Сините: Борисов си прави експеримент

Янев даде 6-месечна безусловна подкрепа на правителство на ГЕРБ
16 юли 2009 10:47, Красимир Ангелов
248
Сините: Борисов си прави експеримент
Снимка: БГНЕС

 

“Правителство на малцинството в ситуация на криза е експеримент, който не трябва да се поема”, обяви лидерът на СДС Мартин Димитров по повод връчването на проучвателен мандат на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Димитров напомни, че при сините “има хора с опит и хора за всякакви позиции”.

“Вярно е, че те имат най-голям резултат на изборите и аз им честитих победата, но да тръгнеш сам, е пресилено”, допълни лидерът на СДС. 

Още по темата

“Ние ще се съберем утре и ще обсъдим предложения от ГЕРБ меморандум. Но това са общи бележки, които не могат да бъдат основа за общо управление”, обяви от своя страна зам.-председателят на НС и депутат от Синята коалиция Екатерина Михайлова пред БНТ.

По думите й в този документ на този етап няма посочено нищо конкретно, а само намерения.

“Не става дума само непременно за участие в правителството, но не е ясно кое ще бъде мнозинството в Народното събрание. Това не са само думи, а трябва да има конкретни ангажименти – как ще се съставя бюджетът, при вот на недоверие как се подкрепя и т.н.”, обясни Михайлова.

Тя беше категорична, че Синята коалиция няма да пречи на кабинет, съставен изцяло от ГЕРБ, защото “важното е сегашните управляващи да минат в опозиция”.

“Ние не се пазарим, не изнудваме, не рекетираме и ще подкрепим правителството, но по волята на ГЕРБ, както вървят нещата, ще останем в опозиция”, обяви от своя страна и лидерът на РЗС Яне Янев.

Той допълни, че неговата партия ще даде на управляващите 6 месеца, в които „правителството на Бойко Борисов ще може да разчита да получава от нас категорична подкрепа”.

По отношение на предложения от ГЕРБ меморандум Янев коментира, че това всъщност по-скоро е декларация за програмните намерения и виждания на партията на Бойко Борисов.

Dnes.bg припочня, че в сряда ГЕРБ излезе с меморандум към десните политически сили за основни принципи за подкрепа на управлението.

Очаква се, че до края на седмицата ще се събират мнения за документа, който в началото на следващата седмица ще бъде готов за подписване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Опит преди 15 години
Мозъчко, да разбирам ли, че наричаш 116 човека мутри?Стига с този БСП лозунг. Всички им разбрахме "мутренизиращата" идея.Ако стане издънка ще са виновни всички. Не само Борисов. Всеки от тези 116 са отделни личности и си носят персоналната отговорност за думите и действията.
26
0
 
0
 
! Отговори
saw преди 15 години
Тръгна акция "Кой колко плати за вота и откъде са му парите". Икономическа полиция влезе в медиите - 24rodopi.com
25
0
 
0
 
! Отговори
До 21 боби преди 15 години
boby, Бойко и София искаше да "оправи", ама е по-зле и от при Софиянски. Спрете да го слагате на пиадестал този ББ. Не е толкова велик, колкото си мислите.По-добре е от комунистите /то от тях по-зле няма/, но далеч не е най-доброто.
24
0
 
0
 
! Отговори
Пенчо преди 15 години
тоя с очилата и от самолет се вижда че е ***,дрънкало с дрънкало,кво искаш бе? условия поставя, я марш в опозиция
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Вие не изнудвате значи, ама ще минете в опозиция...!!!?Извинявам се, че ви ОБИЖДАМ,... ама кои точно министерски кресла искате по точно? Бе то ми се стори много странно, че *** е станал толко обидчив напоследък!
22
0
 
0
 
! Отговори
expert преди 15 години
Ех Мартинчо, Мартинчо.... колко си зелен, а уж си син. Нали ако минеш в опозиция ще гласуваш с БСП и ДПС. Това ли искаха вашите избиратели?
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
МНОГО ВИ СЕ ЩЕ, АМА НЕМА...И ПЪК ТОЧНО ТОЯ ЛИ СЕ ПИШЕ ЗА "специалист"?
20
0
 
