Размотават Мартин Димитров, лидерското дело за СДС - върнато

Върховните магистрати недоволни от решението на градския съд и отказа му да регистрира лидера на партията
30 апр 2009 16:09,
46
Размотават Мартин Димитров, лидерското дело за СДС - върнато
Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд върна делото за регистрирането на Мартин Димитров като председател на СДС.

Процесът наново ще бъде гледан от Софийския градски съд.

Делото пред върховните магистрати бе образувано по жалба на Димитров заради отказа на първа инстанция да го впише като председател на партията.

Според върховните съдии градският съд е допуснал редица процесуални нарушения:

– необосновано е отказал вписване, мотивирайки се, че в протоколите от заседанията на Националния съвет (НС) на партията няма отразен членски състав;

– начин на гласуване и мнозинство за приемане на решенията;

– протоколите не са представени в цялост, а като извлечения липсват списъци с членовете на НС и членовете на НИС със съответните три имена, ЕГН и длъжностно качество.

Тогава Мартин Димитров обяви, че срещу СДС се води война.

Аз съм изумен как съдът влезе в тази схема и прави политически оценки в своето решение – казва, че Уставът на СДС не бил подходящ за сериозна политическа партия, а само преди четири месеца същият този съд е регистрирал този устав.

Това граничи с демагогия и е много, много опасен прецедент, въобще политическата позиция на съда нас от СДС много ни притеснява.

Това са страшно опасни води и едно е ясно – срещу нас ще се води война до изборите, защото БСП и ДПС ще направят всичко възможно да си запазят властта, но ние ще се бием и съм сигурен, че ще спечелим”, каза Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
sisi преди 15 години
Da imashe protesti i bqha poveche ot 1000-1500 choveka obshto daje imashe sblusuci mejdu policai i protestirashtirashti ot kremikovci, ama te se bqha slqliali veche vsichki protestirashti
24
0
 
0
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 15 години
Турското разузнаване (МИТ) си знае работатаОсвен серГЕЙ, Сидер, Яни, БНТ, ЦИК, Контраразузнаването и т.н. в ръцете на Турското разузнаване е и най-важния инструмент - Съда и Прокуратурата
23
0
 
0
 
! Отговори
шопа преди 15 години
Номер 10 е абсолютно прав. Костов имаше уникалната възможност , след краха на Виденовото "управление", но не го направи. Но иде реч за друго. Всички политически партии, като се почне от БСП, ДПС, Атака,РЗС, ГЕРБ , Напреди др.са тясно свързани с бившите комунисти. Тук включвам разбира се и НДСВ. На практика в България няма исинска антикомунистическа партия въпреки , че някои плачат , че са десни. Всъщност въпросът е : има ли разлика между дясна и антикомунистическа? Естественно че има. И БСП,ДПС И НДСВ правеха дясна политика, ни би било смешно да ги назовем -антикомунистически. Така , че пред повечето от нас стои въпросът, да избереме по малкото зло, дори то да се казва Костов. Надеждата ни е , че от тук нататък ще се роди една или повече демократични партии и комунистите подобно в САЩ,Англия и други държави или ще изчезнат или тяхното влияние ще бъде незначително. Това е нашият избор, а не какъв е Костов.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В днешна декларация на СДС се казва следното:С решение 73/2009 на Върховния касационен съд се отменя неправилното и порочно Решение на VI-състав на СГС, с което необосновано и с политически мотиви бе отказана регистрацията на легитимното ръководство на СДС, избрано от всички негови членове на първите в новата политическа история на страна вътрешнопартийни избори за ръководни органи.С Решението на ВКС се дават задължителни указания на Софийски градски съд във връзка с регистрацията на политически легитимното ръководство на Съюза на демократичните сили, като всякакви по нататъшни коментари, поставящи под съмнение неговата легитимност са недопустими.Удовлетворени сме от принципното и справедливо решение на ВКС, като същевременно обръщаме внимание, че производството по делото до момента бе многократно, необосновано и в разрез със законовите срокове забавяно от VI-състав на СГС.В тази връзка в първия работен ден ще настояваме пред Председателя на СГС за незабавно насрочване на делото в изпълнение на задължителните указания на горната инстанция и за недопускане на каквито и да било опити за политически или друг натиск върху състава, който ще се произнася.Не на последно място не бива да се забравя, че по-нататъшно забавяне на вписването на легитимното ръководство на ПП Съюз на демократичните сили ще бъде възприето от членовете и симпатизантите на СДС и останалите участници в Синята коалилия като опит на формални основания и с недопустими средства да се попречи на явяването на коалицията на предстоящите европейски и парламентарни избори. Ето защо категорично настояваме за справедливо и навременно правосъдие, като припомняме многократно соченото и в мониторинговите доклади на Европейската комисия и съдържащото се в много решния на Съда по правата на човека към Съвета на Европа, а именно, че забавеното и ненавременно правосъдие представлява отказ от правосъдие."
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не си костовисг а мръсен червен лъжец.И нещо не си у ред.Много си писал но малко си казал-ясно е само че си червясал.
20
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Както можеше да се очаква ВКС,чийто председател е бившият съветник на Гоце Първанов,не потвърди решението на Градския съд,но и не регикгрира СДС.Прогакат нещата,за да дадат възможност на червената *** Юрукков да се опита да регикгрира за изборите за Европарламент СДС като отделна партия.По следна ивформация Юруков и Радотов вече са подали документи в ЦИК.Така им е наредено от кукловодите,така и ще направят.Сега е много интересно ще ги регистрират в ЦИК след като решението на ръководството на СДС е да се яват в коалиция с други десни партии.Възможно е и да ги регестрират, като се има предвид,че председателят на Соффийския градски съд Светлин Михайлов е креатурата ДПС и Доган.Ротози начин кукловодите и техните *** окончателно ще се демаскират и ще се саморазобличат.Всички тези машинации няма да попречат Синята коалиция,в която са включени всички кандидат-депутати на СДС,да се регистрира с подписите на остоналите членове на коарицията.А на самите избори ще се види,че *** и предатели Юруков,Расонов и сие няма да получат и 0,2 процента от гласовете на демократично мислещиге българи!
19
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Колеги,някой от вас беше ли на протестите ? Какво стана ? Имаше ли много хора ? Ще има ли нови протести,чува ли се ?
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И делото не е "лидерско", а за вписване на новият Устав на СДС, който СДС сами са си избрали.
17
0
 
