Безвластието се превръща в много голям проблем, избирателите да си вземат поука

Експерти: Радев ще връчи третия мандат на БСП
5 юли 2024 12:36, Инна Ангелова
132

След като първият мандат не беше реализиран, а политическата криза се задълбочава, най-логичният сценарии е нови избори през есента. Безвластието е маркирано от скандалите в ДПС и разпадането на “Величие”.

PR експертът Пепи Димитрова сподели пред “България сутрин”, че е обнадеждена, че избирателите на “Величие” ще се замислят за следващите избори. Като цяло избирателите трябва да си вземат поука.

“Едната хипотеза е да потърсят следващ спасител и да имаме размиване на 5-6%. Или ще си кажат: "Хайде стига експерименти". Твърде нажежена е обстановката, за да може такива партии да функционират. Бизнесът зад партията е огромна самодейност, която се е превърнала в туристическа атракция", коментира PR експертът.

"Величие" така и не успяха да преминат в следващия етап на развитие на една група. Имаха име, но след името трябва да се направи процес на формиране на идеи и избиране на лидер. Те така и не можаха да се съгласят кой им е лидер. На следващите избори гласовете на "Величие" ще се върнат при "Възраждане", каза на свой ред социалният психолог доц. Николай Димитров за Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Психологът споделя, че ако наистина ДПС се разцепи и това не е сценарий, това би било сигнал с тези отцепници и всички останали групи, без "Величие", те да имат мнозинство. Останалите парламентарни групи пък започвали да се ориентират към идея, че няма нещо толкова лошо да се случи, ако седнат да се разберат.

"Програмно правителство би било крехко и с много проблеми. Диаметрално противоположни са гледните точки на партиите за войната в Украйна. За да се случи нещо в ДПС, то е добре премислено. Пеевски има нужда от Доган, но и Доган има нужда от Пеевски. Без Пеевски ДПС нямаше да има тези резултати, които има в момента. Много гласове им докара Пеевски от Западните Родопи. Двамата са в осъзната симбиоза", подчерта доц. Димитров.

Пепи Димитрова е на мнение, че по-скоро вървим към избори наесен. По думите ѝ предизборна кампания през август ни обрича на още по-ниска избирателна активност.

"Безвластието започва да се превръща в огромен проблем в страната. Безотговорно ще бъде да останем в безтегловност. Радев, Борисов и Пеевски опитват да се държат разумно и отговорно", посочи тя и добави, че има хипотеза за зараждането на лява партия, която да бъде алтернатива на ГЕРБ.

"Най-песимистичният сценарий е хората съвсем да се отчаят, това да продължи и да доведе до усложняване на икономическата ситуация", отбеляза Димитрова.

Доц. Димитров допълни, че постоянно се намесва в картината ляв проект, който може да дойде от президента.  "Ако една партия се случи за два-три месеца, тя няма да направи нищо повече от "Величие". Президентът има твърде малко време да направи стабилни структури", смята социалният психолог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
След като политиците не си вземат поука, не трябва да се очаква и избирателте да го направят.
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
--страцията няма да спре да гласува за него --Той има полза от това процента на гласувалите да е малък ! Ако още по-малко хора идат на избори неговите шансове се увеличават за това той има надежда при това влошаване на нещата ,отделно служебното правителство е негово тоест и във момента пак ни управлява --така че той си е на власт и чака още по-добри времена !
126
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Избирателите?! У ред ли сте? Това е наказателен вот. Ако някой трябва да си вземе урок не са избирателите, а управляващите и донякъде подкрепящите ги и коментиращи. С цялата тази арогантност, няма да накарате човек да иде до урните. Така и така губи всичко, поне да си спечели тридесет минути сън повече или един ден сред природата. Не, не казвам, че е правилно, но го разбирам. "Белене", "F-ове", избити животни, украйнско зърно...Какво искате! Ми к...р! "У" в средата. При това мек за отзаде.
125
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
3 % АКТИВНОСТ на ИЗБОРИТЕ срещу ОМРАЗНИТЕ ЕДНИ и СЪЩИ БЕЗОТГОВОРНИЦИ и НЕГРАМОТНИЦИ независимо от КОЯ ПАРТИЯ СА!!!
124
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Моментното безвластие е проблем за олигарсите и мафията, щото им спряха финансирането от ЕС и няма откъде да цицат и крадат!
123
0
 
