ГЕРБ със самостоятелен кабинет*

Имаме подкрепата на над 1 млн. и 600 000 българи, носим цялата отговорност, обяви Цветанов
15 юли 2009 12:50,
230
ГЕРБ със самостоятелен кабинет*
Симеон Дянков, Цветан Цветанов, Иван Костов и Мартин Димитров. Снимка: БГНЕС

 

Синята коалиция няма да има министър в кабинета на ГЕРБ.

Това бе обявено от председателя на парламентарната група на партията Цветан Цветанов след края на разговорите между двете сили.

„Ние сме поели подкрепата на над 1 млн. и 600 000 българи, за да носим цялата отговорност пред обществото.

Запазваме си правото на експертно ниво да бъдат включени предложени от Синята коалиция личности в министерствата, но не на базата на коалиционно споразумение, а на основата на меморандума“, каза той.

От ГЕРБ са представили проект за меморандум, а в петък от коалицията ще дадат своите предложения.

Още по темата

Основните моменти в меморандума са за обединяване и консолидиране на мнозинството, за подкрепа на бъдещия кабинет и за конституционни поправки.

Говорим за самостоятелен кабинет със сериозна парламентарна подкрепа, каза още Цветанов.  

Цветанов поясни, че меморандумът е само основата, върху която ще бъдат подписани други документи за договорености в конкретни области и касаещи конкретни министерства. 

По думите му, те имали общи идеи със Синята коалиция и няма да има проблеми за бъдещото управление на страната, защото се съобразяват изцяло с волята на българския избирател. 

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов изрази обаче известно съмнение към избраната от ГЕРБ формула за съвместна работа и подкрепа чрез така наречения меморандум. 

"Меморандум означава паметна записка, съгласие във връзка с целите, обявени политики, за които сме се съгласили, че са важни. 

Но той не предполага ангажименти, както при споразумението", заяви Костов. 

По думите му, механизмът е труден и предстои да се види как ще сработи.

Меморандумът, предложен от ГЕРБ, не е по-различен като цели от програмата на Синята коалиция, коментира и Мартин Димитров. 

Той повтори, че ситуацията в страната е много тежка, че предстоят трудни решения и първото нещо, което трябва да се направи, е актуализация на бюджета. 

Малко по-късно Атака също обяви, че ще подкрепи самостоятелно правителство на ГЕРБ.

“Атака е дала съгласието си на парламентарно ниво, убедено и категорично в подкрепа на правителство изцяло формирано от политическа партия ГЕРБ”, обяви Волен Сидеров.

Той добави още, че партията му подкрепя и идеите и принципите заложени в Меморандума, който съдържа поредица и програмни схеми за реализиране на промените.

Сидеров призна, че не е ставало дума за участие на експерти на Атака в бъдещото правителство.

РЗС категорично и безусловно ще подкрепи правителство на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов, заяви Яне Янев след срещата между двете парламентарни групи.

Депутатите са обсъдили меморандума, предложен от ГЕРБ. До  петък РЗС ще даде предложения за промени в текста.

*Актуализирано към 16 часа
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
3
 
! Отговори
В името на БГ преди 15 години
Ако в целия парламент не се намират винаги по поне още 5 депутати, които да подкрепят решенията на ГЕРБ, за да имат 121 гласа, то тогава всякакви приказки, изприказвани от хора, претендиращи, че са демократи, ще бъдат без каквото и да е покритие и тогава няма да може да се говори за никакъв кредит на доверие ! Това е пиковия момент да се види кой кой е !
128
1
 
3
 
! Отговори
В името на БГ преди 15 години
Доста време слушахме приказки на 'сините' от рода на ' В името на БГ...' Сега е време да разберем дали има безплатни обяди и тези, дето претендират, че са демократи, дали биха подкрепили правителство на ГЕРБ без те да са облагодетелствани ! Това е кулминационния момент да видим кой кой е и кой иска да работи само за доброто на БГ, а не да търси финансови изгоди ! Това определено беше много разумен ход на ГЕРБ !
127
1
 
3
 
! Отговори
ИМПЕРАТОР преди 15 години
днешно време така се става депутат с мазнене и лъскане на обувки
126
1
 
