Б. Б.: Ром министър? Що пък не!

Да ги вкараме в управлението, призова лидерът на ГЕРБ
5 мар 2009 12:49,
324
Б. Б.: Ром министър? Що пък не!
Снимка: Булфото

Не е изключено в правителството след изборите на висша длъжност да има представител на ромската общност.

Това обяви Бойко Борисов, след като неговата партия подписа меморандум за намерения и общи действия с ромски неправителствени организации.

Ние ще помислим, ако имаме и самостоятелно правителство, дали не може да сложим ром министър, зам.-министри, да ги вкараме директно в управлението, за да отговарят за големи социални групи“, обеща Бойко Борисов.

В документа, наред с останалите цели, е отбелязано, че ГЕРБ и организациите ще работят за включване на роми с необходимо за съответната длъжност образование и квалификация във всички нива на управление на страната.

Не сме обидени от скорошното изказване на Борисов в Чикаго, в което говори за цигани“, казаха представители на сдруженията.

Според Лилия Макавеева от асоциация "Интегро" (Разград) до момента интеграцията на ромите се решава "на парче" и се акцентирало главно върху социалния елемент.

Борисов пък допълни, че интеграцията на ромите не може да стане насила.

Не можеш да интегрираш някого, ако той не желае“, заяви той.

Според него причината за отказа на БСП и ДПС  за избори 2 в 1 е заради "многото различни пръчки, които трябва да се приготвят, за да се мери бюлетината".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Al преди 15 години
Министър на какво ще е тоя ром?! На пласмента с наркотиците? На джепчиите по общестени места? На донорната търговия? На магистралните петолевки? На борсата с бебета? На цветните метали? Министър на кючека?
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ББ се е смахнал напълно! Вместо да поставим "ромите" на мястото им ние ще ги слагаме за министри! С това изявление Борисов много ми падна в очите. И без това *** ни се качиха на главите и живеят като *** на наш гръб и ние вместо да прекратим това, ще ги правим министри! Браво! Хора внимавайте за кого гласувате!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
по-добре министър *** и дъщеря kурвa, отколкото ренегати социалисти на власт
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
щом трябва и талибан ще направим министър
2
0
 
0
 
! Отговори
tato преди 15 години
Е ТОВА АКО ЕИСТИНА ТО ЗНАИ БАТ БОКО ЗНАШЛИ ГА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЕ НА *** ДЕН ЧАО
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пак ли Ваньо Костов ?