Цигарите скачат с левче от 2010. Оправдават се с ЕС

Българското Victory ще достигне цена от 4,50 лв. за кутия
28 сеп 2009 07:00,
275
Цигарите скачат с левче от 2010. Оправдават се с ЕС
Снимка: БГНЕС

Цигарите скачат драстично от новата 2010 година, след като финансовото министерство готви значително увеличение на акцизите на тютюневите изделия.

От ведомството на Симеон Дянков се оправдават, че скокът в цените е неизбежен, заради поет пред ЕС ангажимент за скачането на налога.

България има ангажимент от 1 януари 2010 г. акцизът за цигарите да достигне минималното ниво за страните-членки на ЕС, което е 64 евро на 1000 къса.

По различни изчисления, поскъпването на всяка кутия цигари може да удари 1,10 лв.

Очаква се най-масовите български цигари Victory да достигнат 4,50 лв. от досегашните 3,40 лв. за кутия.

Арда ще скочи от 2,85 лв. на 3,85-4,00 лв.

Цената на Karelia slims от сегашните 3,50 лв. ще стане около 4,50-4,60 лв.

Marlboro ще поскъпне от 3,90 лв. на около 4,90-5,00 лв.

Тепърва обаче парламентът ще трябва да гласува конкретния размер на акциза за следващата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
0
 
! Отговори
пушач преди 14 години
Плащам около 400 лева на месец за цигари. Боли ме ***, че ще плащам 500 лева от нова година. Непушачите недоволни от нас пушачите, могат да ме цункат по рамото. Пушенето все още не е забранено от закона.
216
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 14 години
Ще пуша докато аз не пожелая да ги спра. Такава Божа заповед да не пушим - НЯМА. Но имам призив до пушачите - ДА ВЗЕМЕМ ПО НЯКОЛКО ГЛАВИ СТАР ЧЕСЪН И ДА СЕДНЕМ ДО НЕПУШАЧИТЕ В ЗАВЕДЕНИЯТА. ДАЖЕ ТРЯБВА ДА НИ БЛАГОДАРЯТ, ЧЕ ПРЕЧИСТВАМЕ ВЪЗДУХА ОКОЛО ТЯХ С ЕСТЕСТВЕН АНТИБИОТИК. :)))
215
0
 
0
 
! Отговори
# преди 14 години
Аз пари за цигари не давам и ми е добре. Гледам около мен доста хора се изнервят, ако не са пушили 2-3 часа, хич не им завиждам на пристрастеността. Въпрос на личен избор е дали да пушиш, или не, аз никого не съдя, но е много жалко, когато видиш родители да пушат нонстоп до малките си деца.
214
0
 
0
 
! Отговори
До Гневен преди 14 години
Ситуация:току що се прибирам от работа, влизам в магазина и виждам една дам.. грешка ***, която мъкне едно куче, а то лежи и усилено си ближе ку.. грешка половия орган - "пак ли бием ***"??? После, току що Дянков е казал, че вдигат и акциза на бензина (което обяснявам от сутринта), та "гневен" просто в момента си ДЛЪЖЕН да ни обясниш, какт ова е нужно и ти одобряваш! И не се крий да "биеш ***". Следва парното (грешка, вече обявиха 20%), тока, алкохола, и косвено всички стоки! Честито!
213
0
 
0
 
! Отговори
ЧЕТЯЩ /ВАРНА/ преди 14 години
Адмирации за изказванията на 190,195,205 !!!Ами по този начин вече се регламентира "черната" търговийка ./ами да определят и цените на "Мари...и т.н"/,което си е политика......! Ей,пак ни бъгват,отклонявайки ни мисленето заОсновните проблеми-образование,здравеопазване,неприкосновеност и т.н. :))
212
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Че с кого не се съобразяваме бе *** ?! Утре и в собствената си къща няма да мога да пуша, да ва таковат калинките, лицемерчета нещастни. Не стига че ви храним /плащайки скъпо и прескъпо за това наше малко удоволствие/ ами и се оплаквате. Търпяхте Кремиковци и Девня да ви трови живота от десетилетия, пушачите са ви виновни за израсналите опашки. Аман от мрънкалници !
211
0
 
