Топикономист – българин, съветва Борисов

Проф. Илиян Михов от години преподава във Франция
20 яну 2010 14:39,
95
Топикономист – българин, съветва Борисов
Илиян Михов. Снимка: insead.edu

Професор по икономика във Франция ще съветва занапред премиера Бойко Борисов.

Илиян Михов, който от години преподава макроикономика в INSEAD – елитно френско бизнес училище, сяда в стола на Кристалина Георгиева, която заминава като еврокомисар в Страсбург.

Преди месеци Икономическият департамент на университета в Кънектикът нареди двама българи в Топ 1000 на топикономистите в света.

Челното 99-о място бе отредено за настоящия ни финансов министър Симеон Дянков, докато средата на таблицата –  564-то място е за Илиян Михов.

Упорити слухове твърдят, че двамата – Дянков–Михов, са в основата на икономическата и финансовата програма на ГЕРБ.

Илиян Михов е учил в САЩ, завършил е бизнес администрация в Университета в Южна Каролина, продължил е образованието си в университета в Принстън, където през 1996 защитава докторска степен.

В същия университет преподавател е бил настоящият ръководител на Федералния резерв Бен Бернанке.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
гуньо преди 14 години
Не ми стана ясно защо смяташ,че използвайки ник-а "икономист" внушаваш авторитетност.Както и да е , не смятам да изнасям лекции, но за пореден път ще кажа, че въвеждане на еврото при силно надценен лев е самоубийство.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
DO IKONOMIST: NE ZNAQ OT KADE SI TOLKOVA SIGUREN CHE S IDVANETO NA EVROTO KATO PARICHNA EDINITSA SHTE BADEME PO-DOBRE.AKO POGOVORISH S HORATA OT GERMANIA,FRANCIA,ISPANIA I T.N. SHTE RAZBERESH CHE SVICHKI TE SA OBEDNQLI I SE CHUSTVAT OGRABENI SLED IDVANETO NA EVROTO.
47
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 14 години
точно такива интелектуалци - мрънкачи като тебе гътнаха любимия ти социализъм, нали помня. сега ривеш, ама тогава си слушал свободна европа и си разправял вицове за другаря живков. мен пък сега ми е добре, благодаря ви мрънкачи глупави, за това че гътнахте най-прогресивния строй :) някой ден и демокрацията ще гътнете, и тогава на мене ще ми е още по-добре, а вие още повече ша ривети. :)
46
0
 
0
 
! Отговори
Михов е теоретик преди 14 години
След като Михов преподава, най-вероятно той е теоретик и на него му липсва практически опит. Нали си спомняте лафа: "На теория звучи добре, но на практика..."
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Еми тези цени поместени по доло са при 160 лева като инженер които вземах тогава..Сега съм с 1500,така че смятайте ....Освен това тези неща ги имаше само на етикети,не и в магазините..Справка правителството на Луканов ---
44
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Хубаво е, че българи със звания и титли от чужбина се отзовават, за да помогнат на страната да изплува. Сигурна съм (или поне се надявам), че желанието им да работят за родината е искрено и ще вложат усилие. Обаче има едно НО. Хората, живяли дълго зад граница, имат малко размазана представа за реалната ситуация тук. Пример - Дянков. Ще оправя държава с парите на байчовците, дето варят на село ракия - от немотия, разбира се. Докато разберат, каква е ситуацията, ще минат месеци. Пак.
43
0
 
0
 
! Отговори
. преди 14 години
da doide i men da posuvetve 4e tiq mikro i makro- mukaaaaa! nqma da zavur6a zaradi tqh :)
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е малко по малко управлението ще се напасва с читави хора..Някои си откраднаха фабрики ,хотели и им се иска да има анархия сега,да не се пращат данъци,акцизи,осигуровки и заплати на хората които рабятят за тях,но няма да стане,нещата ще си дойдат на мястото Само трябва да докарат и някой прокурор от интерпол или европейските правни институции и да започнат да ги вкарват в затвора ,иначе този възел в който са вплетени турци,*** и всякаква друга *** преди да бъде разсечен няма да се оправи
41
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 14 години
лютеница 450 гр - 0,65 лвхляб 800 гр - 0,30 лвбензин 1 литър - 0,98 лвкисело мляко стъклен буркан 0,5 литра - 0,18 лвсирене 1 кг овче - 3,60 леваЗдравеопазване - безплатнообразование + учебници - безплатноБЕЗРАБОТИЦА - няма - недостига работна ръкаКОГАТО ТОВА НАПРАВЯТ МИ ГИ ХВАЛЕТЕ...Трябват ни икономисти от КИТАЙ като че ли!?!П.П. За справка енциклопедия "Беше хубаво" издателство 1975 - 1988 година.Когато докарат
40
0
 
