Станишев да докладва за проблема с газа, искат от ДСБ

“Ще подкрепим всяко действие, което облекчава ситуацията с горивата за обикновените граждани”, заяви депутатът Иван Иванов
32
Станишев да докладва за проблема с газа, искат от ДСБ
Снимка: БГНЕС

Президентът Първанов да свика спешно Консултативния съвет за национална сигурност, на който премиерът Станишев да докладва за горещата тема за безпрецедентната криза със спрените доставки на газ, поискаха от ДСБ.

Хората на Костов искат Станишев да докладва пред съвета дали правителството изпълнява изискванията на закона за задължителните 70-дневни запаси, каква е готовността на топлофикациите и другите големи потребители на газ да преминат към котелно гориво за отопление, какви са наличностите на хранилището в Чирен и каква част от капацитета му е налична.

От ДСБ предлагат председателят на НС незабавно да свика парламентарната комисия по енергетика и да изпрати парламентарна делегация в Украйна и Русия, която да изясни мащабите и перспективите за преодоляване на кризата с доставките на газ в страната.

“Ще подкрепим всяко действие, което облекчава ситуацията с горивата за обикновените граждани”, заяви депутатът Иван Иванов.

Димитър Бъчваров допълни, че от ДСБ подкрепят предложението на СДС за пълен одит на „Булгаргаз“.

“България е единствената страна в ЕС, която е 100% зависима от доставките на руски газ и доставки на ядрено гориво, но въпреки това правителството ни не е информирало ЕК за проблемите за доставките на газ за България, заявиха от ДСБ.

Всичко за кризата с газа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
bez преди 15 години
докога ще търпим подобни тъпотии от и. к.! засегната е цяла европа от недостига на газа и не съм чул някой да е поискал оставка я на президент я на премиер за това че виновен за това.вместо да мислят за тежкото положение, те както винаги са най-неадекватни.пази боже от такива "ПОЛИТИЦИ"!
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На 14 януари всички пред парламента.И по улиците на цялата страна.
29
0
 
0
 
! Отговори
репортер преди 15 години
Хайде, време е да спрете да налагате мнение и да слагате квалификации за десните!Че не се знае, може и да ни стигнат силите да ги изберем и тогава?Пак ще трябва да изпадаш в мимикрия - да се нагаждаш, нали? Румен Овч,серГей,Гоце и всички от тяхното ком. котило са като камъни на шията на страната ни! Не сините, БСП(БКП) ни докара до това положение - хората да се чувстват безсилни и нещастни! 14 ни ЗОВЕ! ВРЕМЕ Е!
28
0
 
0
 
! Отговори
112 преди 15 години
АУ а спират и тока (виж БТВ)! А седераските *** не искат и АЕЦ! ЦИРК!
27
0
 
