ГЕРБ със самостоятелен кабинет*

Имаме подкрепата на над 1 млн. и 600 000 българи, носим цялата отговорност, обяви Цветанов
15 юли 2009 12:50,
230
ГЕРБ със самостоятелен кабинет*
Симеон Дянков, Цветан Цветанов, Иван Костов и Мартин Димитров. Снимка: БГНЕС

 

Синята коалиция няма да има министър в кабинета на ГЕРБ.

Това бе обявено от председателя на парламентарната група на партията Цветан Цветанов след края на разговорите между двете сили.

„Ние сме поели подкрепата на над 1 млн. и 600 000 българи, за да носим цялата отговорност пред обществото.

Запазваме си правото на експертно ниво да бъдат включени предложени от Синята коалиция личности в министерствата, но не на базата на коалиционно споразумение, а на основата на меморандума“, каза той.

От ГЕРБ са представили проект за меморандум, а в петък от коалицията ще дадат своите предложения.

Още по темата

Основните моменти в меморандума са за обединяване и консолидиране на мнозинството, за подкрепа на бъдещия кабинет и за конституционни поправки.

Говорим за самостоятелен кабинет със сериозна парламентарна подкрепа, каза още Цветанов.  

Цветанов поясни, че меморандумът е само основата, върху която ще бъдат подписани други документи за договорености в конкретни области и касаещи конкретни министерства. 

По думите му, те имали общи идеи със Синята коалиция и няма да има проблеми за бъдещото управление на страната, защото се съобразяват изцяло с волята на българския избирател. 

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов изрази обаче известно съмнение към избраната от ГЕРБ формула за съвместна работа и подкрепа чрез така наречения меморандум. 

"Меморандум означава паметна записка, съгласие във връзка с целите, обявени политики, за които сме се съгласили, че са важни. 

Но той не предполага ангажименти, както при споразумението", заяви Костов. 

По думите му, механизмът е труден и предстои да се види как ще сработи.

Меморандумът, предложен от ГЕРБ, не е по-различен като цели от програмата на Синята коалиция, коментира и Мартин Димитров. 

Той повтори, че ситуацията в страната е много тежка, че предстоят трудни решения и първото нещо, което трябва да се направи, е актуализация на бюджета. 

Малко по-късно Атака също обяви, че ще подкрепи самостоятелно правителство на ГЕРБ.

“Атака е дала съгласието си на парламентарно ниво, убедено и категорично в подкрепа на правителство изцяло формирано от политическа партия ГЕРБ”, обяви Волен Сидеров.

Той добави още, че партията му подкрепя и идеите и принципите заложени в Меморандума, който съдържа поредица и програмни схеми за реализиране на промените.

Сидеров призна, че не е ставало дума за участие на експерти на Атака в бъдещото правителство.

РЗС категорично и безусловно ще подкрепи правителство на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов, заяви Яне Янев след срещата между двете парламентарни групи.

Депутатите са обсъдили меморандума, предложен от ГЕРБ. До  петък РЗС ще даде предложения за промени в текста.

*Актуализирано към 16 часа
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
1
 
3
 
! Отговори
X_x преди 15 години
EI "XYBAVCITE" NA SNIMKATA 4 GODINI SHTE GI XRANIM :) DA SA NI JIVI I ZDRAVI .. SARKASTI4EN SUM
188
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Абе не разбрахте ли ще всички политици са един дол дренки.Няма разлика между тях.След 1 година ще сте разочаровани и от Б.Б.Но така като не се мисли а се гласува първосигнално.Имаше много по добър като лидера на Зелените Андрей Ковачев.Те поне не са се омърсили са разлика от старите ни политици.Аз се чудя как има хора които ги защитават.Всички политици трябва да бъдат осмивани.Иначе се вземат на сериозно.Справка Иван Костов.
187
1
 
3
 
! Отговори
Кефче преди 15 години
Иначе изпитах огромно удоволствие от този естетически ГЕРБЕРСКИ ШУТ с който Бойко насини *** на Гаргамел, че и младият зашеметен пастор Марто го отнесе...
186
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
те там дето ги забулят като те чуят как ругаеш -тип каруцар ще те убият с камъне
185
1
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
глипост и кашлица немогат да се крият..българина и такива като теб сано се въртят днес стани гей..после царя..после доган..после бойко..всечакате някой да ви оправи...ШААА ТИ ХАРЕСА И ТОЗИ ПАТ ОПРАВЯНЕТО...Костов и този път доказа че е политик и с Мартин Димитров не искат да се набутват и да обират негативите от бойковите безумици..Но се молете да влезем в Еврото а не да падне борда...че дупе да ви е яко ...явно не напразно българина е бил 500г под турско робство и единствен чакал некой
184
1
 