0
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Бай Димитре, ти като знаеш кой е Кейс, защо не светнеш нас простите, пък ние от благодарност ще ти кажем как се пише "обяснявам"?За да ти спестя усилия и празни приказки - Кейнс твърди, че, при криза, икономиката не може да се възстанови бързо сама и се налага държавна намеса. По-добре разкажи, откак са Бойко и Симо на линия, какво се случи като държавна намеса в икономиката, освен че надигаха разни акцизи, мита и други сборове?
39
0
 
0
 
! Отговори
lena преди 14 години
Със сигурност е ИГНАТОВСКИ професор?
38
0
 
0
 
! Отговори
Vasilev преди 14 години
Това е то - дългата скамейска на ГЕРБ... Ха ха ха. Тук в Бг с Бойко са едни кариеристи и неграмотници като Желева и пр. Цецка и д-р Иванов и пр. Няма как - от Европа и САЩ ще вземем някои. Въпросът е колко са получавали там и колко сега. Нещо не ми се връзва (големи патриоти, брейййййй), че ще я карат на едни министерски заплати от 2000 лева. Откъде аджеба им добавя Бойко, от времето на мутренските си резерви ли?
37
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 14 години
Гуньо, от въвеждането на еврото можем по-скоро да спечелим. Добре е да знаеш, че да се изказваш авторитетно по теми, които не разбираш, е наглост. И освен това - ако си мързелив и некадърен, и със злато да те замерват, пак е тая...
36
0
 
0
 
! Отговори
Федята преди 14 години
Регистрираха най-голямото слънчево изригване от 2007 г. насам - това е най важното защото в бъдеще ще ни се *** мамата приятели скъпи и подобни горепосочени теми изобщо няма да ни интересуват , защото на земята ще бъде АД !!!!
35
0
 
0
 
! Отговори
Vasilev преди 14 години
И кво..., като извадим някой от Световната банка и от "френски престижен университет" на мен и стотици хиляди с кредити, със заплати по 300 евра какво ще ни стопли??? Айде аз и други ще се оправим някак си? Ама тия имат ли представа какво е положението в малките общини, гдето сега ги съсипва Дянков, че и болниците им закриват. Имат ли представа, че 60 процента от хората се топлят на дърва и др. подобни. Като са толкова умни тия от Световната банка и пр. как я докараха и свет. криза и не само
34
0
 
0
 
! Отговори
бай Димитър преди 14 години
*33 Кейнсзащо няма редакция на коментар...
33
0
 
0
 
! Отговори
бай Димитър преди 14 години
Хора, които никога не са учили икономика, да не коментират депресията и компетентността на икономисти, че ми става смешно.Вие не знаете кой е Кейс, тръгнали сте да ми обеснявате как трябвало държавата да излезе от кризата
32
0
 
0
 
! Отговори
гуньо преди 14 години
Пояснение!! Човекът (Илиян Михов) най-вероятно си е много читав, а и кадърен икономист, но ми писна да си правят експерименти за моя/наша сметка. Ако той е съветвал ББ да въвежда ударно еврото по-добре да си събира куфарите и бегом обратно във Франция.
31
0
 
0
 
! Отговори
9685 преди 14 години
Почти всички, които пишете тук, сте поплювковци!
30
0
 
0
 
! Отговори
бита карта преди 14 години
Ака ще и Господ Бог да дойде да съветва ББ, диктаторът е бита карта. Въпрос на време е, кога ББ ще изчезне от политиката и хората ще го забравят.