Томов: Бъдете почтени към Трактора. Станишев го командваше

Не съм тайният свидетел срещу Петров, каза социалдемократът
20 фев 2010 15:45,
122
Томов: Бъдете почтени към Трактора. Станишев го командваше
Снимка: БГНЕС

Дни след ареста на Алексей Петров анонимен свидетел даде показания по делото и спомена имената на братята Дамбовци, сочени за дясна ръка на бизнесмена.

Според свидетеля източването на „Кремиковци” е ставало именно чрез Пламен и Йордан Стоянови (известни като Дамбовците), а решенията са вземани лично от премиера Сергей Станишев и министъра на икономиката Петър Димитров.

Тези показания се сториха съмнителни на адвокатите на Алексей Петров, тъй като твърденията много напомняли на медийните изяви на Александър Томов.

В събота на извънредна пресконференция Томов категорично отрече да е анонимен, основен или какъвто и да е свидетел срещу Алексей Петров.

До момента не съм викан от съда по никакъв начин. Следователно не мога да бъда основен свидетел, няма и за какво вероятно. Повече са спекулите в това отношение, увери Томов.

Иначе Александър Томов е категоричен, че през четирите месеца, в които е бил шеф на „Кремиковци”, братята Дамбовци вършели много полезна работа.

През годините братята са завоювали позициите и технологията да произвеждат „феро”.

Това е преработена шлака, която влизала в производството на първичен метал.

Според инженерите на „Кремиковци” и лично според Томов съвместната работа с Дамбовците била изгодна за комбината.

Преди Пламен и Йордан да поемат този бизнес той е бил в ръцете на Алексей Петров, твърди Александър Томов.

Бившият шеф на „Кремиковци” намеси Филко Славов (име, което се свързва с това на Алексей Петров) в далаверите с металургичния комбинат.

Установени са сериозни кражби на скрап, твърди Томов. Кражбите не можели да се случат без знанието на охраната, ръководена от Славов.

Томов разказа как преди 2 години проявил смелост и с риск за живота си уволнил 160 охранители.

„Това ми доведе много неприятности и заплахи. Не мога да кажа от кого”, оплака се Александър Томов.

С аргумента, че въпросът е формален той не уточни фирмата, която е охранявала “Кремиковци”. Не можа да си спомни и размера на кражбите.

Томов призова да бъдем почтени към Алексей Петров. Защото всичко, което той е вършил, било по заповед на премиера Станишев:

„Аз лично смятам, че той може да каже истини за заповеди, които са му давани. Поставете се – ако вие сте офицер в ДАНС и лично премиерът ви заповяда – влезте в ЦСКА и разбутайте нещата”.

Александър Томов не назова агентите, с които се е срещал при проверките на ЦСКА.

Още по темата

С Алексей Петров се познавал, но бегло.

Сергей Станишев и Ивайло Калфин са отговорниците и за далаверата със „заменките”, убеден е Томов.

По изчисления на партията му – страната е ощетена с над 6 милиарда лева от тях.

Доказателства срещу Станишев и Калфин обаче не бяха представени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
TOMOV E BASI MISHKATA PROSTA GLUPAVA
37
0
 
4
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
Не Ви ли светна,докато всякакви партии се боричкат за кокала,ни прогрес,ни икономика!Партийната власт е деградираща, дори и за патриотите.Всякаква *** се лепи към партиите,корумпира ги и ето го 20годишния резултат.Къде е правителството от експерти?Назначават кукловодите всевъзможни зависими и ни раказаха играта по план!Плана Ран и Ът,през Мавъра,проскубания цар на покера,продал ордените на дядо си,грабежи като в африка,синове и внуци на кримиконтингента отпреди 65години!Така ще е в бюдеще!
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
27мръсен комунист.Срамни ще наричаш правителствата на безсрамната си партия убиец на българия и ще коментираш само нея-падлогата на доган *** и крадецът цар.
35
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
след известието че сергей е унищожел кремиковци работницете и заблудените бабички които ни докараха до дъното с гласуването си за комунистите да не протестират пред правителството и да го упрекват за кремиковци ами да отидат в дома на станишев даго искарат и да го одерат жив щот той си ив е виновен
34
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 14 години
САМО ФАКТИ!ПРИ ТОМОВ - ЦСКА - шампион с 16 точки разлика - сега не е там и къде е ЦСКА?КРЕМИКОВЦИ с ТОМОВ - работеше си плати си всички задължения към митници и НАП и на БДЖ плати. След като бяха погасени всички задължения към БДЖ - по заповед на Станишев БДЖ предлага 3 пъти по високи цени за превоз на КРЕМИКОВЦИ! ЕЕЕЕ най- накрая Кремиковци зорлем го фалираха сега 40% по малко приходи за БДЖ и стачки - не се знае до кога ще издържи БДЖ - щото Кремиковци е индустрия !
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
кой ивче? Добрия вълк лупи ли ?
32
3
 
2
 
! Отговори
ива преди 14 години
абе този кога ще си завре главата отзад и да млъкне.
31
1
 
