Пъзелът се подрежда. Ясен още един министър

Нона Караджова ще бъде новият министър по екология
21 юли 2009 09:40, Красимир Ангелов
83
Пъзелът се подрежда. Ясен още един министър
Снимка: БГНЕС

Още един министър от бъдещия кабинет на Бойко Борисов стана ясен тази сутрин.

Председателят на ГЕРБ и бъдещ министър на вътрешните работи Цветан Цветанов почти официално призна, че Нона Караджова ще бъде новият министър на екологията.

Самата Караджова участваше в преговорите с ЕС по глава "Околна среда".

Тя бе директор на дирекция "Стратегия, европейска интеграция и международно сътрудничество" в екоминистерството в продължение на два управленски мандата – по времето на Иван Костов и Симеон Сакскобургготски.

Тя обаче напусна поста си при идването на Тройната коалиция през 2005 година.

Така към момента почти на 100% са ясни 7 имена в бъдещия кабинет.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде премиер.

Министър на вътрешните работи става дясната му ръка – Цветан Цветанов.

Правосъдието поема прокурорката Маргарита Попова, която в момента е говорител на главния прокурор Борис Велчев.

Тя оглавяваше и групата, която направи ревизия на прокурорите след напускането на Никола Филчев и изпрати няколко колеги пред съда.

Министър на отбраната ще бъде Николай Младенов.

Името на бившия член на СДС и дясна ръка на Надежда Михайлова се местеше от министерство в министерство в медийните спекулации след изборите.

Още след победата на изборите стана ясно името на финансовия министър. Парите на държавата в условията на криза поема Симеон Дянков, в чиято биография влизат Световната банка и научен център в Харвард.

Заместничката на Борисов в кметството – Йорданка Фандъкова, става министър на образованието.

Още по темата
След като няколко години се бори с проблемите на детските градини в столицата, бившата директорка на едно от елитните училища в София минава на национално ниво.

Още преди дни Борисов прекъсна медийните спекулации кой от двамата изявени културни дейци в депутатските листи на ГЕРБ ще седне в министерски стол, като обяви, че това ще е Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
ФСБ преди 15 години
АЙДЕ НА ПОЛИЦАЙСКИЯ ЦИРК... МАЛЕ ДОКЪДЕ ГО ДОКАРХМЕ.... КЪДЕ СТЕ БЕ ПРОФЕСОРИ...ДОКТОРИ НА НАУКАТА И ТЕМ ПОДОБНИ..."величия" и "светила".. НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ ПОЛУГРАМОТНИ И СЪМНИТЕЛНИ ЧЕНГЕТА И ПОЖАРНИКАРАИ?!?!?!?!?!?!?
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Niamam nishto protiv Ataka, no te samo konstatirat problemite, tova go moga i az....Imat deputati v EU parlamenta, imat deputati tuk...da OTVOIUVAT Kardjali ot Dogan da im poviarva chovek, ama ne s gruba sila a s MOZAK, kakto Ronald Reigan nadvi iztochnia blok prez 80te
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Тази Маргарита Попова ще бъде по симпатична ако си боядиса косата
59
0
 
0
 
! Отговори
Николай Колев преди 15 години
Искам да попитам червените тикви, които бълват тук помия срещу новото правителство на какъв хонорар са при БСП-ДПС за да пишат простотии във форумите ? Ако им дават солидни суми - да предложа на някои роми да заработват тук по някой лев......
58
0
 
