След потопа: Ким Чен Ун наказа с разстрел десетки чиновници за безотговорност

По време на бедствието са загинали няколко хиляди души
5 сеп 2024 09:01, Петър Бойчев
143
След потопа: Ким Чен Ун наказа с разстрел десетки чиновници за безотговорност

В Северна Корея са били екзекутирани десетки чиновници, след като тежките наводнения в края на юли станаха причина за смъртта на хиляди хора в северния регион на страната, съобщи Chosun TV.

Около 20 до 30 регионални правителствени служители в засегнатия от наводненията район са били разстреляни миналия месец, съобщава медията, цитирайки неназован представител на южнокорейското правителство.
В резултат на опустошителни наводнения в най-тежко засегнатия район на провинция Джаган е възможно да са загинали до няколко хиляди души.

Ким Чен Ун заяви на извънредна партийна среща в края на юли, че ще накаже сурово онези, които "сериозно са пренебрегнали" своите отговорности и следователно са отговорни за жертвите. Пропагандният апарат на Северна Корея разпространи снимки на Ким, който наблюдава спасителните операции след бедствието, но не съобщи за смъртни случаи.

Проливните дъждове нанесоха щети на около 4100 домове, наводниха пътища и влакови релси и унищожиха около 3000 хектара земеделска земя в град Синуиджу, търговски център, свързан с Китай чрез мост, и близкия окръг Уиджу, съобщиха севернокорейските държавни медии. Около 5000 души са били спасени, съобщи официалната Корейска централна информационна агенция.

Според Chosun щетите от наводненията са били по-големи на север в провинция Чаганг, която граничи с Китай и е дом на горното и средното течение на река Ялу, известна като река Амнок в Корея. Някои от телата бяха открити по време на дейностите по разчистването на последствията, след като нивото на водата спадна, съобщиха южнокорейски медии, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от София
В кадър: Мигранти се биха с ножове в центъра на София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Така се прави! А не като тук,след всяко бедствие или злополука,която е можело да бъде избегната,дсНяма " виновни" за Нищо!!
141
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да му пратим и нашита
140
11
 
8
 
! Отговори
Комунисти Мангали преди 1 седмица
Кимчо си е един убиец на собственият си народ както правешкия ***!
139
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
абе че Кимчо си е уникаленпсихопат е известно отдавна...Но да разстреля хора заради дъжда ?!...Малко невероятно ми звучи..Па и "инфото" е ..от неназован източник,при това разстреляните били "между 20 и 30"..?!...Всеки си пише каквото си иска...
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"щети на около 4100 домове"... "е възможно да са загинали до няколко хиляди души." Възможно да са загинали няколо милиона... или 5 ***. Да спекулираме че е било възможно най-много.
137
0
 
0
 
! Отговори
тва ясно преди 1 седмица
Дайте рецептата на манжата с кво ги бърка тези сухите да не са жилави?
136
6
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
А трябваше единственият над 100кг. в С.Корея да се застреля. Нали той командва всичко?
135
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отново и за стотен път неназован представител на южнокорейското правителство ни светна за екзекутирани десетки КНДР-чиновници. След месец-два ще ги видим живи-здрави.
134
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аа, потоп от него, разстрел за чиновниците, е много ко-му-ни-сти-ческо. От кимчета, чини и рашки друго не се очаква, наследници на на Мао, Сталин и подобни.
133
2
 
1
 
! Отговори
Самозаблуждаване преди 1 седмица
До До Самозаблуждаване Ако всичко ти беше наред щеше да си свиркаш, а не да ми обясняваш как средняци били по-добри от инженери.
132
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ФЪФ Бг , няма виновни !
131
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Един съдия , ама има файда :''ТАМ НЕ Е ТАКА'' ,... като тука !
130
2
 
14
 
! Отговори
BG преди 1 седмица
А за наводненията в Карлово .
129
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Мдааа Що? С военен режим Северна Корея докъде са я докарали? Няколко хиляди издавени, останалите - глад и мизерия. И тили искаш така?
128
5
 
10
 
! Отговори
Тъй де! преди 1 седмица
Който иска военен режим да ходи в Северна Корея! Там са постигнати бележити успехи. Удавили са се няколко хиляди хора, а ако беше демокрация като в Южна Корея щяха да се издавят няколко милиона.
127
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тук и повишават заплатата. Справка, заплатите на шефовете на ВИК.
126
13
 
15
 
! Отговори
Мдааа преди 1 седмица
Винаги съм смятал,че нас само един военен режим ще ни оправи!Никаква демокрация!Видя се,до къде я докарахме с нея!
125
1
 
22
 
! Отговори
Този човек преди 1 седмица
Трябва да мине един мандат 3 години в България!!! Ще изколи всичко. По неговите критерий - в парламента ще е чудо. Ще се преобрази всичко!
124
5
 
12
 
! Отговори
Пацо Експерта преди 1 седмица
В най-развитите държави страдат от всякакви природни бедствия и на моменти няма сила на света, която да се справи с тях, нашия нарежда екзекуции за хора, които са изпълнявали всичките му заповеди за какво ли не. Пълен психопат. След тази негова изцепка целият свят ще му се смее. В Тубата го разсипват... то небеше Посейдон е виновен, то не беше, че местната управа трябвала да се качи да разговоря с Господ да спре да вали, то не беше, че чиновниците трябвало да спрат кранчето на дъжда.. голям смях
123
6
 
7
 
! Отговори
Ким ДЖОН Унско прасе преди 1 седмица
Начи следващия път катов и кажа да работите така както аз ви кажа дословно, иначе ще ви разстрелям, и стане някакъв голям проблем защото аз съм ви казал да работите по този начин, аз пак ще ви разстрелям да знайити... аз съм гаден и гнусен ***, който трябва да преяжда с хайвери и девствени млади 18г Северно корейски гладни жени.