След цигарите министър Дянков подхвана и пиячката

Акцизът върху алкохола скача с 15% от догодина
6 окт 2009 13:48,
269
След цигарите министър Дянков подхвана и пиячката
Снимка: Булфото

След като финасист №1 на държавата подложи пушачите на тютюнев геноцид от 2010, сега предложи и акцизът върху алкохола да бъде увеличен с 15% .

С вдигането на налога върху спиртните напитки приходите в бюджета ще са над 60 млн. лв. допълнително, каза той.

Още по темата

Министър Дянков предлага тези пари да бъдат вкарани в здравеопазването и в развитието на спорта.

„Около 130-те млн. лв. от увеличаването на акциза на цигарите ще бъдат предоставени на министъра на здравеопазването и той ще реши какви ще са приоритетите“, зарече се министърът.

Дянков обясни, че ще е добре тези пари да се използват за лекуването на болестите, при които тютюнопушенето има пряк негативен ефект, като астмата.

Финансовият министър каза още, че допълнително 600 милиона лева ще бъдат необходими за здравеопазване през следващата година, с които в момента обаче бюджетът не разполага.

Според него законопроектът за здравното осигуряване предполага повече финансиране и това налага да се мисли за оптимизация на броя и типа болници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
0
 
! Отговори
Студент преди 14 години
Виж аз не пуша марихуана,но много ще се радвам да я легализират,както да се легализира и проституцията.Е много българи ще са против,но тези неща така или иначе ги има,защо да не се плащат данъци? Но както казваш държавниците закрилят големите престъпници,а за престъпниците е все едно на кой плащат дали рушвет на няколко политика или висши полицаи или данъци на държавата,но политиците нямат печалба да легализират тревата и проституцията защотото така ще им секне кранчето...
138
0
 
0
 
! Отговори
hah преди 14 години
Ето ви ГЕРБ и ББ,сега сами ще си сърбаме попарата!Тия ще ни закопаят тотално!
137
0
 
0
 
! Отговори
Студент преди 14 години
Ами такъв ни е манталитета.Аз не съм такъв,че като се напия да правя проблеми (аз дори и не близвам),но безпаричието е озлобило много българи и затова се получават такива проблемни ситуации.А и да ти кажа в Холандия също имат футболни хулигани само,че там имат специални закони за тях.Имам приятели полицаи,които ходят да охраняват стадионите и те ми разказват,че винаги аристуват едни и същи хора и на следващия мач пак същите са на стадионите и пак правят проблеми...
136
0
 
0
 
! Отговори
^^^ преди 14 години
Явно ще трябва да минат още 3-4-5 правителства през нас,за да дойдат сравнително мислещи хора и да го прозрат това. Да не говориме, че нарко бандите са под защита на държавни служители,следователно те в личен план печелят. Дано да сме живи и здрави и да доживееме разумен живот в България.
135
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 14 години
тютюнев геноцидвсе едно пушачите са ги изолирали в концлагери и ги насилват да пушат по 5 кутий на ден
134
0
 
0
 
! Отговори
предложение преди 14 години
Да направи плоския данък 20%-двойно увеличение на приходите!ДДС-50%-тройно увеличение!Да се въведе "Данък дишане"-по-малко дишане,по-малко емисии СО 2!От там-голям ефект срещу ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ!От Америка ще ръкопляскат!И т.н.,и т.н.!Между другото,така действа само един чиновник,но не и министър!Трябва процеси,процеси,приятелче,за да върнат откраднатите милиарди и хазната ще се напълни,а не да бързате със заем,без да знаете за кво ви е!Ама комунисти,кво да ги правиш!:(
133
0
 
0
 
! Отговори
до пешо секирата преди 14 години
пешок,ми тои краят ясен пич,приказката за брашняният чувал знаеш ли я?
132
0
 
