След цигарите министър Дянков подхвана и пиячката

Акцизът върху алкохола скача с 15% от догодина
6 окт 2009 13:48,
269
След цигарите министър Дянков подхвана и пиячката
Снимка: Булфото

След като финасист №1 на държавата подложи пушачите на тютюнев геноцид от 2010, сега предложи и акцизът върху алкохола да бъде увеличен с 15% .

С вдигането на налога върху спиртните напитки приходите в бюджета ще са над 60 млн. лв. допълнително, каза той.

Още по темата

Министър Дянков предлага тези пари да бъдат вкарани в здравеопазването и в развитието на спорта.

„Около 130-те млн. лв. от увеличаването на акциза на цигарите ще бъдат предоставени на министъра на здравеопазването и той ще реши какви ще са приоритетите“, зарече се министърът.

Дянков обясни, че ще е добре тези пари да се използват за лекуването на болестите, при които тютюнопушенето има пряк негативен ефект, като астмата.

Финансовият министър каза още, че допълнително 600 милиона лева ще бъдат необходими за здравеопазване през следващата година, с които в момента обаче бюджетът не разполага.

Според него законопроектът за здравното осигуряване предполага повече финансиране и това налага да се мисли за оптимизация на броя и типа болници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
ilteko преди 14 години
До 10Скъп е само вносния алкохол. Например Испания - уискито е скъпо, но това, което произвеждата на место не е .Местните джин и водка са 3-4 евро. Любимото ми вино Розе, можеш да го пиеш за 1 вро. Даже бирата им в кутии е по евтина от българската. Четох някъде, че заради кризата в Германия има бира по 20 цента.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Решението е свободно носене на оръжие, и тогава всички на оръжие, да трепеме *** министри дето се чудят как да си закърпят продупчения бюджет.
17
0
 
0
 
! Отговори
jigsaw преди 14 години
Браво!Най-накрая някой да се сети, че не може алкохола да е по-евтин от храната.Дано малко отмалко тоя народ намали пиенето та малко да му се избистри ума, че само *** по улиците и кухи ***.Аз също пия обаче съм съгласен да вдигнат цените на алкохола и цигарите с много.Нека станат по-малко достъпни.Сега е по-лесно да се напиеш отколкто да се нахраниш което е абсурдно.
16
0
 
0
 
! Отговори
Petko преди 14 години
"приходите в бюджета ще са над 60 млн. лв.".. Дрън-дрън та пляс! Ще се увеличи употребата на нискокачествен алкохол и домашна изработка на такъв. Това от своя страна ще доведе до по-вредни "емисии" у хората, съответно повече алкохолици! Тъпотия, пълна!
15
0
 
0
 
! Отговори
* преди 14 години
Ликвидирането на алкохола е много възвишена мисия , но се съмнявам , че ще успее по-скоро ще предизвика обратен ефект . Затова предлагам на г-н министъра да събере пиянките и да ги застреля хем по евтино /1 патрон - 1лв./ ,хем с по-малко главоболия /ще се спести и от здравеопазване и от катастрофи по пътищата с невинни жертви /
14
0
 
0
 
! Отговори
Pora преди 14 години
Тоя не е в час - вместо да увеличава акциза, да хване да спре контрабандата на цигари - там му отиват парите!! Под път и над път по улиците и във всяко магазинче се продават цигари без бандерол с 1 лев отдолу - нормално е гражданите да купуват от тях - ако вдигне цената даже приходите ще намалеят заради повечето хора които ще купуват без бандерол!!
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Само ако можеше всички пушачи в България да спреме цигарите за една седмица и да го видиме този *** къде ще си завре бюджета.Това е дай да удариме народа навсякъде акцизи граждански данъци.... гадна лакома *** дето няма страх,ама ние сме си виновни
12
0
 
0
 
! Отговори
изтребител преди 14 години
Дали манталитета на българите и политиците им позволява толкова решителна крачка? Иначе съм съгласен с теб-тези които пушат,пак ще си пушат,но държавата ще печели,не мутрите.Въпроса е дали "държавата" ще позволи такова нещо.Знаеме, че органбизираната престъпност и политиката вървят ръка за ръка. Бойко,отрежи ръката на мафията легализираки марихуаната. Който пуши-ще пуши така или иначе.
11
0
 
0
 
! Отговори
paul преди 14 години
правя си цигари с контрабанден тютюн пия домашна ракия от пазара без акциз лакомата държава да не се надява много на мен
10
0
 
0
 
! Отговори
Recoil преди 14 години
В Европата алкохолът е много по-скъп! Нима има някой, който не иска алкохолът ни да е като там, но заплатите - пак като тамошните. Така и курортите ни ще се прочистят от алкохолните туристи.А, забравих, за какво са ни високи доходи като има виновници за плюене и шоупрограми по ТВ :)
9
0
 
0
 
! Отговори
^^^ преди 14 години
*** ли са тези?За пореден път ще напишеме рецептата:ЛЕГАЛИЗИРАЙТЕ МАРИХУАНАТА,вземайте пари от продажбата и,направете България желана туристическа дестинация. Не спират да обясняват колко били акцизите в Европа,ама що не ни кажете какви са заплатите в Европа бе,умници?
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не вдигайте цената на алкохола на хората защото ще спрат пиенето и ще почнат да мислят аджеба тая управници какво са сваршили.
7
0
 
0
 
! Отговори
no name преди 14 години
Какво е следващото смешнико??? Извънбрачния секс ли ще обложиш с акциз?? Тоя мазен гей явно нито пуши, нито пие, нито такова жена си, нито с компания се събира да се весели. Да си беше стоял в САЩ. Подозирам как в най-скоро време някой ще му нашока репата на тоя ***. Бойко, защо бе душа го оставяш това *** да прави такива работи, Тоя ти яде рейтинга пред народа много здраво.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нещата в тази държава ще вървят прогресивно на зле...
5
0
 
0
 
! Отговори
Лимонаденият Джо преди 14 години
За да има полов скок, пийте само плодов сок!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Има ли някой да ме почерпи на аванта,.....?
3
0
 
0
 
! Отговори
зомбайо преди 14 години
Планът на световната банка за ликвидирането на България в действие Без коментар
2
0
 
0
 
! Отговори
Пеликана Грую преди 14 години
Хер Флик, да не забравиш да наложиш и акциз върху жените! Аа, какъв е тоз народ - ще ми пуши, ще ми пие, по жени ще ходи и карти ще ми играе... А наздраве!
1
0
 
0
 
! Отговори
Чикатильо преди 14 години
Както е тръгнало,тия маймуни ще отрежат клона на който седят.