Сините: Борисов си прави експеримент

Янев даде 6-месечна безусловна подкрепа на правителство на ГЕРБ
16 юли 2009 10:47, Красимир Ангелов
248
Сините: Борисов си прави експеримент
Снимка: БГНЕС

 

“Правителство на малцинството в ситуация на криза е експеримент, който не трябва да се поема”, обяви лидерът на СДС Мартин Димитров по повод връчването на проучвателен мандат на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Димитров напомни, че при сините “има хора с опит и хора за всякакви позиции”.

“Вярно е, че те имат най-голям резултат на изборите и аз им честитих победата, но да тръгнеш сам, е пресилено”, допълни лидерът на СДС. 

Още по темата

“Ние ще се съберем утре и ще обсъдим предложения от ГЕРБ меморандум. Но това са общи бележки, които не могат да бъдат основа за общо управление”, обяви от своя страна зам.-председателят на НС и депутат от Синята коалиция Екатерина Михайлова пред БНТ.

По думите й в този документ на този етап няма посочено нищо конкретно, а само намерения.

“Не става дума само непременно за участие в правителството, но не е ясно кое ще бъде мнозинството в Народното събрание. Това не са само думи, а трябва да има конкретни ангажименти – как ще се съставя бюджетът, при вот на недоверие как се подкрепя и т.н.”, обясни Михайлова.

Тя беше категорична, че Синята коалиция няма да пречи на кабинет, съставен изцяло от ГЕРБ, защото “важното е сегашните управляващи да минат в опозиция”.

“Ние не се пазарим, не изнудваме, не рекетираме и ще подкрепим правителството, но по волята на ГЕРБ, както вървят нещата, ще останем в опозиция”, обяви от своя страна и лидерът на РЗС Яне Янев.

Той допълни, че неговата партия ще даде на управляващите 6 месеца, в които „правителството на Бойко Борисов ще може да разчита да получава от нас категорична подкрепа”.

По отношение на предложения от ГЕРБ меморандум Янев коментира, че това всъщност по-скоро е декларация за програмните намерения и виждания на партията на Бойко Борисов.

Dnes.bg припочня, че в сряда ГЕРБ излезе с меморандум към десните политически сили за основни принципи за подкрепа на управлението.

Очаква се, че до края на седмицата ще се събират мнения за документа, който в началото на следващата седмица ще бъде готов за подписване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
0
 
! Отговори
Чичо Пей преди 15 години
С Ив.К.и ФОНДАЦИЯ "САПИО"-ПЪЛЕН НАПРЕД.Покажи му но този лош Бойко как се правят фондации.
206
0
 
0
 
! Отговори
prujinkata преди 15 години
vijdam tuk klarita torbalan patil mondil se edna i su6ta li4nost pi6e pod razli4ni imena pi4 ili gei ili tam kvot si ili si bolen mozuk ili si na zaplatka pri Sergei gei i Dogan .
205
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Мартинчо ква подкрепа гарантирате с 15 депутата. Утре като ги пръснете по кумисии и в болнични пак няма да има кой да гласува, аре стига демагогия. Подкрепяйте ако ще подкрепяте, ако ли не ей там до БСП и Доган да се научиш кой какъв "инструмент" е.
204
0
 
0
 
! Отговори
kratun4o преди 15 години
Taka sa se zasinyali, che oste malko da pochervenejat .
203
0
 
0
 
! Отговори
neda преди 15 години
Сините отдавна си изпяха песента, преди 12г. буквално ни употребиха гласовете. Мисля, че някой преди мен беше написал колко мн са "работили" за с си. Разбира се , че тоя зад ЦЦ ,дето се е замислил тъпо си въобразява , че ще диктуват положението. Язък им за синята идея.....шайка некадърници.
202
0
 
0
 
! Отговори
gufs преди 15 години
Аз затова и отидох да гласувам-с идеята на Бойко да не му се налага да управлява с Костов. И я го вижте сега - уж работи за България, но явно пак иска да работи за гхза си, щом като заплашва "ако не сме в управлението, Бойко си прави експерименти". Гадна ламя. Евала на Борисов, че реши да поеме риска, и ако СК вземе да се прави на интересна, нека има нови избори и сигурно тогава хич няма и да влязат мизерниците.
201
0
 