3
 
! Отговори
BG turcin преди 15 години
А Доган, Лютфи Местан и другите *** от ДПС кога ще ги вкарат в пандиза? Няма да е зле, ГЕРБ да върнат временно смъртното наказание , докато подпалвачите на етническата криаза от ДПС, си получат заслуженото. Сигурен съм че в ЕС, ако им се обясни ясно и точно защо е нужна такава радикалн мярка, ще проявят разбиране.
125
1
 
3
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 15 години
Хайде сега всички да си вземат кърпите и тривките защото ще ви водя каде? НА БАНЯЯЯ
124
1
 
3
 
! Отговори
Селски преди 15 години
Цветан така се усмихва на Kостов се едно е видял майка си
123
1
 
3
 
! Отговори
ДСД преди 15 години
До 98!!!За класната не съм много сигурен, НО КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ЗА БРАТ И, КОЙТО АКО НЕ МЕ ЛЪЖЕ ПАМЕТА БАЯ СГАФИ С ДЗИ ПРЕДИ ДА ГО ПРИВАТИЗИРАТ. НЕЩО ИМАШЕ И ЗА АПАРТАМЕНТИ И Т.Н.
122
1
 
3
 
! Отговори
Селски преди 15 години
придворния пудел на бойко е много мазен типаж
121
1
 
3
 
! Отговори
Дървократ преди 15 години
Ами това недоносче Мартин?! Сецнаха му мераците за министерско кресло. Мъкъ, мъкааааа, демократична.......
120
1
 
3
 
! Отговори
TANKIST преди 15 години
CVETANE KAKVA E TAZI MAZNATA YSMIVKA TI SI MINISTUR NA MVR BUDI MUJKO MOM4E , KORAV I JESTOK ... A SI KATO JENSKI PUDEL
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
аз предлагам да предложим на някоя готина държава да ни завладее и да се реши всичко
118
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
до 93гледам че си се скъсал от работа затова стоиш пред компа да пишеш есета.И да си слагаш плюсчета.Днес .бг по много елементарен начинсе излагате.Ама като има *** да ви се връзват на манипулациите.
117
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
И какво стана сега - Българите гласуваха за Борисов,но не получихаКостов,а Доган и Станишев продължават да са едно цяло - дори и в опозиция...
116
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ха сега, ми нали вчера оная Михайлова се изчцепи че ще е министър, смех, смеххххх ,мераци, мераци. Нещо и на коостов му се идскаше да е негово съдебното министерство, за всеки случай, ако нещо някъде се пропука. Браво на Борисов, все повече почва да ми харесва, само така.
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
според мен шумът около стъкмисването на нс и кабинет е абсолютно излишен. седнете и помислете трезво: чака ни много тежка кризисна зима, безработицата се повиши страшно много, а заплатите на тези, които не бяха уволнени се сгромолясаха! Не ми трябва да знам житието, битието или кирливите им ризи, искам да имам работа и достатъчно парички, ако се случи да заболея! А това скоро няма да е ...
114
1
 
3
 
! Отговори
бивш седесар преди 15 години
до 111зА ДА сме коректни - ДСБ на тези избори получи 4 депутата. 10 са на СДС и 1 на Мозер от СК. Т.е. Костов/ДСБ има не 3, а 10 пъти по-малко гласове от комунистите.
113
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Поздравления за Бойко!!! Не може някви мижави партиийки с по 10-15 4овека да му извиват ръцете. Сега ще лъснат т.н седесарчета...
112
1
 
3
 
! Отговори
бивш седесар преди 15 години
...и ако можем да му се молим да се върне и да ни управлява.И ние на него да му се извиним,че не го избрахме през 2001г...И през 2005-та...И през 2009-та. Айде, мерси.
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
що всички седесари се държан все едно са спечелили те изборите, а не ГЕРБ!?!? 300 000 гласа, три пъти по-малко от бсп-то, по-малко от доган и от болен!!!! аре млъкнете и оставете бате бойко на мира. като не ви харесва отивайте у лево в опозиция. баси наглеците, крадохте като разпрани два пъти като управляващи и сежга пак сте зинали... по нищо не се различавате ни от бсп, ни от дпс, ни от царя
110
1
 
3
 
! Отговори
Де Се Бар преди 15 години
Черното Влечуго Костов кръв ще пикае от яд! Браво Бойко, ти си пич! Сипа на Мавъра помия да лочи. Защото бяха пощурели от радост с 15 депутата след изборите. Нещастници!....