Цигарите скачат с левче от 2010. Оправдават се с ЕС

Българското Victory ще достигне цена от 4,50 лв. за кутия
28 сеп 2009 07:00,
275
Цигарите скачат с левче от 2010. Оправдават се с ЕС
Снимка: БГНЕС

Цигарите скачат драстично от новата 2010 година, след като финансовото министерство готви значително увеличение на акцизите на тютюневите изделия.

От ведомството на Симеон Дянков се оправдават, че скокът в цените е неизбежен, заради поет пред ЕС ангажимент за скачането на налога.

България има ангажимент от 1 януари 2010 г. акцизът за цигарите да достигне минималното ниво за страните-членки на ЕС, което е 64 евро на 1000 къса.

По различни изчисления, поскъпването на всяка кутия цигари може да удари 1,10 лв.

Очаква се най-масовите български цигари Victory да достигнат 4,50 лв. от досегашните 3,40 лв. за кутия.

Арда ще скочи от 2,85 лв. на 3,85-4,00 лв.

Цената на Karelia slims от сегашните 3,50 лв. ще стане около 4,50-4,60 лв.

Marlboro ще поскъпне от 3,90 лв. на около 4,90-5,00 лв.

Тепърва обаче парламентът ще трябва да гласува конкретния размер на акциза за следващата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
0
 
! Отговори
230 преди 14 години
Кеф ми е знам, че не е редно, но мен ме устройва и го подкрепям! Не може всички да ядем сала, не може куцо и сакато да се е качило на кола! Браво на Бойко, ще натовари моя бюджет, но ще ограничи и много от вас... за държавата е лошо, но при безработица и глад ще паднат заплатите, а това за сега ме устройва. В крайна сметка щом народа го иска (може да е тъпо) но е РЕДНО И ТАКА ЩЕ Е!
236
0
 
0
 
! Отговори
230 преди 14 години
Първото нещо, което ще направя е да спра да давам за благотворителност например (който всеки месец дава сигурно разбира защо съм отвратен) и няма вече да отбягвам "възможности" да не палщам данъци и осигуровки. И най важното енадявам се да се науча от подобни дискусии да подкрепям политика, която не е правилна според мен но ми е удобна! ИСКАМ ПЛОСЪК ДАНЪК!!! ИСКАМ ДРАСТИЧНО ДА ПОСКЪПНЕ БЕНЗИНА И ДА ИМА МЕСТА ЗА ПАРКИРАНЕ, СТРЕЛЯМ (за сега с въздухарка) ПО БЕЗПРИЗОРНИ КУЧЕТА. Кеф ми е!
235
0
 
0
 
! Отговори
230 преди 14 години
Приятел, не си прави майтапи ако обичаш. 100 лева трудно стигат за ден и половина на нармално семейство! Европейка заплата май е доста далеч от твоите представи... Извинявай но не сме за 100 лева! В случая увеличаването на акциза е по скоро принципен въпрос - защо да оставям "пиклюовци" като Дянков да се *** с нас така и да им ръкопляскам като на гуру?
234
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Имам чуството,че наистина хората в България откачиха...!!!
233
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
майка им ..... не е нормално при минимална заплата 240 лв. да спазват европейските цени.Що и заплатите да не са по европейските норми?Дали българите сме по-мързеливи..бъхтим по цял ден за мизерните 300-400 лева,имаме семейства.....хората полудяха от мизерията.Всичките ми приятели заминаха в чужбина.Защо скапаха родината ни..Тук не става за въпрос за цигари-който иска да пуши,който не иска да не пуши.Просто ми омръзна от всичко..
232
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
More doctors smoke Camels than any other cigarettes
231
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** много съм "ЗА" !
230
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На пушачите, които искат европейски заплати ще им кажа: Спрете пушенето и ще имате месечно с поне 100 лева за харчене, а времето отделено за пушене на работното място го уплътнете с работа и искайте увеличение на заплатата!
229
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Европейски цени на цигарите.ДОБРЕ!А на производителите кой ще наложи да плащат ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ?
228
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Екстра...и да легализират марихуаната и сичко ще е приказка :)
227
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И още нещо - разчитам, че чатст от вас са умни и няма да са като фурнаджийски лопати и когато се вдигнат горивата, тока парното и алкохола (което вече става) всички непушачи, които сега се радвате (и не вярвате какво следва), ще проявите достойнсво и ще напишете поне по един коментар в подкрепа на поскъпването! Но защо ли ви говоря за "достойнтво"?
226
0
 
0
 
! Отговори
пушач преди 14 години
Аз не мрънкам, вие мрънкате. Пречили сме, тровели сме ви, настъпили сме ви по опашките, щели сме да плащаме повече.... Пак да ти кажа, как точно си харча парите си е моя работа. Само един абсолютно невъзпитан *** би коментирал кой как си харчи парите.
225
0
 
0
 
! Отговори
до 219 преди 14 години
А моля, моля този въпрос "гневния" го изясни! неде така "защо биете ***"! Щом те интересува дима - веднага гаси компютъра и всякакво потребление на ток и до транспорт да не си се доближил!!! Недейте веднага с двойния стандарт! Клишетата ги знаем, мислене не виждаме!
224
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Щом мрънкаш, че не било забранено от закона, сега ще си го получиш - както забрани за пушене, така и вдигане на акциза. Плачи още, та да затегнат законите и да станем и ние нормална държава.
223
0
 
0
 
! Отговори
пушач преди 14 години
Аз пепелта си я изхвърлям в пепелника.... съдържанието му впоследствие отива в кофата за ***. Ако вие непушачите сте свикнали да изхвърляте всичко през балкона, то това е друг проблем.
222
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не беше забранено от закона, защото не беше такова бедствия, а и хората бяха възпитани, не както е сега - възпитан пушач реално няма.
221
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И аз на един такъв дето се мисли за много възпитан го помолих най-учтиво да не си изхвърля пепелника през прозореца, защото ми пълни стаята с пепел, той ми отговори - "да бе да ми мирише на мен", какво да ги жалиш такива? Наречи о пушач и не го обиждай повече.
220
0
 
0
 
! Отговори
пушач преди 14 години
Някаква проблемация ли имаш ? Купуваме си цигари, които съответно НЕ СА забранени от закона. Пушим на местата, на които НЕ Е забранено да се пуши. Харчим си нашите пари, които НЕ СА вашите пари. Колко ще струват цигарите, очевидно НЕ Е ваш проблем. Така, че какъв точно ти е проблема ?
219
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Един там се възмущаваше, че скоро щели да му забранят да пуши и в къщи. Ами така трябва разбира се, къде си мисли тоя, че отива дима от цигарите му - през прозорците в околните апартаменти, а да не говорим къде отива пепелта, която изхвърля през прозореца - в по-долните аапартаменти. Разбира се, че такива трябва да бъдат ударени през джоба - да си платят за ежедневния тормоз над съседите си.
218
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като чета коментариите на пушачите, с учудване констатирам, че пушачите са по-голяма ***, отколкото предполагах.