Сините: Бойко да не си прави сам правителство

Можем да бъдем гарант за стабилно мнозинство, категорични са от традиционната десница
8 юли 2009 20:20,
273
Сините: Бойко да не си прави сам правителство
Мартин Димитров. Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров заяви, че не би съветвал Бойко Борисов да предложи готов кабинет на ГЕРБ, който сините да подкрепят, защото това ще е правителство на малцинството.

Според Димитров Синята коалиция може да е гарант за стабилно мнозинство.

Имаме експерти в много области, а тяхното активно участие може да гарантира промяната, прилагането на финансовата програма, подчерта шефът на СДС.

В сряда либералният австрийски вестник Дер Щандард публикува интервю с Борисов, съобщава Дойче веле.

В интервюто столичният кмет заявява, че отрицателният имидж на страната е най-големият проблем в отношенията между София и Брюксел и точно по тази причина на ключови постове ще бъдат назначени познати в Европа лица, чиито кариера и действия гарантират правилното усвояване на европейските средства.

В сряда са се състояли и първите консултации за новия кабинет между Бойко Борисов и лидерите на Синята коалиция.

В четвъртък неформалният лидер на ГЕРБ ще се срещне с Яне Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
0
 
! Отговори
bignal преди 15 години
Сините са много огладнели - Никакви ДЕСНИ , Само с АТАКА.Пък и с този луд поглед....
231
0
 
0
 
! Отговори
Един луд преди 15 години
Хайде със Боко,хайде на власт,Целия народ бачка за нас ...
230
0
 
0
 
! Отговори
Мондисо преди 15 години
Слушах Костов по бТВ и готовността на Синята коалиция да подкрепи правителство на ГЕРБ, дори и да нямат министерства в него. А вчера Мартин Димитров по БНТ каза, че трябва ББ да ги покани и да включи и техни експерти.Но след пресконференцията на Яне ("Правителството на ГЕРБ има 10 гласа от РЗС") и Волен ("Атака ще подкрепи правителство на ГЕРБ, което ще води антикорупционна политика"), сините лидери увряха, че от тях нищо не зависи.И днес са обърнали палачинката и са смекчили тона.
229
0
 
0
 
! Отговори
Ivan преди 15 години
Тия, които опорочиха синята идея, *** се до уши по време на управлението си и логично загубиха преди 8 години власта. Власта-поднесена им от нас на тепсия. Които превърнаха СДС в синоним на алчност, корупция и некадърност пак подават глави и искат да ни управляват! Абе, Мартине, та вие едва прескочихте 4%! Една "Атака",която се появи преди няколко години-и тя ви би! Какво искате още? Тръгнете ли срещу правителството-това ще е кт ви.В следващите избори ще останете и след НДСВ!
228
0
 
0
 
! Отговори
Мондисо преди 15 години
Ще издържи.Атака и РЗС заявиха подкрепа без условия за министерства и т.н. Искат правителството на ГЕРБ да води антикорупционна политика и то ще я води. Бат` бойко просто НЯМА друг избор. А и доказал като кмет на София, че може. В "Тази сутрин" по бТВ и Костов заяви, че "синята коалиция ще подкрепи правителство на малцинството на ГЕРБ, ДОРИ И ДА НЯМА МИНИСТРИ В НЕГО".
227
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Нали нямаше да поставяте условия на Бойко за участие в управлението и ви беше достатъчно, че се свали тройната коалиция????Ех, Костов, Костов...иска ти се власт, ама много ти се иска...Бойко, зарежи Костов и потърси друг вариант иначе постоянно ще те изнудват и рекетират.
226
0
 
