Сините: Борисов си прави експеримент

Янев даде 6-месечна безусловна подкрепа на правителство на ГЕРБ
16 юли 2009 10:47, Красимир Ангелов
248
Сините: Борисов си прави експеримент
Снимка: БГНЕС

 

“Правителство на малцинството в ситуация на криза е експеримент, който не трябва да се поема”, обяви лидерът на СДС Мартин Димитров по повод връчването на проучвателен мандат на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Димитров напомни, че при сините “има хора с опит и хора за всякакви позиции”.

“Вярно е, че те имат най-голям резултат на изборите и аз им честитих победата, но да тръгнеш сам, е пресилено”, допълни лидерът на СДС. 

Още по темата

“Ние ще се съберем утре и ще обсъдим предложения от ГЕРБ меморандум. Но това са общи бележки, които не могат да бъдат основа за общо управление”, обяви от своя страна зам.-председателят на НС и депутат от Синята коалиция Екатерина Михайлова пред БНТ.

По думите й в този документ на този етап няма посочено нищо конкретно, а само намерения.

“Не става дума само непременно за участие в правителството, но не е ясно кое ще бъде мнозинството в Народното събрание. Това не са само думи, а трябва да има конкретни ангажименти – как ще се съставя бюджетът, при вот на недоверие как се подкрепя и т.н.”, обясни Михайлова.

Тя беше категорична, че Синята коалиция няма да пречи на кабинет, съставен изцяло от ГЕРБ, защото “важното е сегашните управляващи да минат в опозиция”.

“Ние не се пазарим, не изнудваме, не рекетираме и ще подкрепим правителството, но по волята на ГЕРБ, както вървят нещата, ще останем в опозиция”, обяви от своя страна и лидерът на РЗС Яне Янев.

Той допълни, че неговата партия ще даде на управляващите 6 месеца, в които „правителството на Бойко Борисов ще може да разчита да получава от нас категорична подкрепа”.

По отношение на предложения от ГЕРБ меморандум Янев коментира, че това всъщност по-скоро е декларация за програмните намерения и виждания на партията на Бойко Борисов.

Dnes.bg припочня, че в сряда ГЕРБ излезе с меморандум към десните политически сили за основни принципи за подкрепа на управлението.

Очаква се, че до края на седмицата ще се събират мнения за документа, който в началото на следващата седмица ще бъде готов за подписване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
0
 
! Отговори
с преди 15 години
Борисов им разказа играта и те сега беснеят. С Аатака и РЗС няма нужда от сините ***.
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Давай Бате Бойко, с теб сме и ти си ни единствената надежда!!!
125
0
 
0
 
! Отговори
Balgar4e преди 15 години
Mnogo rano sinite si pokazvat licemerieto.O6te pravitelstvoto ne e zapo4nalo rabota,te tvardiaha 4e beskoristno i bezuslovno 6te podkrepiat Borisov, a sega po4vat da pluiat i da polagat osnovi na razedinenie.Boiko,tova e o6te po goliama pri4ina da ne vkarva6 SDC-ri v pravitelstvoto,za6toto o6te parvite dni 6te im sarba6 gore6tata popara.Bravo na Boiko,samo taka,uspeh
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
BOIKO E NAPUT DA IM GO NABIE ZELIA DO MADETE NA TIA DVAMATA PEDERUGI OT SINIATA KOALIZIA........AAAAAAAAHHHHH KAK SE RADVAM :-)))))
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
СК до оня ден не можеха да се регистрират сега искат да управляват да ми ядат мамула ***
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
По начина по който изигра лешоядите, още в началото, показва че Борисов е стратег!
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Бойко е прав ако вкара тея във власта ще излизаме веднага на протест
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Браво Бойко.Успех.
119
0
 
0
 
! Отговори
Аерогара преди 15 години
Да-а! ББ си го каза при откриването на парламента (макар и в по друг контекст)..."самичък" създадох това". Тактиката на каратистите е "хватка, хватка и отново хватка", стратегията - слабостите на противника. Именно с тази хватка ББ печели тактически и знае, че правителството му ще бъде подкрепено в парламента от всички (вкл. БСП), които преди изборите прокламираха (и това е слабото им място): "бързо правителство или дълбока криза". Впрочем нещата стават сериозни.
118
0
 
0
 
! Отговори
до 116 преди 15 години
Много ми хареса. НЯМАШЕ ДА Е ПРОМЯНА А ЩЕШЕ ДА Е СМЯНА ако такива като класната бяха министри. А НИЕ НЕ ГЛАСУВАХМЕ ЗА СМЯНА А ЗА ПРОМЯНА. Промяна с класни не става
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
e kak nqmate xora s opit vanio daje e nai dob1r v kradeneto 6te go v bokluka dolen ako go nqma6e toq mr1sen dolcen d1lgopolski *** kostov moje6e da se stigne do koaliciono pravitelstvo no s toq mo6enik koito na vsi4koto otgore i e komunqga vankata nqma da stane bravo na boiko
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Оставете ги да плачат. Сега им лъсна огромната им идя. А тя е да са в кацата защото европейския мед е много сладък, но не бъде и уррррррааааа че е така иначе нямаше да е ПРОМЯНА А СМЯНА. БРАВО НА Б О Р И С О В
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
За царя беше думата, той дойде тук все едно се беше качил на космически кораб, без да знае изобщо какво се случва, без хора, без гръб, само кукловоди около него.Интригата около него беше ясна..ама нейсе обещаха му земите и горите иии...той човека нали е добър прие.Това е най-меката китка в политиката ни :)))
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Полицай-ДаскалПожарникар-Полицай-ДаскалПожарникар...
113
0
 
0
 
! Отговори
Пульо преди 15 години
Радва ме реакцията на хората!Тая цайсата жаба, да си ходи в блатото!
112
0
 
0
 
! Отговори
до АЗ преди 15 години
Стига с тази робска психика. Той Б.Борисов не може да се клонира в 6 000 000 човека и всички да заработят в една посока. Всичко си зависи от всеки един от нас. Признавам му едно изказване, което си спази: "Ще правя каквото трябва, а да става каквото ще". И доколкото му стигнаха силите и му позволиха управляващите се справи. Така че на всички готованковци ще им напомня да не чакат някой да им сготви, сервира и отсервира, а да се задействат в правилната градивна насока.
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
CAR i GENERAL slygi na BSP
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Боже колко много ги боли михаилова и малчугана, те просто не знаят какво говорят, толкова ги е стегнала болката. С една дума без тях Борисов е отписан, да ама не, точно стях щеше да е отписан. Ходът му е безкрайно правилен и принципен, подкрепям го безрезервно. А и нищо не могат да направят с мършавите си 15 гласа.
109
0
 
0
 
! Отговори
Petar преди 15 години
V Gerb naistina ima kadurni hora koito sa sus vazmojnosti no sus sigurnost niamat nujnia opit. Viarno e i 4e Martin se durji dosta visokomerno koeto moje da go izigrae no sas sigurnost pravitelstvoto triabva da e sus DSB.
108
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
А че Мартин Димитров е много зле - то това се вижда от космоса. Ама наистина е мноооооого зле...