Желева се защити: Ресорът ми е важен, пък

Негативните коментари за поста на България в ЕК идвали от провалени политици
30 ное 2009 12:28, Красимир Ангелов
136
Желева се защити: Ресорът ми е важен, пък
Снимка: БГНЕС

“Ресорът на българския еврокомисар в новата ЕК – "Mеждународно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи",  е един от ресорите, чрез който най-конкретно ще се реализират ценностите на ЕС като глобален актьор, който съзнава необходимостта от устойчиво развитие и солидарност между народите”.

Това обяви министърът на външните работи Румяна Желева на специална пресконференция по повод поста й като бъдещ еврокомисар.

Самата тя изрази учудване от негативните коментари за ресора на България в бъдещата ЕК.

Още по темата

По думите на Желева това се дължи на “не особена прецизност и неосведоменост” на обществото, като “след футбола и политиката са добавили и ЕК като теми, които всички познават и по които всички могат да се упражняват”.

Според външния ни министър тези коментари идват от политици, които са провалени във вътрешнополитически план и които налагат тенденция на евроскептизизъм.

“Европейската интеграция е най-горямото постижение в Европа и за България”, отсече Желева и се закани да не допуска налагането на негативно отношение към ЕС.

След всички тези обяснения говорителят на външното министерство Драговест Горанов обобщи: "Няма срамна работа".

Преди два дни премиерът Бойко Борисов също определи поста на Румяна Желева като важен.

"Ако този ресор беше лош, Доган нямаше да го даде на Емел Етем, най-близкия си човек", обобщи премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
24всички предишни и всички следващи правителства само си пълнят гушките.А ти защо не се обесиш .Няма смисъл да живееш щоме така.***.
34
0
 
0
 
! Отговори
abc преди 14 години
Крококодил при крокодилите го изпращт
33
0
 
0
 
! Отговори
до 29 преди 14 години
минала е покрай кукла
32
0
 
0
 
! Отговори
мнение преди 14 години
Ако този ресор беше лош, Доган нямаше да го даде на Емел Етем, най-близкия си човек", обобщи премиерът.Още един пример на некомпетентност! При глобалното затопляне, непрекъснатите свлачища, наводнения, закри министерството! Защо? Просто трябваше да се оптимизира! А е пожарникар и знае тези работи!
31
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 14 години
то бива простотия и празнодумство, бива, ама тия вече съвсем се уляха - нямам думи
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Може и да не е главен ресор,но това има и своите плюсове - например не влиза в пряка конфронтация с интереса на Китай / една от трите най-голями икономики в света/ ,от което страната ни само губи!
29
0
 
0
 
! Отговори
зелен хайвер преди 14 години
Куклата на ББ от Нова Загора, Желева, става комисарка и ще отговаря за 9-та глуха, за Зеления хайвер, за Конския Великден, за 9-тата дупка на кавала, за мястото, където зимуват раците, за арменския поп, за бабините диви тини и за още много други важни неща! Честито!
28
0
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 14 години
ГЕРБ = голямата говорилня
27
0
 
0
 
! Отговори
Gabara преди 14 години
Ще предупреждава европейците през лятото, че ще има слънце /без Великобритания/, а през зимата - сняг :)))))))))
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е какво може да очаква безработен *** като тебе ве нищожество ? Кой ти е виновен на тебе че не ставаш и за помощник сервитьор ве клошар ? Нито Бойко, нито Господ да слезе неможе да ти оправи живота на тебе и да те направи милионер, щом не ставаш за нищо. Съжалявам.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НИКАКЪВ ПОМОЩНИК КОМИСАР НЕ Е А СИ Е ЧИСТ КОМИСАР БЕ ***. А И ПОМОЩНИК ДА БЕШЕ ПАК ЩЕШЕ ДА ИМА СТРАШНО МНОГО РАБОТА, ЩОТО ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА ЦЯЛ СВЯТ, А НЕ ЗА ЕДНА ШЕПА ТОР (БЪЛГАРИЯ) !!!!!!!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
Симеон преди 14 години
Желева е *** смешна, както и цялото правителство на ГЕРБ начело с Премиера. Аз лично не очаквам нищо добро от тези хора, освен да си понапълнят гушките. Както и предишните между впрочем, а и по-предишините, а и по-по-предишните ...
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 8"Като е важен за ЕС, защо го закрихте в БГ?"Ти българия и ес за еднакви ли ги имаш.А преди доган като нямаше такова министерство да не би бг да не съществуваше.На 7 милионна българия 100 министъра *** ли и трябват.То пък защитата на потребителите беше най-важното.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кризата ме напъна...отивам в WC и очаквам реакция от госпожата :)))
21
0
 
0
 
! Отговори
Мили ми смехурко преди 14 години
И в кое министерство точно премести МБА?:)Аз също съм за закриване на МБА на Емел Етем, това си беше една структура, която си беше чистосърдечно създадена, за да се намери официален начин да се източват пари.И просто го закриха, ама след това да ми се обясняват колко е важен поста на РЖ, при условие, че и тя е помощник комисар.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДО 16 Пил ли си ? Не е ли малко рано ?
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
МНОГО ЕЛЕМЕНТАРНО БЕ *** ! ЗАЩОТО БГ Е МАЛКА ЗА ТАКЪВ РЕСОР, А СВЕТА НЕ Е !
18
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 14 години
С една дума девиза на този ресор ще бъде "Да живее международното положение" :)
17
0
 
0
 
! Отговори
Lamb of God преди 14 години
Директор на водопад
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма значение, кой ще отговаря за този ресор, но той ще става все по-важен всяка година. Не само важен, но и много труден с оглед нарастващия брой бедствия, вследствие Глобалното затопляне и задаващия се в скоро време Геокатаклизъм. Госпожата трябва да е готова да посрещне тези бъдещи промени.