0
 
! Отговори
демократ преди 15 години
Пак умно предложение на единствената дейна опозиция ДСБ! За това комунисто-социалистите мразят до смърт тази партия и лидера и,голямия политик Иван Костов! ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ДСБ!
26
0
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
Засега всички тези предвиждания са само политическа клюка, но тя се обсъжда с такава стръв в средите на т.нар. елит, че нищо чудно в крайна сметка да се окаже вярна, смятат запознати с кухнята на социалистите. Нашето издание ви предлага този текст с ясното съзнание, че читателите на Frognews.bg имат право да знаят какво се говори и обсъжда, тъй като подобни планове често решават съдбата на страната ни, част от която сме всички ние. Frognews.bg
25
0
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
Планът давал възможност на Първанов да се спаси от сложната ситуация, в която изпадна след поредицата непридизвикани гафове, предимно ловни. Тежала му и очевидната изолация, в която го поставиха големите" в ЕС. Напускайки поста сам, той щял да спечели одобрението на българите, които през последните две години явно са разочаровани от действията му. В същото време щял да се изяви като баща" на новата управляваща коалиция и да управлява в сянка. Не без значение за новата му роля щяла да е подкрепата на Москва. Говори се дори, че Първанов щял да стане доверения човек на Путин и Медведев, чрез който те щели да преговарят с Европа за цените и транзита на газ и петрол от Русия към Стария континент. Привържениците на Първанов на Позитано" 20 вече били в бойна готовност да се включат в новото политическо приключение. Те все по-открито недоволствали от управлението на децата на бивши комунистически величия, предвождани, според тях от Станишев. Някои наричали очакваните събития нов политически юмрук", който щял да помете злите сили в България и да въздаде справедливост.
24
0
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
Вече бил съставен план за действие. Ролята на партийни структури щели да изиграят създадените преди време клубове за подкрепа на Георги Първанов. Тяхното съживяване е възложено на активистите от клуб Съзидание", начело с издателя Иван Гранитски. Негов пръв помощник в кампанията щял да е археологът проф. Николай Овчаров, състудент на Първанов. Идеята подскрепяло и т.нар. ляво течение" в столетницата. Вече се пишела програма, която включвала анализ и мерки за оцеляване на страната във финансовата и икономическата криза. Най-силната й част обаче, която трябвало да спечели масите в предизборната надпревара, щяла да бъде борбата с корупцията по високите етажи на властта. Главна роля в нея се отреждала на главния прокурор Борис Велчев. Обсъждан бил дори твърде неочакван вариант, но с висок политически ефект: Първанов се оттегля от президентския пост и се провеждат предсрочни избори за държавен глава, които със сигурност щял да спечели Бойко Борисов. Така се избягвял рискът столичния кмет да заеме поста на министър председател, с който той трудно щял да се справи, заради атаките на опозицията в лицето на ДПС и Атака". За да бъдат държани хората на Станишев и БСП в парламента в сравнително кротко положение, се предвиждало споразумение да не им бъде търсена отговорност - политическа и съдебна, за провалите с еврофондовете и спрените пари по някои от програмите, както и за източване на милиони от министерства и агенции.
23
0
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
Нова партия излиза на политическата сцена до месец. Тя ще е пропрезидентска и ще разчита на експерти. Целта е да привлече преди изборите недоволните в БСП от управлението на Станишев и кръга около него. Това е политическата клюка, която по празниците се обсъжда разгорещено в различни среди, свързани с политиката, бизнеса и медиите. Основната цел на новата формация е да събере достатъчно гласове и да премине 4-процентния праг за влизане в парламента след изборите през лятото. Формацията щяла да влезе в коалиция с ГЕРБ на Бойко Борисов и заедно да съставят правителство. Президентската формация имала и готов вариант за премиер - сегашният съветник на Георги Първанов и ректор на УНСС проф. Борислав Борисов. Икономистът е много близък приятел на държавния глава, освен това има подкрепата на богати бизнесмени.
22
0
 
0
 
! Отговори
СЕГА Е МОМЕНТА преди 15 години
На 14-ти януари ще има протест, само дето той вече няма да е само студентски, а общонационален мирен граждански протест пред Народното Събрание. Пак дойде този исторически момент, в който трябва да помогнем на нашата България да стъпи на краката си и да поеме уверено напред! Да го направим най-решително! На мястото на протеста - площад НАРОДНО СЪБРАНИЕ - протестиращите трябва да бъдат в 11 часа. Дай Боже повече българи да отидат на площада.
21
0
 
0
 
! Отговори
Liktor преди 15 години
Жан Виденовата зима през 1996/1997 ще ни се види като почивка на Малдивите в сравнение със Стани6евата ...Тогава хляб няма6е,но поне има6е парно...Сега се започна - няма газ,няма парно,учениците в газова ваканция...Глад и студ се очертава занапред....Както и ново дясно правителство !!!Това поне дава сила и надежда !!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 15 години
Масов протест срещу властта тръгва от интернет Блогъри и чатъри зоват за бунт срещу корупцията и политическата некадърност. Серия от мащабни национални протести срещу правителството планират студенти, еколози, фермери и други граждански организации до седмица. Първите шествия са предвидени за 14 януари датата, на която депутатите се връщат от коледната си ваканция. Точно в 10.00 часа студенти ще тръгнат от зала Христо Ботев в Студентски град към Народното събрание, където към митинга ще се присъединят и други недоволни от управлението граждани. Призоваваме всички, които стачкуваха под различни форми поотделно, да се обединят, пишат в съобщението си организаторите. Постави [14] пред името си в знак на солидарност с националния протест срещу мафията, бедността, корупцията и политическата некадърност. Ела на 14 януари в 11.00 часа пред Народното събрание. Препрати това съобщение до всичките си абонати. Подобни текстове се разпространяват от няколко дни между потребителите на Skype, Facebook, както и в повечето български форуми. По този своеобразен начин общуващите в интернет показват своята съпричастност и гражданска позиция. Години наред живеем в най-бедната и корумпирана страна в Европа и дори след 2 години членство в ЕС не е възприета нито една европейска практика. Няма да търпим безнаказано да избиват колегите, приятелите и надеждата ни. Няма да живеем в страх. Години наред живеем на дъното, живеем в страната на мафията, беззаконието и амнезията. Писна ни! Да покажем на политиците ни, че ни пука, че не спим и че няма да ги търпим, пише още в текста на протестиращите. към клип в сайта за видеообмен VBOX7.com пък припомня за абсурдите на изминалата година - убийства, катастрофи, бедствия и други, на които правителството не реагира адекватно.
19
0
 