0
 
! Отговори
атакист преди 15 години
ДПС не е просто антиконституционна етническа партия с терористично минало и мафиотско настояще. ДПС е напаст за България и трябва да бъде ликвидирано. Това е повече от ясно за всички български граждани, които се интересуват от просперитета на родината ни. Преди време партия АТАКА бе заклеймена, че има смелостта да изрича подобни слова.Само преди няколко дни обаче, в ефира на национална телевизия, най-вероятният бъдещ министър на културата Вежди Рашидов изнесе информация от първа ръка за ситуацията в смесените райони и по-специално селата около Кърджали, т.нар. "вилает на Доган". (Може би най-нак "дървените кратуни" у нас ще осъзнаят мащабите на този проблем.) Ще цитирам по памет някои от изказванията му, които най-ярко илюстрират ситуацията там:"В турските села около Кърджали за последните 20 години български крак не е стъпвал.""ДПС не провежда политика в смесените райони - там ДПС показва мускули."; "Когато съответният бос от ДПС разбере, че в това село има 300 гласоподаватели, той казва просто и ясно: "Значи трябва да има 300 гласа за ДПС." И си тръгва. След него едни здрави момчета започват да сплашват и да бият.""Естествено, че гласуването в тези села не е истинско. Комисиите са контролирани изцяло от ДПС. Другите партии само проформа имат застъпници - това са турци от селото, в което 100% от гласовете са за ДПС."Изнесените факти, които от години са обществена тайна, говорят красноречиво - На югоизток България граничи с ДПС. Така че отстраняването на ДПС от властта не е достатъчно. ДПС се е превърнало в "държава в държавата" в Кърджалийска област (а също в Разградска и Търговищка области). Затова партията на Доган трябва да бъде забранена, а структурите й ликвидирани.България трябва да отвоюва обратно смесените райони, ако се налага и с военна сила. Свобода и страх са несъвместими, както демокрация и феодализъм. Следващото правителство трябва да действа твърдо и решително. За да се гарантират правата и свободите на всички етноси (българи, турци, помаци, ), погазени точно от тази партия, която претендира, че ги защитава.
57
0
 
0
 
! Отговори
атакист преди 15 години
АТАКА излезе с декларация в подкрепа на правителство, съставено от ГЕРБ, без да иска участие в изпълнителната власт. Това стана ясно след среща на лидера на националистите Волен Сидеров и председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. С действията си РЗС и Синята коалиция обезмислиха меморандума, предложен от ГЕРБ, заяви лидерът на АТАКА.Сидеров уточни, че със своята декларация АТАКА дава шанс на ГЕРБ да ревизира политиката и действията на предишните правителства, както и да предприеме нужните антикризисни мерки. "Правим това, защото българските избиратели пожелаха управлението на ДПС и БСП да отиде в историята и да получат алтернативно управление", уточни националистът. Според Сидеров изкуствено създаваните спънки от другите десни партии в дните преди обявяване на кабинета не са отговорно политическо поведение. "Нека политическите сили, които се разграничават от управлението на БСП и ДПС, да проявят необходимата за този важен момент отговорност и да уважат вота на българските избиратели", призова лидерът на АТАКА.
56
0
 
0
 
! Отговори
атакист преди 15 години
Само две седмици след парламентарните избори РЗС на Яне Янев започна да се разпада. Преди ден от зам.-председателския пост в партията се оттегли адвокат Емил Василев. В декларация до медиите като една от основните причини за напускането на партията юристът посочи "крайно негативното" отношение на Яне Янев към АТАКА.Разпадът на РЗС дойде след поредица политически пируети на Янето, които разгневиха екипа. Миналата година Янев, който още не беше създал формацията си, защити в специална декларация до съда лидера на АТАКА Волен Сидеров по скалъпения процес за магистрала "Тракия", по който през октомври националистът бе оправдан категорично.Още по-рано, през януари 2008 г., Янев се прикрепи към водача на националистите и формалния лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов при общия протест на опозицията срещу управлението на тройната коалиция. Пируетите на Яне продължиха, след като на първото заседание на 41-то Народно събрание той декларира, че партията му ще подкрепи алтернативно на БСП-ДПС-НДСВ правителство, начело с ГЕРБ. Преди два дни обаче отказа консултации и подкрепа за Б. Борисов, ако бъдещият премиер не гарантира, че хора на РЗС ще заемат министерски постове в новата власт.
55
0
 
