Сините: Борисов си прави експеримент

Янев даде 6-месечна безусловна подкрепа на правителство на ГЕРБ
16 юли 2009 10:47, Красимир Ангелов
248
Сините: Борисов си прави експеримент
Снимка: БГНЕС

 

“Правителство на малцинството в ситуация на криза е експеримент, който не трябва да се поема”, обяви лидерът на СДС Мартин Димитров по повод връчването на проучвателен мандат на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Димитров напомни, че при сините “има хора с опит и хора за всякакви позиции”.

“Вярно е, че те имат най-голям резултат на изборите и аз им честитих победата, но да тръгнеш сам, е пресилено”, допълни лидерът на СДС. 

Още по темата

“Ние ще се съберем утре и ще обсъдим предложения от ГЕРБ меморандум. Но това са общи бележки, които не могат да бъдат основа за общо управление”, обяви от своя страна зам.-председателят на НС и депутат от Синята коалиция Екатерина Михайлова пред БНТ.

По думите й в този документ на този етап няма посочено нищо конкретно, а само намерения.

“Не става дума само непременно за участие в правителството, но не е ясно кое ще бъде мнозинството в Народното събрание. Това не са само думи, а трябва да има конкретни ангажименти – как ще се съставя бюджетът, при вот на недоверие как се подкрепя и т.н.”, обясни Михайлова.

Тя беше категорична, че Синята коалиция няма да пречи на кабинет, съставен изцяло от ГЕРБ, защото “важното е сегашните управляващи да минат в опозиция”.

“Ние не се пазарим, не изнудваме, не рекетираме и ще подкрепим правителството, но по волята на ГЕРБ, както вървят нещата, ще останем в опозиция”, обяви от своя страна и лидерът на РЗС Яне Янев.

Той допълни, че неговата партия ще даде на управляващите 6 месеца, в които „правителството на Бойко Борисов ще може да разчита да получава от нас категорична подкрепа”.

По отношение на предложения от ГЕРБ меморандум Янев коментира, че това всъщност по-скоро е декларация за програмните намерения и виждания на партията на Бойко Борисов.

Dnes.bg припочня, че в сряда ГЕРБ излезе с меморандум към десните политически сили за основни принципи за подкрепа на управлението.

Очаква се, че до края на седмицата ще се събират мнения за документа, който в началото на следващата седмица ще бъде готов за подписване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Цитат: Всеки от тези 116 са отделни личности и си носят персоналната отговорност за думите и действията.======================================До момента няма депутат от мнозинството в НС (или министър), който да е понесъл каквато и да е отговорност за действията си. Всички се крият зад колективната безотговорност. Това е от опит. Другото е в стил добри пожелания...
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Браво Бойко,не подменяй вота на хората който са гласували за теб.Ако искаха Костов,щяха да гласуват за него.
65
0
 
0
 
! Отговори
до 59 преди 15 години
Сините не извиват ръцете на никого. Не са в позиция за това. А и да не си го помислят. В момента, в който се опитат стават БСП/ДПС антураж. Трябва да работят здраво, за да се вдигне държавата на крака, ако не - ще загубят и 6-те процента.
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
МАртинчоооо....Костооов, стига се натискайте за тази власт, а първо си погледнете резултата на изборите- 6% за коалиция от 6 партии. Омръзнаха ни вашите номера! Май, май..точно си изнудвате и рекетирате!!! Дано Бойко потърси подкрепа в Яне или Атака. А вие в следващия парламент няма да влезете. Въртите си всеки ден гъ...е като жнс.и поло...и ор...ани.
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Mai vi boli sini *** che nqma da imate ministri kvi bqxte vie che da postavqte usloviq ГЕРБ+АТАКА
62
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
И АЗ СЪМ ПРИЯТНО ИЗНЕНАДАНА ОТ ПОВЕДЕНИЕТО НА АТАКА.ПОДКРЕПА БЕЗ УСЛОВИЯ.ПРЕДИ НЕ ГИ ПРИЕМАХ,МНОГО СА КРАЙНИ,НО ВСЪЩНОСТ СЕГА СЛУЖАЙКИ ВОЛЕН-ВСИЧКО,КОЕТО ИЗРИЧА Е ИСТИНА.МИСЛЯ,ЧЕ НАИСТИНА ЩЕ ПОДКРЕПЯТ ГЕРБ,ЗАЩОТО ДР АЛТЕРНАТИВА Е ДА ПОДДЪРЖАТ ПОЗИЦИИТЕ НА БСП И ДПС,КОЕТО Е АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО.
61
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
До 5860% гласуваха-това е най-големият процент за последните 10 години.Така че първо се овседоми а после пиши.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
SINQTA KOALICIA ne trqbva da vliza v ypravlenieto na GERB ,ne razbraha li ,4e GERB raboti za BSP .pak izlygaha naroda.vsi4ki kadri na GERB sa ot komynisti4eskata sistema.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
"Мартинчо и Костов с мижавите 15 депутата извиват ръцета на ГЕРБ"==========Едва ли си очаквал нещо друго от костов...
58
0
 