16
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 2 дни
"Безвластието се превръща в много голям проблем" - проблем за кого? Честно казано, аз лично не забелязвам разлика когато имаме редовно или служебно правителство. "избирателите да си вземат поука" - сериозно? Избирателите им били виновни? А да им е хрумнало, че избирателите не гласуват защото са отвратени от всички партии? Дали пък политиците не трябва да си вземат поука, че вече не е толкова лесно да излъжеш избирателя и поне да си променят репертоара с номерата?
122
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"избирателите трябва да си вземат поука" - Сиреч: "Легитимирайте мафията щото иначе дори спират да се правят, че ги е грижа за държавата." То е ясно, че нагедците от партиите няма да си земат поука, но да казват че избирателите са им виновни е абсолютно дебелокожие.
121
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А какъв ще бъде резултатът от нови избори през есента? Точно никакъв. Честито на печелившите!
120
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Луна президент, Софито министър председател
119
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Лошия материал да си вземе поука. Управници слънце имат , а не ходят да упражнят правото си на глас. Не протестират. Не ходят по митинги да ги бият полицаите. Какъв народ сте бе? Засрамете се бе българи. Управници с бухалки, висши мафиоти сложиха специално да ви управлават и вие пак нидоволни. Лош материал братче и туй то. Не народ, а ***.
118
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 дни
По-добре без държава и без това е мащеха за нормалните хора. Анааархия, засега сме само двамина...
117
1
 
15
 
! Отговори
Тъй да знаете! преди 2 дни
Избирателире не искат вече и магаре да му вържат и да гласуват за него!
116
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Поука да си вземат Гербб, да купят повече гласове!!Буци да не стиска кисията,защото евтиното понякога излиза скъпо(пак да плаща за избиратели)!
115
2
 
11
 
! Отговори
Да питам преди 2 дни
А "PR експертът Пепи Димитрова" на кого прави PR? Струва ми се, че е на изпраният, бял и чист като Ангел Баце. Той иска пак да си краде сам, или само с шепа авери, тъй, че да го подяждат по-малко. Историята с Величие е много типична в това отношение. Баце си купува дупедати, влезли в парламента с чужда избирателна кампания. С две думи, чини ми се, че Баце пак развърза чекмеджето.
114
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"Ако една партия се случи за два-три месеца, тя няма да направи нищо повече от "Величие". А ПП за колко се случи?
113
1
 
3
 
! Отговори
До 113 преди 2 дни
Амо започвай какво чакаш още
112
3
 
16
 
! Отговори
555 преди 2 дни
"Безвластието започва да се превръща в огромен проблем в страната. Безотговорно ще бъде да останем в безтегловност" - от къде накъде! Не могат да си разпределят кой какво да краде ли? Би трябвало да идем и да им строшим главите! На-добре да им избием охранат, а на тях да им отрежем ръцете или краката, а може и двете и да ги стегнем с въжета, за да не умрат, а да се мъчат като нас!
111
2
 
4
 
! Отговори
До 109 преди 2 дни
Не притеснявай човека я как ги чисти с клавиатурата.
110
2
 
15
 
! Отговори
По същество преди 2 дни
Какво значи безвластие? Първо, винаги има някой на власт, който да управлява и да ни представя. Второ, не е като да има значение избирателите какво искат, щом посолството ни управлява.
109
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 дни
гласуваха срещу Дертлиев и подкрепиха пробутания от БСП плоскочели марксистки философ от с. Веселиново Желев. Още помня как тетките от политкатедрите на СУ го фаворитизираха размахвайки спонсорираното от БСП издание на "Фашизма",и подмениха скромния лидер на опозицията до 14.12.1989г. - Дертлиев с Желев. ПП. 1991ва година хората напускаха БСП да се присъединят в БСДП на Дертлиев и сДС на Паси и Йорданов туриха край на това.