни.

Стенли поигра и за двата отбора, а в 85-ата минута напусна терена под звуците на легендарната песен Youl never walk alone, която е химн и на Селтик, където рекордьорът по мачове за националния ни отбор се превърна в истинска звезда.

При смяната си, Стилиян Петров не сдържа сълзите си от страхотните емоции и всички участници го поздравиха един по един.

Колкото до самият мач, той завърши 3:3, като над всички беше Мартин Петров. Бившият футболист на Манчестър Сити и Атлетико Мадрид се отчете с асистенции към Димитър Бербатов и Георги Пеев и сам вкара третия гол след чудесен пас именно на Стенли.

Точни за Отбора на звездите бяха Робер Пирес, Хенрик Ларсон и Джо Коул.

Легендата Стилиян Петров се обърна към публиката след края на "Мача на надеждата".

"Каузата да оцелееш е нещо голямо и велико. Затова днес сме всички тук. Трудно е, тежко е, но както вие давате сили на мен и моето семейство 11 години по-късно отново да облека фланелката на България, така го правя и аз и се забавлявам пред вас. Днес видях, че България е единна и обединена – всички тези звезди от чужбина отдадоха от времето си. Това е България и можем само да се гордеем. Благодаря за подкрепата, за любовта, моята любов към вас никога няма да спре и днес показахте защо съм горд да съм българин",.

Всички събрани средства от "Мача на надеждата" ще отидат в подкрепа на страдащите от онкологични заболявания в България - заболяване, което самият Стилиян Петров успя да пребори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
13
 
6
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
Отмениха празненствата навсякъде по случай 138 годишнината от съединението на България, но не мач ще има? Да ме извинят Стилян и компания но дали не трябваше да го отложи? Морето продължава да изхвърля трупове те ритат мач и ръкопляскат? Малко ми прилича на 95 г! Който помни 11 август ще се сети за какво говоря!
10
6
 
8
 
! Отговори
Толуп преди 1 година
Кретенски народ= кретенски коментари.
9
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Деня на НАВОДНЕНИЕТО, не на надеждата.Вас не ви ли е срам, за едни брадва, а вие сватба в София на стадиона.Нещастници.По повод тоя Стенли, помня, че надеждата на футбола угасна като сбърка в центъра и загуби топката в мача с Швеция , вкараха ни гол, погром на Евроа 2004, Бербатови сълзи и накрая 20 г по - късно сме това дето сме.А вие се лигавите.........
8
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що ни занимавате с дърти слабаци жадни за още слава?
7
4
 
13
 
! Отговори
питам преди 1 година
Само се чудя до кога ще търпите перуката ,защото футбола ни копае вече и под дъното !!
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Ашколусум, пак с новина, рекламите върат добже, кликания има, копи пейста въри
5
2
 
26
 
! Отговори
фергюсън преди 1 година
Поздравления за инициативата , и всички болни да имат късмета да се оправят !
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте да видим как Радев чете конско на Денков! Киро прескачал седалки, а охраната го вардела като рохко яйце. Станаха за смях на кокошките.
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ли успя да ти измисли ппдб-ейската кpaтуна.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обединена България? На полупразен (полупълен) стадион.
1
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите са преуморени от цял ден тролване. Ако бяха свежи вече щяха да са оакали статията с разнородна по вида си пропаганда.