0
 
! Отговори
boby преди 15 години
Дреме му на Бойко какво мислят сините. Ако направи сам правителство и в един момент в парламента почнат много да му се надуват всички и искат да го свалят, ще си слезе и ще предизвика предсрочни избори. Познайте дали на предсрочни избори няма да спечели дори над 50% ;). Така че Мартинчо, по-добре си мълчи, че при следващите избори може и сините изобщо да не влезнат в парламента. Бойко знае какво прави, като не ви харесва трайте си, човека иска да оправи тази държава, така че помагайте или млък!
19
0
 
0
 
! Отговори
ЯНЕ ЯНЕВ преди 15 години
ТРЯБВА ДА СПРЕМ КОРУПЦИЯТА
18
0
 
0
 
! Отговори
Мозък преди 15 години
Бойко мисли мутренски в случая: "Имам 116 мутрака в бригадата, по-слабите ще ме слушат. Ако стане издънка - те ще са виновни, ако пък успеем - славата ще е за мен."Това е положението. Другото са приказки за "лека нощ" ! Сваляйте розовите очила и мислете ! Господ за това ви е дал мозък !
17
0
 
0
 
! Отговори
Поп Сланинкьо преди 15 години
държ. и.
16
0
 
0
 
! Отговори
Поп Сланинкьо преди 15 години
Димитров напомни, че при сините има хора с опит и хора за всякакви позиции.Браво, нека тренират на сухо още малко. Нещо не ми звучите убедително - добронамерено.Вярно е, че те имат най-голям резултат на изборите и аз им честитих победата, но да тръгнеш сам, е пресилено, допълни лидерът на СДС. Това закана ли е?Нека опита Батман, може пък да е за добро.Костов го видяхме. В сауната по хавлия решава държ. и. :-)Мир Вам.
15
0
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
Г-н Янев нещо започна много да се вживява в ролята си и да поставя 6-месечни ултиматуми. Не мисля, че е в позиция да поставя каквито и да са условия. Може да изказва мнения, да съветва и коментира, но условия??? Много крайни изказвания.
14
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
На мен пък тоя Мартин Димитров ми изглежда двойствена личност , или е поставено лице , де да зна , не ме и интересува , ама не бих му имала доверие ...
13
0
 
0
 
! Отговори
boby преди 15 години
Това че Бойко не се коалира с никой а поема цялото управление не е грешка, а израз на отговорност за управлението на страната. Човека иска да управлява сам, да не зависи от никой и каквото и добро или лошо да свърши да си поеме отговорността. Научил си е урока от времето на Царя, когато НДСВ можеше да направи само правителство но реши да се коалира с ДПС и всички видяха какво стана. СДС с нищо не се различава от ДПС в това отношение и Бойко си е много умен че не иска да ги пусне във властта!
12
0
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
Как си представяте Б.Борисов като "Великият диктатор"???
11
0
 
0
 
! Отговори
sostin преди 15 години
eto vi siniata pomia , koiato mnogo tuk mi hvaleha . u6 neiskali da mu izvivat racete , u6 neiskali tva , pa onova , a se vijda i ot spatnik 4e nemogat da prejiveiat fakta 4e 4oveka iska sam da si nosi krasta. e tva sa pomiarite . po izborite revaha pi6tata imat nekvi sme6ni procenti ma i te se pi6at komitite . vsa6tonost sa jalki otrepki lamtia6ti za vlast
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Алоооо "сините китки" нали сте голями демократи и много милеете за България? Защо отново поставяте условия? При 15 депутати сега и резултатите които постигнахте като управлявате самостоятелно 4 години най-нормалното нещо е сега да бъдети по-ниски от тревата и по-тихи от водата.
9
0
 
0
 
! Отговори
до 7 преди 15 години
Диктатура от страна на кого?
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Сутринта при Милен Цветков пуснаха по -телефона тема дали Борисов трябва да се коалира. Познайте кво стана!! Абсолютно всички , които се обадиха казаха: Аз гласувах за синята коалиция и Борисов трябва да се коалира с тях ! Но обърнете внимание Синята коалиция спечели едва 6,5% подкрепа. Излиза ,че на 100 човека 40 са избрали Борисов а едва 6-7 Костов. Но 100% от обажданията бяха за Костов. Явно платени маниполатори с телефони в ръка.Е как не се обади един за ГЕРБ бе. Нова-Тв яко манипулира.