Кабинетът отменя увеличението на здравната вноска от 8 на 10 %

От средата на годината чиновниците сами ще плащат осигуровките си
17 мар 2010 07:42,
321
Кабинетът отменя увеличението на здравната вноска от 8 на 10 %
Снимка: БГНЕС

Очаква се днес правителството да отмени решението си от миналата сряда за увеличаване на здравната вноска от 8 на 10 % от 1 април.

Това беше огласено в понеделник от вицепремиера Симеон Дянков, който съобщи, че след допълнителен анализ на финансовото ведомство, е станало ясно, че съществува по-добър източник за финансиране на здравеопазването – държавните служители да започнат да плащат осигуровките си сами.

Още по темата

Така заплатите им ще паднат с около 13 %. Мярката може да влезе в сила до средата на годината.

Засегнати ще бъдат около 150 хиляди души, работещи в публичния сектор, включително заетите по законите за държавния служител, за съдебната власт, за МВР и отбраната и въоръжените сили.

 За МВР обаче се търсят допълнителни начини за стимулиране на служителите.

Около 150 млн. лева се очаква да бъде общата икономия на средства – както от здравноосигурителни вноски, така и от социални вноски по Закона за държавното обществено осигуряване.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
5
 
4
 
! Отговори
Осигурен преди 14 години
Крайно време е премиерът да вразуми финансовия министър да не действа по метода тука има тука няма, т.е. разбирай пари за бюджета. Единственото спасение е предприемане на конкретни и адекватни мерки за стимулиране на икономиката. Тогава ще има работа за хората, откъдето ще дойдат и необходимите средства като данъци и осигуровки. А не да се чудят как противозаконно да набавят средства като облагат дори пенсиите, които са право, а не доход подлежащ на облагане с данък.
193
4
 
5
 
! Отговори
Dan преди 14 години
Пак повтарям, като им тежи да плащат здравни осигуровки МВР и военните,да им ги удържат като им дават 20-те заплати на куп, за другите държавни служители ще кажа като не ви се "виси" за 300 лева елате на пазара на труда да видите колко струвате, повечето от Вас ще си намерят и по добре платена работа,но ще се лишат от лукса да си мързелуват в работно време,но и много ако има как след три месеца ще се молят да се върнат на работа и няма да имат нищо против да си плащат осигуровките "Sad but true"
192
1
 
3
 
! Отговори
Свиневъд рекордьор преди 14 години
Ти пък сега като вардите ... думи нямам. За това слагаме решетки на прозорците, блиндирани врати, плащаме СОТ и застраховки кражба. За какво всъщност да ми полицаите след като се вардя сам ?
191
3
 
3
 
! Отговори
Verita преди 14 години
Абсолютно си прав, защото това е само удобното оправдание. Целта е съвсем друга. В краткосрочен план това е пънене за влизане в еврозоната и отблокиране на резервите. Сиреч искат "временно" да им помогнем окончателно да ни ограбят и затрият.
190
5
 
4
 
! Отговори
Бачкатор преди 14 години
Знаеш ли колко бачкатори останаха без жилищата си ?! На улицата, заедно със семействата си ?! И твърде често защото някой държавен случител с трицифрена заплата се е гаврил с бачкатора, искал е подкуп и му е мотаел проекта докато последния фалира.
189
3
 
4
 
! Отговори
Банго Манго преди 14 години
без полицаи и една *** няма да остане в свинарника ти, щото братята роми ще ти ги отмъкнат и ще ги излапат на кИфтета
188
2
 
4
 
! Отговори
кой какво си направи преди 14 години
Не само, това в някои предпрятия що, за изкривено мислене? Да правиш нови структурни промени да съкращаваш персонал, като започваш от висококласифицираните да оставиш на работа, нискокласифицираните и пенсионерите, това вече е недодялано, колкото и бюджета на едно предпрятие да е на книга разпрeделен до стотинка, това предвещава, фалит и лош авторитет.
187
5
 
3
 
! Отговори
Младеж преди 14 години
За сегашните пари има здрави младежи, които даже и патрулка няма да искат. Ще обикалят раьона на бегом. По 30 човека чакат за едно място в полиция и армия.
186
5
 
7
 
! Отговори
Ванко 23 преди 14 години
До незасегнатите, не бъдете толкова жестоки, знаете ли, че има държавни служители, на които всеки лев им е важен- сметки, деца, кредити и пр. Да ти отрежат трицифрена сума от трицифрената заплата си е драматично. Поне да имаше смисъл, а то, да се налеят пари в бездънната каца, наречена здравна система, където се краде като за световно от всички. Бойко, като е силен в борбата с престъпността, за затегне контрола в здравната система, и ще се окаже, че даже може да се намалят вноските.
185
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всеки българин имаше собствено жилище по времето на социализма, те са ни наследство от онова време.
184
6
 
5
 
! Отговори
Свиневъд рекордьор преди 14 години
Един милиард годишно ни струват само полицаите. С тези пари няма да остане една гадна, детска болест в България, но на фуражките не им пука за това. Важно е те да лапат. Още, още и още. Искат солидарност от бачкаторите, но само преди година пребиха фермерите и миньорите. Сега им опря проблема отзад и плачат за подкрепа. Е не ! Сега хайде да се погърчите с нас, та да усетите какво е. А ако има и как някой да би попребие, ще е най добре.
183
8
 
6
 
! Отговори
sameca преди 14 години
Като няма привилегии кой ще остане в армия или полиция. Ти какво си мислиш, че аз не плащам данаци ли!" Данакоплатецо".Утре при някое наводнение или буря чакай си гражданска защита да ти измъкне миризливото дупе.
182
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
държава в която всеки втори има жилище а някой и по няколко не може да реве че е е бедна ,та ние сме по добре и от запада ,това хленчене вече и западняциет ни усетиха ,само искаме пари а нашите банки всеки ден се размножават като гъби
181
11
 
8
 
! Отговори
Агата преди 14 години
Бюрократите като чуха че трябва да плащат като нас ревнаха срещу Дянков Засрамете се-лежите на гърба ни. Научете се и да давате
180
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
народ които се пазари за стотинки ,а остава милионерите д а си живуркат не е народ ----- заслужавате си съдбата
179
3
 
6
 
! Отговори
лошо преди 14 години
Защо гледате в имотите на хората ?!
178
1
 
0
 
! Отговори
rex преди 14 години
да те назначим теб за финансов министър или как .. ?!?
177
2
 
10
 
! Отговори
Следваща стъпка преди 14 години
Промяна на статута на военни и полицаи. Няма нито една смислена причина хирурга да те реже на филийки и сглобява после, до 63 години, а здравата, права фуражка на 45 да започва да *** пенсия. Изравняване на възраста за пенсия !!! Спокойно полицая или военния могат да пазят паркинги или обекти. Не се искат усилия.
176
1
 
6
 
! Отговори
Doko преди 14 години
До sameca: ние може да ги изкарваме и малко, но не от гърба като вас на данъкоплатеца-една капа пари, безплатни дрехи 20 заплати да ви пенсионират та да ви плащаме и осигуровките. Като не ви носи хвърлете си капите
175
4
 
7
 
! Отговори
do 121 преди 14 години
Приятелю, съжалявам те ако мислиш, че 10 хил.лв са много пари. Има много хора с имоти над 100 хил.лв, които са си ги изкарали с яко бачкане от сутрин до вечер и редовно са си плащали данъците. Да мразиш успелите хора не е начина.