Пъзелът се подрежда. Ясен още един министър

Нона Караджова ще бъде новият министър по екология
21 юли 2009 09:40, Красимир Ангелов
83
Пъзелът се подрежда. Ясен още един министър
Снимка: БГНЕС

Още един министър от бъдещия кабинет на Бойко Борисов стана ясен тази сутрин.

Председателят на ГЕРБ и бъдещ министър на вътрешните работи Цветан Цветанов почти официално призна, че Нона Караджова ще бъде новият министър на екологията.

Самата Караджова участваше в преговорите с ЕС по глава "Околна среда".

Тя бе директор на дирекция "Стратегия, европейска интеграция и международно сътрудничество" в екоминистерството в продължение на два управленски мандата – по времето на Иван Костов и Симеон Сакскобургготски.

Тя обаче напусна поста си при идването на Тройната коалиция през 2005 година.

Така към момента почти на 100% са ясни 7 имена в бъдещия кабинет.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде премиер.

Министър на вътрешните работи става дясната му ръка – Цветан Цветанов.

Правосъдието поема прокурорката Маргарита Попова, която в момента е говорител на главния прокурор Борис Велчев.

Тя оглавяваше и групата, която направи ревизия на прокурорите след напускането на Никола Филчев и изпрати няколко колеги пред съда.

Министър на отбраната ще бъде Николай Младенов.

Името на бившия член на СДС и дясна ръка на Надежда Михайлова се местеше от министерство в министерство в медийните спекулации след изборите.

Още след победата на изборите стана ясно името на финансовия министър. Парите на държавата в условията на криза поема Симеон Дянков, в чиято биография влизат Световната банка и научен център в Харвард.

Заместничката на Борисов в кметството – Йорданка Фандъкова, става министър на образованието.

Още по темата
След като няколко години се бори с проблемите на детските градини в столицата, бившата директорка на едно от елитните училища в София минава на национално ниво.

Още преди дни Борисов прекъсна медийните спекулации кой от двамата изявени културни дейци в депутатските листи на ГЕРБ ще седне в министерски стол, като обяви, че това ще е Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
има ли значение кой ще бъде министър важното е страната ни да тръгне на горе а не пак надолу
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ще ги видиме и тези сега където ще управляват. Много се шуми сега само гледаите и вижте че и те няма да направят нищо, само шум все дига. Нали така беше и с предишните правителства много шум и нак какво накаха се, изложиха се всички правителства до тук, които бяха до сега в управление. Само гледаите много шум се дига за бате Бойко ще видите че и той нищо няма да направи само се шуми напразно. Само гледаите и след година ще видите други мнения за това правителство на Герб, ще плюете много.
40
0
 
0
 
! Отговори
mmm преди 15 години
ОСТАВА ДА СЛОЖИ И ИВАН КОСТОВ ДА ИМА ОТ ВСИЧКИТЕ МАЛЦИНСВА
39
0
 
0
 
! Отговори
MayDay преди 15 години
С цялото ми уважение към хората пишещи тук - не ставайте заложници на прекалените очаквания! Естествено, че всички искаме промяна и то промяна към по-добро! Но колкото и изтъркано да звучи - не става нищо с магическа пръчка. Наистина ни чака адски много работа и по добре да запретнем всички ръкавите и да видим с кво можем да сме полезни - всеки колкото може, но трябва да започнем и да градим, да се оформяме като общество с дългосрочни цели...А ако ББ (и който и да ) ни подведе - всички на площад
38
0
 
0
 
! Отговори
Templier преди 15 години
Абе стига бълвахте омраза бе хора! Особено червените мишки. Какво очаквате? Още не е сформирано правителство и започнахте: "Тва обеща, нищо не прави". Тва да не ви е вестник "Дума"? Преди да бъде избран говорехте: "Бе той е *** и нищо не може!". Ето, че сформира екип от добри експерти. *** е, но така ще ви ошамари, че остров Тамбукту ще ви се види на една крачка!
37
0
 
0
 
! Отговори
Петров преди 15 години
Чудесно казано del olio дано повечето пишещи тук го прочетат и осмислят !!!
36
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 15 години
тъпo парче си ляля емо. чувала ли си за един френски *** на име робеспиер? та той така като дошъл на власт сериозно се заел да раздава възмездие на бившите управници. много глави изсякъл и на народа му харесало. обаче след не много време и зелката на ния надъхан идеалист се търкулнала в прахта (буквално, не в днешния смисъл на думата). та защо бойко да повтаря грешките които вече други са направили? не си ли чула лафа - умния се учи от грешките си, гениалния от чуждите.
35
0
 
