Какво ще стане, ако ГЕРБ сами направят правителство

За първи път в историята може да имаме кабинет на малцинството
8 юли 2009 16:05,
101
Какво ще стане, ако ГЕРБ сами направят правителство
Снимка: Булфото

"За първи път в нашата политическа история след Освобождението можем ще бъдем свидетели на един много интересен феномен – правителство на малцинството. 

Доколкото разбирам от представителите на ГЕРБ, Синята коалиция, Атака и РЗС, изглежда не става дума за формиране на следизборна коалиция", коментира проф. Михаил Константинов пред "Фокус".

"Става въпрос за осигуряване на парламентарно мнозинство. На този етап от това, което съм чул, трябва правителството да си е на ГЕРБ", обяснява математикът и член на ЦИК.

"Правителство на малцинството е често използван инструмент в много европейски държави. Кабинетът изпълнява одобрена програма от парламентарното мнозинство с конкретни задачи и срокове.

Това е много ефективна форма на управление, защото правителството не може да мърда. В момента, в който то не си изпълнява задачите, за които има уговорка, то просто може да падне от власт", коментира професор Константинов.

"Не казвам, че това ще стане. Случаят не е такъв, но правителство на малцинството е нещо, което може да се използва, допълва професорът.

Аз предложих през 2005 година на БСП да направи правителство на малцинството, въпреки че имаха само 82 депутати. Но те решиха да вземат цялата власт и затънаха,  стигнаха до този разгром, който видяхме преди три дни", заявява още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Бай Костов преди 15 години
Ще стане манджа с грозде САМО ИВАН КОСТОВ ЩЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ ЗАПОМНИ НАИВНИ МИ И *** БЪЛГАРИНО
60
0
 
0
 
! Отговори
иво преди 15 години
до 56, ЦЦената беше 250 хил. долара. Хотелите Плиска и Космос , бяха юипотекирани преди Зееви да дойде в България. Беше продадено едно представителство на Балкан доколкото си спомням в Лисабон, докъдето Балкан вече не летеше, а борса за продажба на слотове на съществува. Единственният слот, който беше продаден, беше от синдиците на Балкан до Лондон, останалите нямаха никаква стойност. Тези глупости, които ви втълпяват някой лаици , просто трябва да разберете ,че са лаици. Далеч съм от мисълта
59
0
 
0
 
! Отговори
някой си преди 15 години
22 МНОГОООООГО СИ ПРАВ
58
0
 
0
 
! Отговори
иво преди 15 години
клипове, но не става в икономиката. Хората очакваха от Костов да създаде антикомунистически блок, но само той следва да даде обяснение , защо не го направи. По темата. Правителство на малцинството няма как да има. Направи ми впечатление , докато Б.Б откриваше диспечерски пунктове и гледаше израелската асфалтополагаща машина,как Президентът даваше пресконференция, какво Правителство трябва да състави? И никаква реакция на Б.Б. Неговият враг се казва С. Станишев, а не БСП.
57
0
 
0
 
! Отговори
Българан преди 15 години
56Ами дай да мислим прагматично, Зееви плати не 250 хиляди а 150 хиляди! Той никога не се е надявал да печели от дейността на Балкан а просто продаде хотелите Плиска и Черно Море, офисите на Балкан из всички Европейски столици, каквото остана от самолетите и ремонтната база и къде потънаха парите? Как така се е надявал да печели от Балкан пък продаде най - сладките времеви слотове на най - големите европейски летища, продаде офисите и де що имаше самолети..Абе аман от платени писачи!
56
0
 
0
 
! Отговори
иво преди 15 години
250 хил. долара за закопуването й и покриването на всички частни дългове.В противен случай следваше фалита и по искане на МВБ. Там нямаше алтернатива. Дори и с еврейски ръководен състав Авиокомпанията продалжаваше да е на загуба и това накара Зееви да я напусне. Иначе ставаше за смях в Израел. Глупостите , че е изнесъл милиони са си глупости. Хайде един път помислете прагматично. Ще печелиш и ще напуснеш??? Това и последния *** няма да го направи, та камо ли Зееви.Точка. Такъв проблем става
55
0
 
