Сините: Борисов си прави експеримент

Янев даде 6-месечна безусловна подкрепа на правителство на ГЕРБ
16 юли 2009 10:47, Красимир Ангелов
248
Сините: Борисов си прави експеримент
Снимка: БГНЕС

 

“Правителство на малцинството в ситуация на криза е експеримент, който не трябва да се поема”, обяви лидерът на СДС Мартин Димитров по повод връчването на проучвателен мандат на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Димитров напомни, че при сините “има хора с опит и хора за всякакви позиции”.

“Вярно е, че те имат най-голям резултат на изборите и аз им честитих победата, но да тръгнеш сам, е пресилено”, допълни лидерът на СДС. 

Още по темата

“Ние ще се съберем утре и ще обсъдим предложения от ГЕРБ меморандум. Но това са общи бележки, които не могат да бъдат основа за общо управление”, обяви от своя страна зам.-председателят на НС и депутат от Синята коалиция Екатерина Михайлова пред БНТ.

По думите й в този документ на този етап няма посочено нищо конкретно, а само намерения.

“Не става дума само непременно за участие в правителството, но не е ясно кое ще бъде мнозинството в Народното събрание. Това не са само думи, а трябва да има конкретни ангажименти – как ще се съставя бюджетът, при вот на недоверие как се подкрепя и т.н.”, обясни Михайлова.

Тя беше категорична, че Синята коалиция няма да пречи на кабинет, съставен изцяло от ГЕРБ, защото “важното е сегашните управляващи да минат в опозиция”.

“Ние не се пазарим, не изнудваме, не рекетираме и ще подкрепим правителството, но по волята на ГЕРБ, както вървят нещата, ще останем в опозиция”, обяви от своя страна и лидерът на РЗС Яне Янев.

Той допълни, че неговата партия ще даде на управляващите 6 месеца, в които „правителството на Бойко Борисов ще може да разчита да получава от нас категорична подкрепа”.

По отношение на предложения от ГЕРБ меморандум Янев коментира, че това всъщност по-скоро е декларация за програмните намерения и виждания на партията на Бойко Борисов.

Dnes.bg припочня, че в сряда ГЕРБ излезе с меморандум към десните политически сили за основни принципи за подкрепа на управлението.

Очаква се, че до края на седмицата ще се събират мнения за документа, който в началото на следващата седмица ще бъде готов за подписване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
0
 
! Отговори
Кефче преди 15 години
Иначе изпитах огромно удоволствие от този естетически ГЕРБЕРСКИ ШУТ с който Бойко насини *** на Гаргамел, че и младият зашеметен пастор Марто го отнесе преди да го изритат...Абе, Гаргамелчо след този ШУТ, що не си се барнеш с БСП в опозиция, най ще спечелиш. Ти и без това си си отдавнашен кандидат за там!!!!
226
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 15 години
ТОКУ-ЩО ПО НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ БОЙКО ЯСНО ПОКАЗА СРЕДЕН ПРЪСТ НА *** И НЕГОВИЯ ИМБЕЦИЛЕН ПАЛАШ! САМО ТАКА!
225
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
До 212 Да ако ГЕРБ се държи на ниво с властта и избирателите си Не му трябват разни опозиционери.
224
0
 
0
 
! Отговори
кларита преди 15 години
Че, на всичкото отгоре, в нощта на изборите Иван Костов го удари на чувства - "Не ни обиждайте с и за министерски кресла! Ние ще спасяваме България!" Как пък един журналист не се досети днес да му го припомни и да го попита, какво стана с идеалните му напъни?! Нали те бяха "ключа" към промяната, ховата политика и пр......
223
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
alo, abe ostavete Bobo da zavri pone be. Posle ste go ostavim da povri nekoi drug stitin denov period. I samo ako po4ne da zagaria u nekoet tursko-arnaudsko kotle ste gi sybudeme s liubimata im pesen "PARTIZAN ZA BOI SE STIAGA.
222
0
 
0
 
! Отговори
кюлев преди 15 години
Надушвам, че сибанк и капиталбанк са от една порода..
221
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Хахахахахаах!!! Едни милиционери се карат с други милиционери колко да е бакшишът за превишена скорост !!!!!! :)))))))))))))))))))))))))))(
220
0
 
0
 
! Отговори
хаджия преди 15 години
Бойко се оказа любител на агнешките глави ... Жалко !
219
0
 
0
 
! Отговори
кюлев преди 15 години
Бойко май се оказа близък до кръга капитал ... Остава да разберем и кой наследи милионите на Кюлев ...
218
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ох, милото стадо....Така и на "царя" дадохте доверие преди години - повечето хора били за него...Милите те, да им се ненарадва човек как не могат от собствените си грешки да се научат.Някой от вас, умници, да е чувал за Гаус, и да знае някой къде точно се намира? Явно не, щом на журналистически нарочни свръхреакции се хвърляте!Пак повтарям - това е пътят към диктатурата!
217
0
 
