Сините: Борисов си прави експеримент

Янев даде 6-месечна безусловна подкрепа на правителство на ГЕРБ
16 юли 2009 10:47, Красимир Ангелов
248
Сините: Борисов си прави експеримент
Снимка: БГНЕС

 

“Правителство на малцинството в ситуация на криза е експеримент, който не трябва да се поема”, обяви лидерът на СДС Мартин Димитров по повод връчването на проучвателен мандат на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Димитров напомни, че при сините “има хора с опит и хора за всякакви позиции”.

“Вярно е, че те имат най-голям резултат на изборите и аз им честитих победата, но да тръгнеш сам, е пресилено”, допълни лидерът на СДС. 

Още по темата

“Ние ще се съберем утре и ще обсъдим предложения от ГЕРБ меморандум. Но това са общи бележки, които не могат да бъдат основа за общо управление”, обяви от своя страна зам.-председателят на НС и депутат от Синята коалиция Екатерина Михайлова пред БНТ.

По думите й в този документ на този етап няма посочено нищо конкретно, а само намерения.

“Не става дума само непременно за участие в правителството, но не е ясно кое ще бъде мнозинството в Народното събрание. Това не са само думи, а трябва да има конкретни ангажименти – как ще се съставя бюджетът, при вот на недоверие как се подкрепя и т.н.”, обясни Михайлова.

Тя беше категорична, че Синята коалиция няма да пречи на кабинет, съставен изцяло от ГЕРБ, защото “важното е сегашните управляващи да минат в опозиция”.

“Ние не се пазарим, не изнудваме, не рекетираме и ще подкрепим правителството, но по волята на ГЕРБ, както вървят нещата, ще останем в опозиция”, обяви от своя страна и лидерът на РЗС Яне Янев.

Той допълни, че неговата партия ще даде на управляващите 6 месеца, в които „правителството на Бойко Борисов ще може да разчита да получава от нас категорична подкрепа”.

По отношение на предложения от ГЕРБ меморандум Янев коментира, че това всъщност по-скоро е декларация за програмните намерения и виждания на партията на Бойко Борисов.

Dnes.bg припочня, че в сряда ГЕРБ излезе с меморандум към десните политически сили за основни принципи за подкрепа на управлението.

Очаква се, че до края на седмицата ще се събират мнения за документа, който в началото на следващата седмица ще бъде готов за подписване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Генераторчо преди 15 години
Поради разбираеми за всички причини в България умните и образовани хора е почти невъзможно да покажат потенциала си. Така че не се сърдете, че не са на ръководни места. Всеки прави каквото може от позицията, в която е поставен.
46
0
 
0
 
! Отговори
един от всички преди 15 години
трябваше да направят правителство Атака и ГЕРБ.Но не ГЕРБ са алчни и ще преговарят с измислени партии като РЗС или пък партии,които са били във властта и нищо хубаво не са направили(познайте кой).На другите избори нека изберем Атака-тогава наистина ще има промяна!Сега само ни замазват очите в началото, а нищо съществено няма да се промени!
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
НИЕ ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА БОРИСОВ НЕ ИСКАМЕ МАРТИН ДИМИТРОВ И ИВАН КОСТОВ ИЛИ ПЪК ЕКАТЕРИНА МИХАЙЛОВА, ВСЕ ЕДНО Р.ОВЧ И РУМЕН ПЕТКОВ, НЯМА РАЗЛИКА. БРАВО НА БОРИСОВ.
44
0
 
0
 
! Отговори
Taina преди 15 години
И от къде ги имат "хората с опит"???От управлението на Костов ли????Те тогава като трупаха "опит и дивиденти от управленето на Командира" ,Димитров се е учил как се държи самобръсначката,за да се обръсне
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Бойко не поема риск ;)Всичко е пресметнато ;)Помиарчетата от СК поемат риск и както се вижда ще се самоунищожат ;)
42
0
 
0
 
! Отговори
God преди 15 години
На миналите парламентарни избори СДС и ДСБ имаха общо към 16%. Сега имат малко над 6%!!!! За какъв капацитет говорим, за какви хора? Ами те както е тръгнало на следващите избори няма да влязат в парламента. Мартин да вземе и да си стегне партията и да й измисли някакъв смисъл на съществуване - нови икономически идеи, а не само антикомунистическо говорене и празни приказки! Сините сами се закопават с техните вътрешни борби и естествено техния електорат отива при ГЕРБ-там все пак нещо се случва..
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ТЕЯ ПЪК ОТ СИНЯТА КОАЛИЦИЯ са егати смешниците. Гласували за тях един град, точно толкова, колкото Русе например и искат и те да управляват. Алооо Мартинчо много си смешен!!!!!!!!!
40
0
 