0
 
! Отговори
до всички пушачи преди 14 години
само едно определение - ***, която се съобразява единствено със себе си
210
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
С вдигане на акциза не можеш да откажеш чак толкова много пушачи. Пари им трябват на управляващите. Ако искаха по-малко българи да пушат някакъв стимул за отказване да приложат. Само, че хич не им пука за това.
209
0
 
0
 
! Отговори
do 203 преди 14 години
vashia prinos e v rakovoto otdelenie, tam se otvariat rabotni mesta da se spraviat s napliva
208
0
 
0
 
! Отговори
мечо пух преди 14 години
както каза 204: - гората е голяма!А всички знаем, че в гората всичко може да се случи ;)
207
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дреме ми, че ти дреме, хаха
206
0
 
0
 
! Отговори
victroryBlue преди 14 години
Голямо злобеене срещу нас пушачите обаче както цигарите така и алкохола и горивата се водят луксозни и ненужни от първа необходимост стоки . Така ,че предлагам не само от нас акциз ами и бензина да е най-малко 10 лева литъра и една бира да е поне 5. Тогава непушачите ще живеят още по здравословно ще ходят пеша ще пият вода ще хрупат зелено абе идилия и фотосинтеза.
205
0
 
0
 
! Отговори
към НЕпушачите преди 14 години
Ха!Опитваш се да ми биеш контра ми се струва!Това,което написах беше с цел да покажа,че такива като тебе се превземат хипер здраво и се правят на големите разбирачи и философи,а в крайна сметка има толкова по-важни проблеми,който да се разрешават.А пък ти недей да ни мислиш,нас пушачите,ще се оправиме все някак си :) Чао
204
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всъшност вие за какво се борите? Отдавна не се пуши по работните места - казахме ОК, на обществени места да не се пуши - е ще го преглътнем, а сега какво е? - да няма заведения за пушачи, да се дига постоянно акциза и да забравим за всички останали проблеми (заводи, кучета, коли), защото засягат и вас? Пушачите правихме компромиси и още правим, но вие "гневните" не можете? Е ако ви е толкова криво обществото и не искате да се съобравявате с никой - гората е голяма!
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бъдете патриоти - пушете и подкрепете Националния бюджет. Не на предателите непушачи, чийто принос е много по-малък и не дават, нито здравето, нито парите си на държавата.
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пак це пуцим бело боро.
201
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
манталитета на шофьора! Не пушача не осъзнава какво причинява на хората около себе си! Когато пушенето е забранено на обществено място, какво още недоволствате, г-н Гневен? Вие просто искате да сочите някой с пръст и да го обвините за рошото си настроение! Това, че сте гневен по рождение няма да се промени дори всички които пушат, спрат! Тогава някой, или някои ще са Ви криви за нещо друго. И на мен не ми харесват много неща! Които мога, променям. Ако аз преча с нещо някому, се съобразявам, но
200
0
 
0
 
! Отговори
si преди 14 години
лев горе или долу все тая.които пуши нищо не може да го спре.тези дето не пушат ,никои не ги кара да седат при пуша4ите.
199
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма такъв случай, заклевам се. Най-голямата конспирация е че цигарите са вредни.
198
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И защо мислиш че па "всички непушачи им пречат пушачите"? Как така "пушача не може да разбере, че не може да осъзнае какво им е на хората около него", нима преди да пропуши не е бил непушач? Извинявай но това е меко казано наивно. Всъшност това, че на теб ти пречи точно един проблем, не значи че около теб няма други хора! Обществото предполага взаимни компромиси - за това е общество и яко някой "набит ***" е прекалено гневен винаги може да си хареся някой манастир.