Мозъкът на Октопода е в кабинета на Станишев!

Размислите на Александър Томов за Кремиковци
11 фев 2010 08:32,
106
Мозъкът на Октопода е в кабинета на Станишев!
Снимка: БГНЕС

"Не мога да кажа нищо за „Кремиковци“ преди септември 2007 г., когато бях назначен за изпълнителен директор. Тогава заварих кабинет на Алексей Петров, със секретарка в завода. И след известно време Митал ми заповяда да му взема кабинета", каза Александър Томов бивш изпълнителен директор на металургичния ггант.

"До този момент влиянието на Петров е било голямо, но негови фирми пряко в ръководството не са били забелязани от мен", допълни той.

По думите му официалната длъжност на Алексей Петров е била съветник на Управителния съвет и затова е имал кабинет в "Кремиковци".

"Причината да го накарам да напусне кабинета си, беше, че не бе ясно каква точно дейност извършва той", уточни още Томов пред БНТ.

Според него, когато става дума за частна кампания, частният собственик решава – не може да се говори за източване, когато частният собственик го е източил. "Предприятието беше доведено до много сериозна финансова криза", категоричен е Александър Томов.

"Октоподът" опира във висшата държавна власт“. Попитан къде обаче е мозъкът на "октопода", Томов бе категоричен: "Директно в кабинета на Станишев, т.е., в кабинета на Станишев се вземат някакви решения, които после се спускат надолу и изпълняват", каза той.

На въпрос дали е жертва на "октопода", Томов каза, че при такива ситуации, водене до несъстоятелност на едно такова предприятие като „Кремиковци“, очевидно се търси виновник, който да поеме всичко и в случай удобен е бил точно той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
toia animacionen geroi pak kakvo iska
101
1
 
17
 
! Отговори
ЦСКА преди 14 години
Само това което не е започнал, само това не е съсипал Сашо Томов.
100
1
 
17
 
! Отговори
3 преди 14 години
Абе анинимния 101 човека се опита да направи Кремиковци работещо, ама не става Алексейчо източва с охрана, с кражби с табана когато Томов беше в Кремиковци кандидатстваха да им разрешат от правитеството на СерГЕЙчо да прави Кремиковци цимент от шистите - не му разрешиха защото щяло да бъде монополист на пазара в България. Като го дадоха за 1 $ пак *** не си искаха 760 милиона а като видяха че може и да се оправи Кремиковци си ги пойскаха веднага. Преди да има несъстоятелност Петърчо изгон
99
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе Лупчо. като се пусна с голо дупе между *** не мислеше много много эа честа си , когато дойде време да се плаща масрафа се включи много бьрзо в хора на Б.Б. срещу единсвените , които все пак казват ,че тиквите и кратуните не стават за политици!!!
98
0
 
20
 
! Отговори
Истината е някъде та преди 14 години
Колкото и да ви се иска,то е ясно,че не Томов е единствения и най-голям виновник.Виновниците са повече от 1 и са от "близките" на сергоГЕЯ.
97
2
 
22
 
! Отговори
1 преди 14 години
До 97Няма мерило за честност Станишев ли е мерилото за честност? Масларова ли? Томов да е бил в управлението на страната? НЕ! Това че казвал как трябва да се направят нещата в БГ а не са се правили е друг въпрос! Поне приеха предложението на Евролевицата да се плащат 90% от заплатите на майките! БСП - не е лява партия само милионери изедница и крадци!
96
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
МНОГО УМЕН ТОЯ ПОЛИЦАИ(БИВШ) ПЕТРОВ .... НА КОЙ, И КЪДЕ ЛИ НЕ Е СЪВЕТНИК.... ТА КРЕМИКОВЦИ.. ДАНС..СТАНИШЕВ... ИАМАЛИ ОЩЕ?!?! А С ПРОКУРОРА РАБОТИЛ.... АБЕ ТОЯ Е ЦЕЛИЯ САМО МОЗЪК И КОСТИ БЕ ...:))) А ДЕ...
95
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
виж кои подкрепят герб и лъжите им и повече не ти трябва....щом томов е мерило за честност според бойко, поднасям съболезнованията си на герберчетата.....много ще ви заболи, когато паднете от височината на поредните си самоизмами....
94
1
 