0
 
! Отговори
60 преди 15 години
B.B. pazise ot siniata svolach.Tezi mraziat naroda.
39
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
ОЩЕ ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО,ЧЕ БОЙКО СИ ДЪРЖИ НА ДУМАТА.ВЪРНЕТЕ СЕ НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО-КАЗА ,ЧЕ НЯМА ДА ПРАВИ КОАЛИЦИИ.И ЗА СИНИТЕ БЕШЕ КАЗАЛ ПРЕДИ ВРЕМЕ,МОЖЕ БИ ГОДИНА,ЧЕ НЯМА ДА УПРАВЛЯВА С ТЯХ.МОЖЕ БИ ПОЕМА РИСК.пЪК И ЯКО УВИСНА РЕКЛАМА С БРАДВИТЕ..:))))
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
"умните си гласувахме за СКно наистина са малко умните в България"=======Някой май те е излъгал че си умен!!!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
33 - къде са тия умни?то ако са умни, нямаше да се повлечат :))))умните си гласувахме за СКно наистина са малко умните в България
36
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
vchera podkrepiat, dneska -ne. Mi kajete si kvo iskate, ne chakaite drugite da otgatnat a i posle se obijdate kato ushtipana moma. I ne se cupete kato deca stoto ste otishli tam da pravite neshto za BG. A che GERB ne tribva da zabraviat che imat 40% ne 80% si e viarno, ama nie izbiratelite chakame niakoi da promeni neshto i s tova da se zapomni ne s procentite. tam gore na goliamata kashta pishe - saedinenieto pravi silata, ok?
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Нед, като ти гледам 2-та поста дето си написал и ти си от стадото, но винаги си бил и ще си останеш в дъното
34
0
 
0
 
! Отговори
topor преди 15 години
Е тоя фъфлек, Мартин Димитров, ще дозакопае СДС, или това, което е останало от него.Вместо да започне активна организационна работа с хората в градовете и тук-там в селата, постоянно цика за власт и министри.Ами не подкрепяйте ББ (каквито и резерви да имам към него). Веднага от Европата, от разните фондации, които Ви хранят, ще спрат кранчето. И ще гледате ЕНП през крив макарон. ***!
33
0
 
0
 
! Отговори
бай ганьо преди 15 години
Да,в сините има "хора" с опит в краденето и плячкосването с "конси"!
32
0
 
0
 
! Отговори
до Нед преди 15 години
Пиши на български, българино.
31
0
 
0
 
! Отговори
Това е ... преди 15 години
На тези избори си пролича, че България е страна на пли. Плебса хареса ББ и повлече и по-умните хора да гласуват за ГЕРБ. В нормалните държави умните водят стадото, тук не е така. Тук "умните" се подчиняват на стадния си инстинкт и следват масите.
30
0
 
0
 
! Отговори
Нед преди 15 години
Господир слез и си прибери вересиител Откъде изровиха това изкопаемо/Б.Б./ Нито речникът му е на ниво, нито изказът му. При всяко появяване бълва "бисери" от запаса си от стотина думи. Цвететто/Цв.Цв./ е пъти по-добър и като поведение и като начин на изразяване. Жьлко за тази наша Българияр че отново един ограничен човек ще я представлява
29
0
 
0
 
! Отговори
MM преди 15 години
ГЕРБ са прави да реагират така! Сините вече се омазваха. Доста хора ги гледат с "бялото на очите". Много се надяваха да ги огрее, ама - не! Ще им се да размахват пръст, ама това с пръста,няма да стане. Скоро разговарях с една г-жа, дето е гласувала за сините. Каза, че го направила, за да има Бойко коректив...Иначе не ги харесвала. Ето, заради такива "мислители" сега Борисов се чуди как да действа...Вие поне помислете!Неговият вариант е единственият, при който няма някой да му извиват ръцете...
28
0
 
0
 
! Отговори
aaa преди 15 години
Иван Костов и Мартин Димитров са супер бухали с тези очила :) В парламента се разхождат супер горд иот с си. Ама пак не ги огря нещо :) хахахахаха