0
 
! Отговори
Идвайте ми по много преди 15 години
ВКС по закон е трябвало да решо окончателно. Вместо това те размотават. Сами си го набутват ченгенцата, като мотивират още повече развъртането на МЕТЛАТА след изборите.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
най-сетне добра новина сдс сами на изборите без гърбавия ***
15
0
 
0
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 15 години
изборите. Това означава крах за СДС/ДСБТурското разузнаване не изпуска нещата от контрол
14
0
 
0
 
! Отговори
шмулю преди 15 години
Айде да светна редакцията и хората, които задават подобни въпроси, за кво иде реч. Вервайте ми, адвокат съм и от граждански процес разбирам.Съдът НЕ Е ИМАЛО КАК ДА НЕ ВЪРНЕ ДЕЛОТО, защото в жалбата са посочени т.нар. "съществени нарушения на съдопроизводствинити правила". При това положение от СДС няма как да не са наясно, че тези нарушения се отстраняват само от градския съд - ВКС не може да го направи в резултат на жалбата.Процедурата е такава, каквато е - и аз бих искал да се оправят нещата по-скоро ама на - ГПК :)
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Голяма работа!
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
#10 Sladur az glasuvam zaredi Kostov bqgai s tezi literati nqkude drugade .
11
0
 
0
 
! Отговори
fen преди 15 години
Нали това иска Костов.На изборите да се явят с регистрацията на ДСБ .Това ще е последния пирон в ковчега на СДС.
10
0
 