0
 
! Отговори
topor преди 15 години
Дааа, за съжаление този преправен библейски принцип е актуален и се прилага активно.А оригиналът му в Евангелието от Матея е " Който не е против мен, той и с мен". След малко време в Евангелието от Лука се появява в съвременният му вед - " Който не е с мен, е против мен". Разликата е огромна! И последствията - страшни.
54
0
 
0
 
! Отговори
Надзирател преди 15 години
Но риска е, че ако той не се съюзи по някакъв начин с другите, те ще се обявят срещу него. Нали знаеш - "Който не е с мен, значи е против мен!"
53
0
 
0
 
! Отговори
до Златко преди 15 години
Ами ако ме питаш мен, няма нищо лошо да ни управляват ГЕРБ и АТАКА - това са двете най-достойни партии и ще бъде най-добре за всички българи, а и за БЪЛГАРИЯ.
52
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 15 години
Но така или инеча, нищо не остава скрито.След няколко месеца ще стане ясно, че ни управлява коалиция от ГЕРБ и "Атака".
51
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 15 години
Правилата на демокрацията са ясни - или управляваш, или си в опозиция.какво значи - подкрепям едно правителство , но не управлявам.по-голямата част от управленските решения се вземат в парламента.Ако гласуваш за едно правителство ,ако подкрепяш бюджета му, ако гласуваш предложените от него закони- как може да кажеш , че не участваш в управлението?
50
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 15 години
До "Надзирател":Прав си, но другите винаги късно осъзнават с кого си имат работа.Най-важната цел на Борисов е да остане ЕДИНСТВЕНАТА дясна партия в България.Ами нека, кьорав карти не играе.
49
0
 
0
 
! Отговори
vts преди 15 години
Нека да бъдем толерантни поне първите два - три месеца.Много бързо ще се разбере дали БоБо ще упражнява или ще ползва властта!Навярна болшинството хора му желаят най-искренно успех !Дано да не е поредното разочерование!!
48
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 15 години
Герб прати реда за управление, уреден от конституцията в канализацията.така се почва.който иска диктатура-ще си я получи.Явно на българите не ни трябва демокрация - трябва ни бащица, като Тодор Живков.И си го създадохме.
47
0
 
0
 
! Отговори
надзирател преди 15 години
Това, което прави ББ е т.н. твърда тактика: тези с които той преговаря за него са врагове/противници; целта му е победа над противника чрез силен натиск върху него; той иска само отстъпки от противника; отношението му към противника е твърдо; изпитва недоверие към другите; има твърда собствена позиция, включваща заплахи към другите; линията му за водене на преговорите трябва да не е ясна за противника, за да не разбере минималните му искания; ББ ще се съгласи, когато само той има ползи; той търси само едно решение, което го устройва само него; защитава само собствената си позиция, другите не го интересуват. Затова използва изключително думата аз.
46
0
 
0
 
! Отговори
леля Ема преди 15 години
Каго гледам как пишеш, ти никога няма да можеш да откриеш грешките си, защото грешката ти е в твоето мислене. Излишен си.
45
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 15 години
Пак странности и екзотики.това правителство е най-странното за целия преход.Правителството е на ГЕРБ, но те нямат мнозинство в парламента , и по конституция не могат да имат самостоятелно правителство.От друга страна, твърди се, че правителството не е коалиционно.Мътна работа!Според мен този мнадат започва зле- още повече мътилка и задкулисни договорки.А се обещаваше прозрачност.каква прозрачност, като не знаем кой управлява всъщност?
44
0
 
0
 
! Отговори
Шоу преди 15 години
ББ е голям шоумен. Пуска ги един по един за да се радва плебса. Като няма хляб, поне зрелища да има :)
43
0
 
0
 
! Отговори
брррррррррр преди 15 години
радвам се, че не съм единственият, който смята, че сагата "на час по лъжичка", а именно - по министър на ден, вече малко започва да дотяга, на истина - кому е нужно?