Станишев да докладва за проблема с газа, искат от ДСБ

“Ще подкрепим всяко действие, което облекчава ситуацията с горивата за обикновените граждани”, заяви депутатът Иван Иванов
32
Станишев да докладва за проблема с газа, искат от ДСБ
Снимка: БГНЕС

Президентът Първанов да свика спешно Консултативния съвет за национална сигурност, на който премиерът Станишев да докладва за горещата тема за безпрецедентната криза със спрените доставки на газ, поискаха от ДСБ.

Хората на Костов искат Станишев да докладва пред съвета дали правителството изпълнява изискванията на закона за задължителните 70-дневни запаси, каква е готовността на топлофикациите и другите големи потребители на газ да преминат към котелно гориво за отопление, какви са наличностите на хранилището в Чирен и каква част от капацитета му е налична.

От ДСБ предлагат председателят на НС незабавно да свика парламентарната комисия по енергетика и да изпрати парламентарна делегация в Украйна и Русия, която да изясни мащабите и перспективите за преодоляване на кризата с доставките на газ в страната.

“Ще подкрепим всяко действие, което облекчава ситуацията с горивата за обикновените граждани”, заяви депутатът Иван Иванов.

Димитър Бъчваров допълни, че от ДСБ подкрепят предложението на СДС за пълен одит на „Булгаргаз“.

“България е единствената страна в ЕС, която е 100% зависима от доставките на руски газ и доставки на ядрено гориво, но въпреки това правителството ни не е информирало ЕК за проблемите за доставките на газ за България, заявиха от ДСБ.

Всичко за кризата с газа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
ми ако питаш костов всички трябва да спрат да работат и да му се наредат да му докладват.....тоя продължава да се изживява като едноличен собственик на българия, и да прави каквото си иска, интересно ми е че се намират още *** да му се вързват.....
10
0
 
0
 
! Отговори
Do nomer 6 преди 15 години
Na teb mnogone6ta ne ti sa qsni.Pita6 za ne6ta koito i baba ti gina ot Busmanci gi znae.Stozi muhlqsal mozak kqito go ima6 v tapata si kratuna,nikoga nqmq da proumee6.$eti,$eti i se u4i ,za da ne ostane6 politi4eski invalid za vinagi.
9
0
 
0
 
! Отговори
Liktor преди 15 години
Костов ,приятелю ,се е активизирал мнооого отдавна - предупреди за кризата, още когато Стани6ев и Оре6арски тръбяха ,4е такава не съществува...Все пак трябва да има опозиция ,която да напомня на осралите се управлябащи ,4е не бива и не трябва да я карат през просото - все пак държава е това ,нали ?Заслуга на ДСБ е оставката на пикаещия във фонтани и срещащия се с мутри вътре6ен министър и още доста други неща.Така 4е Костов не се прави ,4е не вижда какво става в държавата ни,взема активно позиции и КАЗВА /про4ети какво казва в статията /какви мерки трябва да се предприемат .
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо Костов трябва да предлага нещо?Министър председател е Сергей Станишев, ако си забравил.Той е начело на изпълнителната власт,защото е спечелил изборите и е начело на кабинета.ДСБ са опозиция, а на опозицията не и работа да "предлага", пък и да предложи нещо опозицията, друг трябва да изпълнява.А дали този друг има силите да изпълнява предложенията?Защото понякога трябва да ти стиска.
7
0
 
0
 
! Отговори
другаря наш преди 15 години
Костов пак е патетичен!:))
6
0
 
0
 
! Отговори
откъде газ,а ток , а преди 15 години
не ми е ясно защо се активизира Костов така и какво решение всъщност предлага. До 1 и 5.По време на Костов ,се взе решение за затваряне на АЕЦ. Всички енергийни продукти по времето на Тошо бяха почти без пари. Българските управници много рядко са нецелвали посоката, в която да ни наведат.
5
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Дезинформацията по нашите медии е пълна..., а и различните "-фили" и "-фоби", възприемат само това което им се иска...1. Украинците не отказват пазарната цена на газа, но искат със същия каефициент, да се увеличи и транзитната такса! Браво..., въпроса е ЗАЩО НИЕ НЕ ИСКАХМЕ СЪЩОТО!!!2. Газа е спрян на Румъно-Украинската граница, а не на Руско-Украинската... Спрения износ на газ, при ниските цени на нефта е нов тежък финансов удар срещу Русия!3. Премиера от правителството на А.Доганов, излъга Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не създаде Кризисен щаб, който да осигури финансово, ЕНЕРГИЙНО, суровинно и социално, Нацията и Държавата, с което наруши грубо държавните си Конституционни задължения съгласно,..."Чл. 108. (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството И НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЯ..." КАКЪВ ПО-СТРАШЕН, ЗА НАЦИЯТА НИ ПОВОД..., ЗА СЪДЕНЕ НА ДЪРЖАВЕН ПРЕСТЪПНИК...
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Vremeto na Stanishev i negovite banditi oligarhi byrzo izti4a...
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сега е момента за ревизия!- Българгаз- ТоплофикацияЧудесно!
2
0
 
0
 
! Отговори
истината преди 15 години
05.01.2009, Киев 13:59:55 Хозяйственный суд Киева вынес постановление, которым запретил "Нефтегазу Украины" осуществлять в 2009г. транзит российского природного газа через территорию Украины
1
0
 
0
 
! Отговори
Liktor преди 15 години
От ДСБ отново първи реагираха адекватно !За пореден път дават ре6ения, с които осраните управляващи трябва да приемат или да се съобразят.