0
 
! Отговори
"Костовист" преди 15 години
Проявата на син комунизъм, каквато представлява култът към Костов е контрапродуктивна за демократичния процес и за оформянето на перспективен и смислен обществен разговор в България. ИВАН КОСТОВ НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ПЕРСПЕКТИВА. Жалкото е, че той не намери сили, морален ресурс и здрав разум да се оттегли от политиката с някакво достойнство. Вече е ясно, че оставката му след изборите след 2001 г. е била маньовър - по-късно оглави ДСБ, загуби катастрофално няколко избора, но продължава упорито да стои на лидерския пост. Като управленец той имаше на плещите си изключително важна мисия, която не изпълни - а именно реална декомунизация. И НЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА КОНСТИТУЦИЯ ПРЕЧЕШЕ НА КОСТОВ, А НЕИЗПЪЛНЕНИЕТО И́ ПО ВРЕМЕТО НА УПРАВЛЕНИЕТО НА КОСТОВ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА МОЩНАТА И ПОВСЕМЕСТНА РЕКОМУНИЗАЦИЯ ОТ 2001 Г НАСАМ . В СЪОТВЕСТВИЕ С КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ И В СЪОТВЕСТВИЕ С НОРМИТЕ НА НОРМАЛНА ПРАВОВА ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА КОСТОВ БЕШЕ ДЛЪЖЕН ДА ЛУСТРИРА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ КАТО ПЪРВИЯ ЗАКОН НА НЕГОВОТО ПАРЛАМЕНТАРНО МНОЗИСТВО ТРЯБВАШЕ ДА Е ЗА ЗАБРАНА НА ПАРТИИ, ИМАЩИ ПРЯКА ВРЪЗКА С ДС И БКП. ВЕДНАГА СЛЕД НАПУСКАНЕТО НА ПАРЛАМЕНТА НА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ЗАБРАНЕНИТЕ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ ПАРТИИ КОСТОВ ТРЯБВАШЕ ДА ПРОВЕДЕ ЧАСТИЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА ПОПЪЛВАНЕ НА ОСВОБОДЕНИТЕ МЕСТА. ТАКА ТОЙ ПОЧТИ СИГУРНО ЩЕШЕ ДА ПОЛУЧИ И КВАЛИФИЦИРАНО ПАРЛАМЕНТАРНО МНОЗИНСТВО И ЗА НЕОБХОДИМИ ПРОМЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА. КОСТОВ ВЪОБЩЕ И НЕ ПОМИСЛИ ДА ДЕЙСТВА В ТАЗИ ПОСОКА, ВЪПРЕКИ ЧЕ У ИЗБИРАТЕЛИТЕ МУ БЕ НАЛИЦЕ ВОЛЯ ЗА РЕАЛНИ И ДЪЛБОКИ И ТРАЙНИ ПРОМЕНИ, КОИТО ДА ГАРАНТИРАТ СТАБИЛНОСТТА И РАЗВИТИЕТО НА ДЕМОКРАТИЧНИЯ ПРОЦЕС И ПО-БЪРЗАТА РАЗДЯЛА С КОМУНИСТИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО. ТОВА ЩЕШЕ ДА ПОМОГНЕ И ЗА РЕАЛНОТО РЕФОРМИРАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СУБЕКТИ У НАС, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗА РЕАЛНОТО РЕФОРМИРАНЕ НА РЕФОРМИРАНАТА СПОРЕД НЕГО БСП. НЕ КОНСТИТУЦИЯТА, А НЕСПАЗВАНЕТО НА КОНСТИТУЦИЯТА ДОВЕДЕ И ДО ДОПУСКАНЕТО ЗА УЧАСТИЕ В ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ 2001 Г. НА СИМЕОН И ХОРАТА МУ. СЪЩО ТАКА КОСТОВ ГОВОРЕШЕ СРЕЩУ ДПС КАТО ПАРТИЯ НА ДС, НО НЕ ПРЕДПРИЕ ДОРИ ПРОСТИЯ МЕХАНИЗЪМ ЗА ОСТАВЯНЕТО Й ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА С ВДИГАНЕТО НА 4 ПРОЦЕНТНАТА БАРИЕРА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ 2001. КОСТОВ ИМАШЕ МНОГО РЕШЕНИЯ ЗА РЕАЛНИ ДЪЛБОКИ ДЕМОКРАТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ, ИКОНОМИЧЕСКИЯ И ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ, НО ИЗЛЪГА И ПРЕДАДЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ. КОСТОВ ЗАВАРИ ФАСАДНА ДЕМОКРАЦИЯ И ОСТАВИ ФАСАДНА ДЕМОКРАЦИЯ. И КОСТОВ НЕ БЕ ОБГРАДЕН С ПЕЧАЛНО ИЗВЕСТНОТО СИ ОБКРЪЖЕНИЕ, А ТО БЕ НЕГОВ ИЗБОР! И Т.Н. И Т.Н. Сега айде със здраве и повече не ми говорете за този нов Стамболов. Срамно е! И НЕКА ДА ПОВТОРИМ: Наглата и груба кадрова и поведенческа рекомунизация, която започна с бясна скорост веднага след взимането на властта от Симеон е изобличение за предишното управление (1997-2001), което явно е оставило в ПЪЛНА СИЛА възможността за такава стопроцентова жизненост и потенциал на персоните от комунистическия режим, както и на различни видове техни структури. Костов повтаряше като мантра
9
0
 
0
 
! Отговори
мамин ненагледен преди 15 години
Тоя Мартинчо колко пъти ще повтаря първи клас,бе!?
8
0
 
0
 
! Отговори
чук преди 15 години
Абе селски тарикат,що не отидеш да живееш и работиш в Русия или Китай ,бе,ами се натискаш тук.Образовай се малко поне,комунизъм никога не е имало и няма да има.
7
0
 
0
 
! Отговори
чук преди 15 години
Всеки образован и мислещ българин трябва да гласува,нима ще оставим на пришълците от Турция заедно с продажниците около Първанов и СерГей да ни определят бъдъщето на децата ни?! Аз предпочитам СДС и ДСБ защото там са образованите и можещите да се преборят с червената мафия.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НЕ СЕ САМОЗАБЛУЖДАВАЙТЕ Костовистчета ... ако Бойко не ви вземе предизборно в Герб, сте вън от играта.