0
 
! Отговори
Торбалан преди 15 години
Започвам искрено да съжалявам че гласувах за Сините дето до онзи ден декларираха подкрепа и зачитане волята на избирателя, а днес вече шантажират... Не се виждат какви мизерни проценти събраха, ами все интервюта дават...
200
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
bOIKO E NAPOT DA IM SE IZPRAZNI V USTITE NA TEZI DVAMATA OT SINIATA KOALIZIA - HA HA HA HA :-)))
199
0
 
0
 
! Отговори
Мондисо преди 15 години
Дори и да няма подписани меморандуми и тем подобни, ГЕРБ винаги ще има още 5 депутати подкреп минимум, тъй като е невъзможно БСП и СК да гласуват по един и същи начин, както и Атака и ДПС. Освен това на едни пресрочни избори не е сигурно СК дали няма да ги сполети участта на НДСВ и въобще да не влязат в парламента.Но Костов обича да се ерчи, а Мартинчо му е клакьорче.
198
0
 
0
 
! Отговори
Мондисо преди 15 години
Освен визията на Костов и Мартинчо, и двамата са с дефекти в говора - единият с проблемно "р", а другият - с "л". С дефекти и в мисленето са - 2009-та сме, г-н Костов, а не 1997-***. Бойко е обмислил ситуацията и определено не си прави експерименти, Мартинчо.
197
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Бълтарските поговорки са мъдри-"Вързан поп мирно село" Нека проатурата започне с КОСТОВ. Една година идваше на майор Векилски после и Ленчето привикваха,всичко се потули и той се направи на сърдит и не разговаряше с журналистите за да избегне неудобни и и в НС мълчеше докато се позабравиха неговите безобразия с кръговете от фирми .Свалят му имунетета -мнозинство ще има. После СДС ще гласува и без министри. Стига с тези номера,замина Цв.Кънчев/дали защото е по-черен/
196
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
баси простутията значи биха управлявали дори и тяхното коалиционо правителство да не се справя я си стоите на задниците
195
0
 
0
 
! Отговори
кларита преди 15 години
Въобще, с визията на СК голям смях пада! Старият козел Ив. Костов - като Мефистофел, бившият - Юруков - физиономия на кафеджия, Мартин - да пази Господ! До един, всичките одухотворени, та капе от тях!!!
194
0
 
0
 
! Отговори
Патил преди 15 години
Сините не трябва да съ във властта сега,а може и никога.Те искат с подкрепата на Народа за ГЕРБ,да се намърдат във властта и провалят всички,да грабят и не носят отговорност за грабежите си пред и 10-12 години,когато дойдоха на власт.Ако искаме промяна,както БСП и ДПС не са във властта,така и Сините не трябва да са в нея.Не им се плаши Борисов,а гледай с РЗС и АТАКА да си добре.Има и много добри политици в БСП и ДПС,но след като слушат тези които ги използваха за далаверите,тези които .....
193
0
 
0
 
! Отговори
Чичо Доктор преди 15 години
Малък *** с големи претенции
192
0
 
0
 
! Отговори
ДС-бар преди 15 години
Миличкото,и то иска постче,и то иска властчица!Тогава не е експеримент,нали така!?Прилича ми на отличник от училище за бавноразвиващи се!:))))))))
191
0
 
0
 
! Отговори
Viv преди 15 години
Не искам Костов в управлението, много точни бяха БСП в предизборните си клипове, че ако гласуваш за Бойко, получаваш Костов и поради тази причина много хора не гласуваха за ГЕРБ. Каква самодоволна физиономия имаше Костов след изборите в НДК, все едно те са спечелили и сега в неговия типичен шикалкавен стил започва да извива ръце, но г-н Борисов, ние сме с Вас, но без Костов и този измислен Мартинчо.
190
0
 
0
 
! Отговори
надзирател преди 15 години
Борисов, бъди учтив и любезен с всички, когато се издигаш нагоре. Защото ще срещнеш същите хора, когато след няколко месеца те свалим и ще слизаш на долу. И бъди спокоен - при нас в кауша винаги има едно запазено топло място за теб.
189
0
 
0
 
! Отговори
free преди 15 години
Абе тоя Мартин защо има вид и "прическа" на ***? По-мърляв "лидер" на партия в България няма!
188
0
 
0
 
! Отговори
кларита преди 15 години
До @. Ами то, тогава, жална ни майка! Всъщност, ако оттук нататък запазим този дух, който показахме на изборите, може би, никой няма да може повече да ни плюе в душите. Оказа се, че гневът не ни е неприсъщ, като емоция!!! Много се надявам да не сме си изпръскали адреналина до капка.