0
 
! Отговори
Liktor преди 15 години
Президента и Министър-Председателя са институции,които сме длъжни да уважаваме !За това си много прав !Обаче какво направиха тези ,които сега заемат тези длъжности,за да ни накарат да ги уважаваме ?Изложиха ни пред Европа ,нямаме лице пред света ,приятелю ....Жалко,нали..То министри с двойни имена ли не бяха,то батко-братко схеми ли не бяха,министър пикаещ във фонтани и срещащ се с мутри ли не бе6е ..Спрени пари от Еврофондове ли ....Или пък спонсорите на Президента не бяха уличени от ОЛАФ ли,не утрепахме козле -архар в Узбекистан ли ?Обясни на народа с думи прости...
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
нещастен . Стига сте плашили хората с 14 януари. революционер.***. няма го февруари1996. Или сте намерили пак кой да ви плати за да вършите зулуми.Не може да наричаш така президента на държавата.така унижаваш и гражданите й. скапан.
17
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
Втасахме я!Да видим сега кви са ги надробили - Ременчо и Сергейчо подкрепяни от Гоце Трипера - какъв договор са сключили с Кремъл!Обикновено, когато едната страна не изпълнява поетите задължения - възстановявява щетите и равенството! Или нашите кремълски еничари ги е било страх да искат такава клауза в Договора .Станишев да не се прави на улав - да излезе и да говори или дапубликува договора - стига са го крили - там процентите комисиона не се отбелязват.ВИНОВНИ ЗА НАС СА ТЕЗИ, КОИТО НЕ ОСИГУРЯВАТ ГАЗТА СЪГЛАСНО ДОГОВОРА - НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО И РУСИЯ.ЗА НАШИТЕ - НЯМА ОПРАВДАНИЕ! РУСНАЦИТЕ МОГАТ ДА СЕ ПРАВЯТ НА АБДАЛИ, КОЛКОТО СИ ИСКАТ - ЦЕНАТА НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ НА ЛЕТНИТЕ СТОЙНОСТТИ. УМРЯ МАРКО!Освен всичко друго - миналата година бяхме пред подобна криза - нашите управляващи трябваше да имат готовност за подобен развой.Абе, знам си аз - човек дето няма семейство, къща и деца - неможе да нарежда свястно нещата в държавен мащаб!супата - сами си ги избрахте!НА 14 ЯНУАРИ ДА ГИ ПОЧЕРПИМ С КОКТЕЙЛ - ама "***"!
16
0
 
0
 
! Отговори
Liktor преди 15 години
Аз предлагам да обявим /по стар БСП обичай/,че Иван Костов е виновен за кризата с газта !Хич и не трябва да го бавим повече !Виновен е и че утре има имен ден даже !
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
6te lapnete k*ra na Boiko Borisov skoro, mirizliva komunq6ka *** !!!
14
0
 
0
 
! Отговори
№6 преди 15 години
Изказът ти е недодялан. Правописът- оскъден. Не ме учи да чета,за да не остана неграмотен. Аз,за разлика от теб ,мога да чета и между редовете.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво прави циркаджията станишев в момента?Страната е оставена на произвола на съдбата и разни празноглави експерти дават глупави съвети.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сигурността на страната е затрашена, а правителството шикалкави. Скандално и безотговорно е поведението на управляващите вчера и днес.