15
 
! Отговори
1 преди 14 години
Комисията разполага и със свидетелски показания, според които в този период от ръководството на Кремиковци АД и неговия собственик са искани подкупи в значителни обеми. За да се издаде например комплексното разрешително за екология са поискани 1 млн. евро, за което г-н Александър Томов по поръчка на П. Митал е информирал тогавашния министър на вътрешните работи. Действия и мерки не са последвали. Точно обратното - започват масирани действия срещу самото ръководство на Комбината.
93
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 14 години
Освобождаването му от тази длъжност по нареждане на П. Митал е последвана от заплахи и закани от същото лице. Алексей Петров е контролирал, чрез близки лица охраната на комбинат Кремиковци в продължение на почти 10 години. През ноември 2007 г., охраната е сменена, поради кражби на имущество в особено големи размери. Следват нови закани и заплахи, в частност и лично срещу Александър Томов.
92
2
 
18
 
! Отговори
1 преди 14 години
От Доклада5.Основните решения за съдбата на Кремиковци АД се вземат от кръга на Сергей Станишев, Петър Димитров, Росен Карадимов, Ана Миленкова, Явор Куюмджиев и още няколко съветника от Министерство на икономиката. Съществена роля при изпълнението на решенията играе бившия сътрудник на ДАНС Алексей Петров.
91
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 14 години
2. Комисията установи, че още от есента на 2007 г., без всякакво основание, започва постоянно следене и подслушване на телефоните на г-н Александър Томов. Положени са специални усилия за засилване на медийния натиск върху него. Основна роля в този процес е играл бившия служител на ДАНС Алексей Петров, който е имал и има съществени икономически интереси в Кремиковци АД. Комисията установи, че до август 2007 г. А. Петров е имал кабинет в управлението на Кремиковци - АД и длъжност съветник на.
90
1
 
17
 
! Отговори
1 преди 14 години
От доклада става ясно кои са били "доброжелателите" на Кремиковци! Умишленото водене на предприятието към несъстоятелност искайки 700 милиона още от преди приватизацията! На базата на този доклад в който се споменава и Алексей Петров и Росен Карадимов( съветник на Станишев)
89
1
 
15
 
! Отговори
1 преди 14 години
Д О К Л А Дна Комисията за разкриване на факти свързани собвиненията срещу г-н Александър Томов председател на Партия Българска социалдемокрация От внимателно проучване на обвинителния акт, десетките свидетелски показания и предоставени ни документи, Комисията стигна до следните показания и заключения: 1. Обвинението срещу г-н Александър Томов и още трима души е изцяло свързано със сделката за придобиване на акциите на ПФК ЦСКА от фирма на П. Митал през периода март декември 200
88
2
 
21
 
! Отговори
отвратен преди 14 години
Томов е отвратителен и нагъл тип.Един от създателите на мафията.Сега се мазни на новата власт.Явно с некой имат общи далавери.Българите страдат от такива ***.
87
1
 
18
 
! Отговори
Don_K преди 14 години
kak moge tozi 4owek wyob6te da gowori w publi4noto prostranstwo sram nqma li ?drugaryu Tomow sram nqma6 li ?
86
0
 
16
 
! Отговори
н1 преди 14 години
Политика-Това емрьсна дума.
85
5
 
17
 
! Отговори
Ахил преди 14 години
Това не беше акция против "мафията",а против политическите противници на Б.Б,по точно срещу митинга на РЗС на 10 март.Борисов се опитва да върже А.П за Яни Янев и РЗС ,ама няма да може,самото гражданско общество вече не харесва Герб,заради това ,че все от народа взимат.
84
1
 
20
 
! Отговори
л преди 14 години
Кефи ме как никъде не се споменава нищо за последния ни вътрешен министър, плюнката Миков. всички други са изброени, само той липсва. голям талант, най - невидимият шеф на МВР, който дори не беше и чувал за публични домове в Сф. Евлата. Пък Лупи какво да го коментираме, бялата му лястовица се оказа оакана
83
1
 
19
 
! Отговори
Наивник преди 14 години
"Каква е разликата между Алексей Петров и Бойко Борисов?", запита Дачков. Ако всичко, в което го обвиняват, е вярно, пред съда трябва да отговарят всички политици, които са му осигурявали чадър - и Атанас Атанасов, който го е върнал в службите преди 10 години, и Иван Костов, и Бойко Борисов, и Сергей Станишев, и Румен Петков. Иначе оставаме с усещането, че гущерът си реже опашката, а гущерът - това еполитическата класа в България. Налице е висша форма на корупция, заключи Дачков.