2
 
! Отговори
боби преди 14 години
до madа може би ти трябва да станеш премиер, явно ги чуваш нещата. не ве сериозно. я стани премиер, кажи кое и как трябва да се направи. нали си голям капацитет. аман от такива като теб, дето само избиват комплекси.
30
1
 
1
 
! Отговори
ot 29 преди 14 години
i kakvo mi pravi vpe4atlenie. v BG pove4eto medii pravqt PR na tezi koito sa na vlast, koito pla6ta. Bobi e prav. razberete go. s GERB na vlast ni6to dobro ne 4aka BG. dori i da ste glasuvali za tqh, proumete i si priznaite 4e te sa zlo za stranata. nqma ni6to sramno v tova da se gre6i. vseki gre6i. no pone imaite 4estta da priznaete svoqta gre6ka. vse pak tova e rodinata v koqto jiveete i trqbva tq da polu4ava nai-dobroto. a ne fanatizirano da skandirate GERB i Boiko a v su6toto vreme da se mu4
29
1
 
1
 
! Отговори
do боби преди 14 години
ewala brato. ewala za komentara ti. pone edin ot BG da kaje ne6to istinsko i stoinostno, a ne samo za izbivat kompleks. az ot 10 godini jiveq vuv Franciq poneje na6ite sa razvedeni i maika mi me vze s neq vuv Franciq. no me e grija za moqta rodna strana. i vnimatelno sledq kakvo stava s neq. naistina GERB sa lo6 izbor za pravitelstvo. rqdko vlizam v BG saitove, poneje te sa poru4kovi i pravqt PR na koito pla6ta, zatova sledq obstanovkata v BG glavno ot seriozni medii kato CNN i t.n. ......
28
3
 
2
 
! Отговори
mad преди 14 години
боби що не вземеш да отидеш да ти разширят малко твоята дупка.. писна ми от *** дето само знаят да седят и плюят всичко и всеки.. да вземем тебе да те изберем за премиер а?! тъпо копче си ти боби..
27
8
 
5
 
! Отговори
боби преди 14 години
нямам политически пристрастия, и съм неутрален. но в качеството си на гражданин на България ще кажа, че по-срамно правителство от това на геЙб не сме имали от началото на демокрацията. премиер доказан мафиот, да ни е честит. министри обслужващи американски, еврейски и турски интереси. майстори на манипулацията на общественото мнение. еми какво да казвам. само се надявам да ги свалят от власт, защото с тях България само ще затъва все повече и повече.
26
5
 
5
 
! Отговори
боби преди 14 години
аве тея *** податливи хорица от партия геЙб до кога ще залъгват общественто мнение? до кога ? само едно ще ви кажа. *** податливият Мони Пицата категорично заяви че Петров не е правал писмо до него. а то какво излезе? излезе че такова писмо наистина е било изпратено и съответно получено. тоест геЙб веднъж излъгали, могат да излъжат и отново. тоес всяко едно тяхно изказване минава в графата на вероятността. или е истина, или за пореден път от както са на власт лъжат обществото....
25
3
 
5
 
! Отговори
3 преди 14 години
До ТОМИЩЕФАКТ Е ЧЕ БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ ПОДКРЕПИ ГЕРБ НА ИЗБОРИТЕ! ТОВА ЧЕ НЕ СЕ ЯВИ НА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМАШЕ ДОБЪР РЕЗУЛТАТ НА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОДЕПУТАТИ И ЧЛЕНОВЕТЕ НА ПАРТИЯТА ГЛАСУВАХА ЗА ГЕРБ ИНАЧЕ МОЖЕШЕ И ДА НЕ ДОСТИГНАТ ДЕПУТАТИ ЗА МНОЗИНСТВО !
24
0
 
4
 
! Отговори
3 преди 14 години
Имах предвид чисто СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА партия, всички други бяха отглеждани финансирани и закривани от БСП!
23
3
 
13
 
! Отговори
Томище преди 14 години
Томов е най мръсната и гадна мутра в България.Нагъл лъжец и измамник.Снощи в предаването на Иван и Андрей показа отново,че е гаден подлизурко.Едва ли не ,че той е човека спомогнал за изборната победа на ББ.Крайно време е ТОМОВ и неговата клика да поживеят около 20 години в затворнически палати.Там да видим как ще се мазни на бандюгите като него.
22
0
 
4
 
! Отговори
3 преди 14 години
Какво общо има политиката с ЦСКА и Кремиковци? ФАКТИТЕ СА СИ ФАКТИ! Апропо единствената партия извън БСП е ЕВРОЛЕВИЦАТА сега БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ
21
2
 
11
 
! Отговори
баба Хакерка преди 14 години
Такъв народа нарича : ПОЛИТИЧЕСКА ПЕПЕРУДКА (Извинявам сена коментиращите, че не написах точната дума, но ще наруша правилата на сайта. Иваче исках да кажа " политическа ***")
20
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 14 години
КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!
19
4
 
2
 
! Отговори
2 преди 14 години
Абе ти утре ли се роди бе 1или си с Томата слез си прибери бесзъбите адвокати господиииииииииииииииииииииииииииииииииии