0
 
! Отговори
Методи преди 15 години
Борисов се разконспирира. Той е марионетка на автора на сценария за изборите синодала пенсионер Бригадир Асапарухов. Предстои някой да натисне спусък, кой, по кога и кога ще ни стане известно според сценария!
216
0
 
0
 
! Отговори
Грети преди 15 години
Пипе, ти си голям ***. Ако Синята коалиция откажа меморандума на Герб, следващата политическа сила е БСП, после Доган. Е !? Това е по протокол. Навит ли си гумената глава бойко борисов да управлява ЯВНО с тях? Той и без това се е напълнил с ченгелари и бивши бесепари и комунисти и турци в парламентарната група. Ясна е политиката на фуражките , това е юдино хоро под свирката на ДОГАНЕЦ и Станишев. Ти *** ли си ? Ако си *** падни в шахтата на асансьора.
215
0
 
0
 
! Отговори
MORSKI преди 15 години
БРАВО НА ГЕРБ!!!! НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ТЯХ, НО МИ ПИСНА ОТ ПОДЛИЗУРКОВЦИ(КОИТО В СЛУЧАЯ СА И КОРУМПИРАНИ КРАДЦИ КАТО ЧЬОРНИЯ КОСТОВ И "КУКЛАТА НА КОНЦИ"-МАРТИН4О)ТАКА, 4Е - "РАЗО4АРОВАНАТА СИНЯТА МЪГЛЯВИНА" "ДА ДУХАТ СУПАТА!" КАКТО БЕ6Е КАЗАЛ 1 НАШ "ФУТБОЛИСТ"
214
0
 
0
 
! Отговори
Мирко преди 15 години
ДО:КУХАРКАТА ПИПЕ преди 26 секунди 0 Отговори Ако хората искаха Костов щяха да си гласуват за него. Така,че Димитров и Костов да престанат да се бъркат и да не забравят с колко процента са в парламента. Костов е *** до ушите, последните осем години регистрира само политически провали във всички възможни избори-тръгнал акъл да дава! И двамата въздухари ----------------------------------ПИПЕ, КРАТУНКАТА ТИ Е ПРАЗНА! МНОГО ШКЕМБЕ ЧОРБА НАЛИВАШ В НЕЯ, НО СЕМЕ НИКАКВО! То е разбираемо
213
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Костов чака поредната пратка от 200 000 от Майкъл Чорни, за да се подмаже на ББ.
212
0
 
0
 
! Отговори
doki преди 15 години
Ако бат Бойко стои зад народа,не му тр разни "говнари"да стоят зад него!!!Щото при следващите избори,които предизвикат,нема да ги има ни у парламенто ни у страната!!!
211
0
 
0
 
! Отговори
пипе преди 15 години
Ако хората искаха Костов щяха да си гласуват за него. Така,че Димитров и Костов да престанат да се бъркат и да не забравят с колко процента са в парламента. Костов е *** до ушите, последните осем години регистрира само политически провали във всички възможни избори-тръгнал акъл да дава! И двамата въздухари трябва да мълчат като бити г..зове и да се благодарят,че изобщо са влезли в парламента!
210
0
 
0
 
! Отговори
ЦОКО преди 15 години
БРАВО.Аз и по рано казах,ние затова подкрепихме ГЕРБ за да поемат цялата отговорност.Който не ни подкрепи след 2/3 месеца може ида не прескочи прагчето и ще изчезне от сцената като НДСВ.Така,че скъпи сини момчета и момичета не пречете,а помогнете поне веднъж да тръгнем като белите хора.
209
0
 
0
 
! Отговори
doki преди 15 години
Рекоф ли ви ,че може да получите от трите най-дългия!Квото се бяхте захилили,гаче вие,а не ББ спечели изборите.Кви специалисти имате бе?Касоразбивачи,сводници или бостански плашила?/глей Катрин ,око я сложите в една нива 10 декара,гарга няма да кацне/.А "Гаргамел", толкоз ли му сече чутурата?Или мисли,че хората от 1997год. вече са в емиграция и сега не го познават?
208
0
 
0
 
! Отговори
tempo преди 15 години
sinite 4ervenite pembenite vsi4ki si pravqt ekspirimenti s na6ata tarpelivost koiato za dobre ili zle e neskon4aema,vreme e nie da si napravim ekspiriment.I NE boite se vremeto se nablijava i da ne tragne ot nas ot drugade 6te e no 6te se promenqt drasti4no ne6tata,sveta e na praga na nov kataklizam,,,grip,4uma, kriza,i pr. to si pokazva nakade varvi...