0
 
! Отговори
до 49 преди 15 години
"...76% от всички българи са против него..."Голяма част от българите просто не гласуваха. Не преиначавай фактите.
57
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Никъде от СК не казват, че няма да подкрепят самостоятелно правителство на ГЕРБ.Мартин Димитров е прав, като казва, че това е риск - 116 срещу 124 опозиция. Все пак ББ трябва по-стабилно да си осигури мнозинството, защото какво става при един вот на недоверие? Разцеплението, за жалост, е характерно за нашия Парламент...Естествено, че Кабинетът може да е изцяло на ГЕРБ, но Борисов трябва по някакъв начин да обедини дясноцентриските партии около с си, за да е стабилна властта в ръцете му.
56
0
 
0
 
! Отговори
никой преди 15 години
И този някой трябва да се казва Иван Костов предполагам :)Е пожарникаря не излезе толкова глупав, че да се коалира с разложени политически трупове.Да напомня и едно негово изказване по повод огромния експертен потенциал на ДСБ и Мартинчо:"Като имат толкова експерти и са толкова добри да спечелят изборите. До тогава да не ми дават акъл"
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Мартин верно се държи все едно има 150 депутата
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Нищо де, простотията и нетресметнатата алчност унищожават глупаците
53
0
 
0
 
! Отговори
vp преди 15 години
Всички предизборно обещаваха как ще преборят корупцията.Ще реформират съд и проатура.Ще се търси отговорност от досега управляващите.Дойде обаче време за съставяне на правителство и гракнаха за постове.Мартинчо и Костов с мижавите 15 депутата извиват ръцета на ГЕРБ за коалиция.Не зная дали съм прав но "Атака",която почти не се споменаваше като съюзник на ГЕРБ,единствени поткрепят безусловно и без претенции меморандума.
52
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 15 години
Абе този да не би да е спечелил изборите, че условия поставя ??? ДПС не са приказвали по този начин преди 4 години, че всичко зависи от тях..... а тоз "Хари Потър" с лимба се обажда.
51
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
до GodОт длото момче Мартинчо мислене не може да се очаква. Той изпълни мисията си да вкара лицето Костов в парламента. От тук насетне е напълно безполезен.А цялата олелия, която вдига е за собственото си оцеляване. Единственият начин да има хипотетичен шанс за оставане в политиката (където всъщност присъствието му е напълно безполезно) беше да отчете на предстоящата конференция някакъв усех. А поради липсата на такъв отива в небитието
50
0
 
0
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН преди 15 години
ПИСАХ,ЧЕ ПОЕМА РИСК,ЗАЩОТО НЕ ВЯРВАМ НА НИТО ЕДНА ПАРТИЯ ОСВЕН НА ГЕРБ.ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ МОГАТ ДА ЗАСТАНАТ СРЕЩУ НЕГО И ГО СВАЛЯТ БЕЗ ПРОБЛЕМ СЪС 116 ДЕПУТАТИ.НО...ДАНО ГРЕША.
49
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Сините са смешни, но и Бойко да не се пъчи толкова."Голямата му победа" е малко под 40% от гласувалите или 24% от всички избиратели.Т.е. над 60% от гласувалите и 76% от всички българи са против него.Така че иска или не иска ще трябва да се коалира с някого.Иначе скоро ще си ходи...
48
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
БОБИ,АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ.НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСНА С ТЕБ.БОЙКО ВЪОЩЕ НЕ Е ГЛУПОВ,НО ПЪК МОЖЕ БИ Е ДОБРЕ ДА ГО МИСЛЯТ ЗА ТАКЪВ.ЕВАЛА,ЧЕ ИСКА САМ ДА УПРАВЛЯВА!!!ДАНО СЕ СПРАВИ,ЗАЩОТО ОТ ТОВА ЗАВИСИМ НИЕ,КАК НЕ ГО РАЗБИРАТ ТИЯ,ДЕТО ГО ПЛЮЯТ.