0
 
! Отговори
Студент преди 14 години
Ами не съм ходил там и незнам как стоят нещата в Холандия,но ще е много добре и в България да се легализират леките наркотици,така ще се повиши потока на туристи към страната ни,че през последните 4-5 години доста намаля с това строителство.А иначе със сигурност ще е доста висок акциза и вече вместо да се крият шанаджиите и дилърите ще могат спокойно да си я продават и ще влизат някакви пари в хазната,а не само рушвети за високите етажи.
131
0
 
0
 
! Отговори
тома неверни преди 14 години
говореше се ,че Дянков бил ***.е уверих се:((((((((((
130
0
 
0
 
! Отговори
Пешо секирата преди 14 години
Да подкараме вицовете! Седял Дянков на бюрото си, подпрял глава на лявата длан. Смятал и пресмятал налози и акцизи, но парите все не достигали, за да запълни дупката в бюджета. Вперил напред невиждащ поглед, с дясната си ръка нервно подръпвал косъмчетата на тестисите си и се чудел какъв налог, или акциз още да начисли... Дерзайте, колеги! Да досъчиним вица!
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Edna malka podrobnost V Holandiya jiveyat holandsi a ne balgari ,hora koito imat miara vav vsicko i samokontrol Naprimer v tehnite stadioni ima restoranti otkadeto moje da si kupi covek bira i da si ya pie dokato gleda maca ,no nikoy ne se napiva kyor kutuk [kato u nas]
128
0
 
0
 
! Отговори
от до 40 до 124 преди 14 години
хахахаха.Само дирекно заетите в производството са към 10 000, не говорим за обвързаните с тях производства като стъкларска промишленост, картонена лозарска, транспортна и т.н.. Мислиш доста елементарно и да те светна от МЕИ съм. Дянков е от УНСС а ти сигурно си от Лесото защото само там има пънове.
127
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
От 4-5 години не пуша, последната кутия виктори която съм купил беше 1.60 лв, а сега тия които пушат да сметнат колко им е вдигнала акциза тройната коалиция до момента - има няма 5-6 пъти по 15 % , така че, да се говори и пищи на умряло, че новото правителство е вдигнало акциза с 15 е несериозно.Преди 4 години бутилка водка и ракия бяха по 3-4 лв - колко са сега ? Кой вдигна акциза, пак Дянков ли ?!
126
0
 
0
 
! Отговори
алчо преди 14 години
стига с тия акцизи и простотии бе тоя умник смята да пълни хазната само от такива простотии ли егати плитката тактика дай да направим всичко мегаскъпо и да пълним за крадене. Вместо да намали ДДС или да отпадне за стоките о първа необходимост това дърво се чуди как повече да ни вгорчи живота
125
0
 
0
 
! Отговори
КПСС преди 14 години
Къде са парите бе Дянков? Имало дефицит? Били окрадени от предишните... Ми *** такъв, вземи им ги от сметките, накарайте ги да ги върнат.. Нали във вас е властта... Ама нали е по-лесно ние ПАК ДА ПЛАЩАМЕ ТА ВИЕ ДА ПИЕТЕ, щото от нас се взимат лесно... *** сте като предните...
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не знаех, че в България алкохолната и тютюневата индустрия са от толкова голямо значение и опасността от спад на тяхната печалба може да доведе до такъв крах. Цените им и сега са надути за качеството, което предлагат. Ще трябва да се задоволят с по малки печалби, ако искат да запазят пазар.Тия от УНСС трябва да ги банват от раз.
123
0
 
0
 
! Отговори
^^^ преди 14 години
Виж сега-в Холандия е легална марихуаната,но парадокса е, че не можеш да си слагаш тютюн в нея,защото кофишоповете са обществени места. Щом е отворил такъв голем *** за пари, да я легализират в България и да вземат пари от акциза и. Сещаш се, че ще е пълно с туристи от околни държави.
122
0
 
0
 
! Отговори
@ преди 14 години
Тия луди ли са? Айде наздраве!
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да, и тия пари ще потънат в бездънните джобове на някои, а болниците ни пак ще тънат в мизерия и с корумпирани лекари
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
SHE NI SPRE DA SI VARIM RAKIQ I VODKA -NA KUKOVO LQTO