3
 
! Отговори
Леле, леле, леле ... преди 15 години
Край на първо полувреме :"Левски-София" - "Санта Хулия" "Санта Джулия" "Санта Жулия" "Санта Юлия" от АНДОРА - О:О !!!!!Каквато ни е държавата вече, такъв и футболът !!!!!!
183
1
 
3
 
! Отговори
Гаргамун преди 15 години
Абе, Гаргамелчо що не си се барне с БСП в опозиция, най ще спечели. Той и без това си е отдавнашен кандидат за там!!!!
182
1
 
3
 
! Отговори
Емо преди 15 години
Над 1 000 600х. гласували за тях,а останалите,бе кавал? Колко души имаме право да гласуваме в тази държава,преди да се появи мутрата,на когото си му сол ***,какъв си бил досега?????????????????Така и не разбрахме,хайде,за ония поне се знае,че е бил *** и сол *** на Бай Ташо,а после на ЦАРЯ
181
1
 
3
 
! Отговори
Емо преди 15 години
Стаматеееее....,не разбра ли,че всичко ще си остане по-старому,защо обаче това лято започна да напуска половин България?
180
1
 
3
 
! Отговори
Херодот преди 15 години
Всяко чудо за три дни.Историята повтаря.
179
1
 
3
 
! Отговори
стамат преди 15 години
дайте да дадем 100 дни доверие на бат,гойко и после да го ругаеме!всеки има право на това.не вярвам да направи нещо,но знаеме ли.нека видим.но рано или късно ще опре до рзс или сдс.може и да отцепи депутати от тези партии и да спечели нужните му 5 гласа за тотално мнозинство.
178
1
 
3
 
! Отговори
Емо преди 15 години
Бойко отдавна вече си " върза гащите сас Станишев и Доган,така,че Костов ще му е "през онази работа"
177
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 15 години
Цветан така се усмихва на Kостов се едно е видял майка си
176
1
 
3
 
! Отговори
az преди 15 години
ти не си добре бе червено влечуго
175
1
 
3
 
! Отговори
Българан преди 15 години
avatar22Гарантирам ти че най - голямата заплаха за управлението на ГЕРБ е Костов от него могат да се очакват най - големите подлости! СДС знаят за какво става дума!
174
1
 
3
 
! Отговори
Българан преди 15 години
Абе къде е Бойко на срещата? Даже не е благоволил да дойде егати шамара за Костов!Бойко има всички шансове да стане българския Путин, зависи от него! Да променим конституцията, България да става президентска република и Бойко да става президент! Ако се провали ще изберем друг докато намерим правилния човек!
173
1
 
3
 
! Отговори
avatar22 преди 15 години
фънкиИскам да коментирам решението на ГЕРБ да предложи на сините "меморандум" вместо" КОАЛИЦИЯ".Аз агитирах за синята коалиция с думите :МОЛЯ ВИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА С-К ИЛИ ЗА КОЯТО ПАРТИЯ ИСКАТЕ,САМО НЕ ЗА БСП и ДПС.Така ,че това бе една наша ОБЩА ПОБЕДА.Умолявам ГЕРБ да не надценяват с си - те просто можеби няма да могат да се оправят САМИ В НАСЛЕДСТВОТО, Нямат представа с какво "бившите" ще ги атакуват,на какви подлости са способни - просто не са им сърбали попарата като сините.Вярвам !!!
172
1
 
3
 
! Отговори
АААААА преди 15 години
Имаме подкрепата на над 1 млн. и 600 000 българи, носим цялата отговорност, обяви Цветанов - А останалите милиони българи .....АААААААААААААа!
171
1
 
3
 
! Отговори
Балони Балони преди 15 години
След 800 дни ще видим!? Като му дойде времето! Който не скача е СЛОН! ЦИРК!
170
1
 
3
 
! Отговори
2607( преди 15 години
Само Иван Костов ще управи България коперайте го и запомнете драги ми дракачи червени гербаджии