0
 
! Отговори
Мондисо преди 15 години
Бат` Бойко няма да позволи на сините да му поставят условия. И не трябва. Пра вителството му зависи само от още 5 депутати, а не от 20-30 например.При заявеня подкрепа от Яне Янев (10 гласа) и Волен (21 гласа), колкото и да се цепят в бъдеще тези парламентарни сили, все ще има 5 гласа от общо 31.Така че в никакъв случай правителството на ГЕРБ не зависи от сините.А Костов и Мартин да се поучат от Волен и Яне, а не да се правят на велики и да мислят, че без тях няма правителство и стабилност.
225
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Най-сигурният и бърз начин ГЕРБ да се самоубият е да правят смесен кабинет, при което биха станали заложници на нечии други морал и поведение. Още в следизборната нощ, когато Цветанов се появи с Ал. Божков(мистър 10 %) на съвместна пресконференция и почти не можа да вземе думата, стана ясно, какъв огромен риск е носенето на политическа отговорност за поведението на разни лилипути, които на всичкото отгоре са нежелани от твоите избиратели. Не подменяйте вота!
224
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Еееето Бойко пак пристига, воеевоодии си зове. В Истамбулскиитее палати разтрепера се Ердоган, праатии дарове богати в Бойковия стан! Неща дарооовее ни злато гордо викна Бойко сам, искаам само да не си буташ гагата насааам!
223
0
 
0
 
! Отговори
doki преди 15 години
Заради този резултат на СК не трябва ли да има оставки в партийките им 8%,какво са?
222
0
 
0
 
! Отговори
qw преди 15 години
И това стана! Депесари се събудиха като фенове на Бойко Борисов, откриват ГЕРБ-ов корен. Излизат и имената на крадците - 24rodopi.com
221
0
 
0
 
! Отговори
doki преди 15 години
няма лошо ако в правителството дойдат специалисти от СДС,но предчувствието ми е ,че ще се набутат стари мутри,чието желание е да се доберат отново до благини.Още повече,да спретнат такъв имидж на ББ,че свят да му се завие.Казано е:"Боже пази ме от приятели,от враговете и сам ще се опазя!"
220
0
 
0
 
! Отговори
rosenbosen преди 15 години
Има една подробност, която доста от вас забравят. За да управлява сам, на ББ му трябват 221 депутата, а той има само 116, така че не става. То е ясно, че сега ще го подкрепят и Синята коалиция, и Атака и РЗС, но след три месеца дали ще издържат един вот на недоверие. А и аз мисля, че не трябва да са сами, за да не се самозабравят, защото и София щеше да стане като Виена за 2 години....
219
0
 
0
 
! Отговори
Избирателя преди 15 години
ВСИЧКО Е ЧАЛГА!!!!ВСИЧКО Е ЛАЙФ!!!!Рапър, Костов и какво ли още не!!!Така иска суверена!! Същият суверен беше при царо, а сега и при пъдаро....Но нищо!! Утре пак избори, държава богата!!
218
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Тоя ПАПУНЯК нещо се взема на сериозно, щом на Бойко поставя условия!
217
0
 
0
 
! Отговори
niko преди 15 години
Ей сега вече влашкия *** Костов пак ще успее да се намърда в власта и ще е.б. е майката на държавата и на правителството на супермен Бойко.И след 4 год ще ги плюем и тях както тройната коалиция.Нищо в тази държава няма да се промени докато не се променим ние самите/
216
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 15 години
Почна се.Всеки е най-добрия и всеки дава акъл.Ето защо няма случай българин да се е съвокуплил на публично място.Още като започне останалите идват да му казват какво да прави.
215
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
смятам ,че е редно ГЕРБ да състави самостоятелно експертно правителство.------------Хубаво смяташ, но за това трябват експерти, а не рапъри.
214
0
 
0
 
! Отговори
Колка преди 15 години
Самостоятелно правителство на ГЕРБ.Така миризмата от осирането ще се носи по-надалеч.
213
0
 
0
 
! Отговори
Мислещ преди 15 години
Абе да ви кажа честно и аз вече съвсем се обърках. Преди изборите си мислех, че всичко ми е ясно и главната цел е да изритаме БСП-ДПС. Вярно че това се случи, ама като се замисля за след това ... Виждам едно голямо бяло петно.............