0
 
! Отговори
del olio преди 15 години
konstrukciata na novoto pravitelstvo pokazva 4e boiko iska rabote6t ,kompetenten ekip.i naistina predstoi generalna promjna.RZS I SINITE o4akvaha svoj djl ot banicata i sega se cupjt,no 6te im mine. ZA NARODA BOLGARSKI,POMISLETE GOSPODA,A NE ZA SINEKURNITE DLUJNOSTI.OTDADENOST I TRUD SEGA TREBVAT NA TAZI DARJAVA ZA DA IZPLUVA, A VIE PAK SI ZNAETE STARATA PEDEN"DAI,DAI,DAI,DAI"STIGA VE4E,SAVZEMETE SE I SE POTRUDETE NA POLZA RODU!
34
0
 
0
 
! Отговори
леля Ема преди 15 години
Къде е обещаното възмездие? ББ, искаме да върнеш на държавата царските имоти и парите от тях да ги дадеш на онкоболните, да вкараш в затвора Станишев, Доган, слузестия Софиянски, Костов, Симеон2, Р.Петков, Р.Овчаров, Натка, Бакърджиев, Големия Маргин и всички останали престъпници. Веднага!
33
0
 
0
 
! Отговори
MayDay-Pearl Harbor преди 15 години
С риск да си навлека неодобрението ви ще ви призная, че явлението ББ е твърде далеч от представите ми за рационално политическо поведение и не съм в групата на нито един от посочените от вас. Какво според вас означава изявлението МУ, че няма да присъства на преговорите с другите парламентарно представени сили или че щели да го ядосат и ще хвърли мандата - това поведение на отговорен политик ли е според вас ?
32
0
 
0
 
! Отговори
папарак преди 15 години
Каква е тази десница, след като нейните водещи фигури мисловно още не са напуснали БКП? "Новите" политици са всъщност едни вечно вчерашни, закостенели, миришещи на нафталин, мумифицирани и рециклирани фигури с качество "вторични суровини". Извадените от фризера бивши членове на БКП ли са "новите", или старите апаратчици от разни окръжни и квадратни комитети ли, или всевъзможните аматьори, събирани от политтехнолозите, по един единствен критерий - сляпа и безкритична вярност към главатаря?
31
0
 
0
 
! Отговори
надзирател преди 15 години
Нямам нищо против дясноориентираната политика в България. Само дето не я виждам. В Чужбина десните са тези, които изповядват християнските ценности. Даже имената на партиите им съдържат думата "Християнски". Къде ги виждаш тези български политици, които практикуват християнските ценности? Покажи ми ги, ако обичаш. Е, от време на време се кръстят, то това си е чиста демагогия и лицемерие. Затова не им вярвам и ще продължавам да си правя упражнения по реторика срещу тях.
30
0
 
0
 
! Отговори
MayDay преди 15 години
Ама само специалисти политолози и икономисти са се събрали, изцяло експерти! Господа експерти, моля ви изчакайте поне да бъде сформирано правителството да минат няколко часа поне и тогава почнете с плюенето и обясняването колко по-добре е било при Сер-гей и Доган паша.... Който плюе по Бойко Борисов в момента директно заявява, че е или комунист, промит турчин или болен царист! Изчакайте да седне на стола първо премиера пък после го бутайте бе! Вечно недоволни сте, Васил Левски го няма вече за съ
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ами значи трябва много да обичаш тройната коалиция,по-дясна политика от тяхната никой не е водил в България...а ББ трябва да води социална политика,затова хората гласуваха за него...само че пак ще се хванем за палците,за съжаление...
28
0
 
0
 
! Отговори
master JODA преди 15 години
За Доган е поста на *** в затвора. Вече му взимат мерки за раиран костюм.
27
0
 
0
 
! Отговори
портрета от стената преди 15 години
"Недоучилите атакистчета"подкрепят Бойко!Оправяй се с мухоморките!:)
26
0
 
0
 
! Отговори
тъп атакист преди 15 години
Стига си ровил с пръсти в тоалетната да си търсиш акъла!Използвай клечка,умнико с 10%!:))
25
0
 
0
 
! Отговори
norm преди 15 години
*** червенотиквеничковчета и недоучили атакисти изглежда не спят от яд и чакат с нетърпение да излезе нещо за ББ,за да започнат с оплюването.Но както казва народът,кучетата лаят,а керванът си върви.
24
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
Аз и вчера питах, и днес пак - за Аамед Дооганлу нема ли да са намери некой пост у новото министерски съвет?
23
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 15 години
до 19 - и аз съм на същото мнение - ако имаше повече българи като тучина Вежди Рашидов - друго щеше да е! Господ да му е на помощ на Бойко, защото в България все още е така, както във вица с казана на българите в ада!