0
 
! Отговори
Разумен преди 15 години
Много правилно за 32 и Иво 51.
54
0
 
0
 
! Отговори
До ПРОФЕСОРА преди 15 години
Пише ВИ номер 22 от форумаПрофесоре, от аудиторията на форума разбрах, че сте известен като "леля Ема" - трогнат съм!!!!Колеги, на вас благодаря за инфото:))))))P.S Ето, че човек винаги може да научи нещо наво от форумите! А, аз се чудех защо тази физиономия на снимката така интуитивно ми е противна.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
45добавен от: КУНЧЕВ преди 2 минутиА КАКВО ЩЕ СТАНЕ , АКО КОСТОВ СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО И САМИЯТ ТОЙ Е ПРЕМИЕР , А ГЕН. АТАНАСОВ - ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР ! А какво ще стане ако баба ти е мъжка и ще стане ли пилот.А ти пък сигурно ще си женски.г-л-у-п-а-к.Всички знаят че СК не се натискат за власт.
52
0
 
0
 
! Отговори
До Къри преди 15 години
Тая схема я знаеме, но тя беше за границите и други "бизнесмени" вече покойници /Самоковеца и компания/ но вече е остаряла. Тя беше актуална и много добре работеща, но за периода 1997 - 2001 ....Много си изостанала...
51
0
 
0
 
! Отговори
иво преди 15 години
Общо взето всеки във форума пише и изказва мнение, без да прочете мнението наостаналите или поне на тези,коио заслужават да бъдат прочетени и коментирани. Това общо взето обезмисля форума и се превръща в поредната говорилня на разбиращия от футбол и политика българин. Съгласен съм с мнението изказано от номер 32.Ясно и точно.Грешката на Костов е точно тази,която я казва. Останалото са глупости. Работил съм в Балкан и много добре зная, че там нямаше измама. Просто имаше трима кандидати -ментета
50
0
 
0
 
! Отговори
Дебил син преди 15 години
В допълнение на гифчето...Предвид значителният изборен успех, предвид огромният умствен потенциал и безрезервна честност, предвид огромният управленски опит и незаменимата и блестяща програма, синята коалиция трябва да е водеща в новото управление и Премиер трябва да е др. Костов, а заместник да е др. Борисов, а и програмата трябва да е СИНЯ.
49
0
 
0
 
! Отговори
Къри преди 15 години
До 32 :Възхваляваната структура на Доган,е следната:1Доган,разпределя поръчките между 10 свои приближени,с уговорката да внасят 50% в партийната каса.Десетимата разпределят поръчките между 100 приближени с условието да внасят 70% обратно при тях.Стотниците разпределят поръчките между 10000 човека с нареждането да връщат 90% обратно.Един път ако влезеш в играта излизане само като Ахмед Емин.На българските десетници условията са да набират избиратели-българи.В администрацията се назначават млади ,
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
45,не си знаеш конституциата!
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Още по-добре сами да управляват, че сами да си понесат негативите.Синята коалициа по-добре да не се включва, По-добре да си стои на чисто и да им гледа саира от парламента.
46
0
 
0
 
! Отговори
32 ри преди 15 години
малко грешиш.доган взима винаги едни и същи проценти-колкото е турското население.т.е.това не идва не идва главно от стегната парт.организация а от етническия вот.а етнич.вот го прави-1.изостаналостта,етн.капсулиране на турското население в бг.....2.политиката на шантаж от страна на дпс актива към турците-местните онбашии колят и бесят в иконом,план т.е.държавата я няма по тия места...3. и наи главно-защото така искат истинските създатели на дпс-кукловодите от бкп/бсп....
45
0
 
0
 
! Отговори
КУНЧЕВ преди 15 години
А КАКВО ЩЕ СТАНЕ , АКО КОСТОВ СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО И САМИЯТ ТОЙ Е ПРЕМИЕР , А ГЕН. АТАНАСОВ - ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР !
44
0
 
0
 
! Отговори
Дама Пика преди 15 години
Лельо Ема, и Костов и Костов да не го забравиме.....абе целият костовизъм...
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Искаме обещаното възмездие!--------------- Какво обещано, ***? Човека ти каза, че нищо не е обещавал. Ако си спомняш винаги казваше "Трябва да се направи", а не "Ще направя"... Айде недей да извърташ !
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Снимката на кой е? С Бойко много си приличат в мутрата.