Кабинетът отменя увеличението на здравната вноска от 8 на 10 %

От средата на годината чиновниците сами ще плащат осигуровките си
17 мар 2010 07:42,
321
Кабинетът отменя увеличението на здравната вноска от 8 на 10 %
Снимка: БГНЕС

Очаква се днес правителството да отмени решението си от миналата сряда за увеличаване на здравната вноска от 8 на 10 % от 1 април.

Това беше огласено в понеделник от вицепремиера Симеон Дянков, който съобщи, че след допълнителен анализ на финансовото ведомство, е станало ясно, че съществува по-добър източник за финансиране на здравеопазването – държавните служители да започнат да плащат осигуровките си сами.

Още по темата

Така заплатите им ще паднат с около 13 %. Мярката може да влезе в сила до средата на годината.

Засегнати ще бъдат около 150 хиляди души, работещи в публичния сектор, включително заетите по законите за държавния служител, за съдебната власт, за МВР и отбраната и въоръжените сили.

 За МВР обаче се търсят допълнителни начини за стимулиране на служителите.

Около 150 млн. лева се очаква да бъде общата икономия на средства – както от здравноосигурителни вноски, така и от социални вноски по Закона за държавното обществено осигуряване.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЕЙ ШУРОБАДЖАНАК. Я КАЖИ ПО ЦЯЛ ДЕН КЛАТОШ ЛИ КРАЧЕТАТА
213
4
 
3
 
! Отговори
Младеж преди 14 години
Аз съм дал за обучение малко повече от 5 години :-)А не е ли ясно защо се натискаме за системата ? Защото се вземат колосални /за държавата ни / пари, без кой знае какви усилия.
212
2
 
4
 
! Отговори
Подкрепям !!! преди 14 години
Нито една причина няма полицая или военния да се пенсионира преди всички останали !!!
211
2
 
7
 
! Отговори
Ben преди 14 години
Следващата стъпка на Дянков трябва да е и промяна на КСО, на различията в категорията труд. Не може труда на милиционерите да се сравнява с този на миньора, хирурга строителя и да взимат по 20 бона да ги пенсионират на 45. Срамно е да им плащаме и здравните осигуровки
210
6
 
1
 
! Отговори
sameca преди 14 години
Ти да не си мислиш че армията и полицията са само от кадрови войници или редови полицаи. Ходи дай 5 години от живота си да учиш и тогава приказвай. И като толкова мразите полиция и армия кво се натискате да влезете в системата.
209
3
 
2
 
! Отговори
1 преди 14 години
Господин БачкаторНе си наясно с много неща в общината дори и да има държавни служители заплатите не им ги плаща държавата а общината и тя си ги назначава тама са голяма част на трудов договор!
208
3
 
4
 
! Отговори
Ъъъъ преди 14 години
Ахааа, полицаите са част от народа, а ? И искат подкрепа от народа, а ? А като биха фермерите и хлапетата пред парламента - пак ли бяха част от народа ? Нещо бързо забравяте. Дали не е защото ви влиза отзад ?
207
7
 
4
 
! Отговори
HASAN преди 14 години
BRAVO. Prodaljavai Дянков malko im e na tez tapatci.
206
2
 
5
 
! Отговори
Тошко преди 14 години
Най-мазнички са ми военните. От тях ми е най-кеф да се взимат пари. Това са хора, които не стават за нищо, реално нищо не работят (какъв точно е техния принос?!?!?), търкат бюрца, пръцкат тихо на меки столчета и взимат яки заплатки. Да не говорим, че повечето са жестоки комунистически ***, които са крайни противници на НАТО. Защо като са против НАТО продължават да работят в армията, а не отидат да си копаят нивата "при мамини"?!? Достойният човек би казал: "Аз съм против НАТО - напускам!".
205
3
 
2
 
! Отговори
Младеж преди 14 години
Когато спрат по 20 човека да кандидатстват за едно ваше място - тогава ще се притесним за преференциите на бюджетните.
204
2
 
1
 
! Отговори
Банго Манго преди 14 години
Ама аз съм от ромите бе, батейййййй и акУ вЪ грЪмнИш ШЪ мЪ лежиш
203
1
 
1
 
! Отговори
кой какво си направи преди 14 години
Това е испанска поговорка.Говоря принципно в частния сектор един мениджър, ако му бъде, такова мисленото, това означава, че ще обрече тотално фирмата или предпрятието на фалит.
202
4
 
3
 
! Отговори
Nova преди 14 години
А да не и мислиш, че в частния сектор парите валят и хората не правят сметка на всеки лев? Болшинството са по-зле от държавните служители. Да не пропускаме бонусите които се дават в държавния сектор под формата на пари за дрехи, купони за храна и други подобни. Отделно в някои служби на тримесечие - "допълнително материално стимулиране"!! Отпуска, обикновено доста по-голяма от сходна длъжност в частния сектор, 13 и 14-та заплата !!! Иначе щатните им заплати били малки, а другото, то не се брои.
201
4
 
2
 
! Отговори
Бачкатор преди 14 години
Що бе пич ?! Ако някой те е мотал целенасочено, виждал е, че изнемогваш и само от служебното си положение се е гаврил с теб, какви чувства ще изпитваш ? Ще го разцелуваш може би ? В Русе - три пъти осъждам общината. И какво ?! *** са пак на работа, а моето загубено време и нерви си остават за моя сметка.Повярвай, частния бизнес изнемогва и скоро ще има отстлеляни `бюджетни`. Просто някой ще изтрещи.
200
4
 
3
 
! Отговори
Балин преди 14 години
Заради такива, като теб, държавата е на това дередже, тъжно, но истина! Учудваш се че знам английски ли?:)))) Единствената причина някой да иска да работи като държавен служител бяха преференциите, сега като ги няма ще стане това, което ти предлагаш или ще се повиши корупцията, защото всички Гербовци не мислят за последствията. Защото последствията от тази реформа са катастрофални вече! Защо, ами интелигентен човек си знаеш английски помисли и ще разбереш!
199
2
 
1
 
! Отговори
роГата преди 14 години
Какво е "бюрократ"? Знаеш ли? Министър Дянков дали е такъв?
198
3
 
4
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Свиневъде,явно нищо няма да постигнем .....никога!Точно на това отношение разчитат управляващите, че се радваме, когато на съседа му гори плевнята, пък после като огънят се прехвърли върху нашата къща, чак тогава започваме да се вайкаме и да викаме "помощ, съседееееее" Така че, не се радвай, че държавните служители се гърчат, защото в новите мерки на гербавото правителство гърченето е заложено за всички нас! Прочети ги! Всички ги прочетете ...и си правете изводите!
197
4
 
4
 
! Отговори
111 преди 14 години
Разделяй и владей. Да противопоставим народа и полицията. Полицаите и те са част от народа. Но така замазваме очите, а депутатите да си харчат безотчетните пари.
196
4
 
5
 
! Отговори
Riko преди 14 години
До sameca: Крайно време е да поработите нещо а не да чакате всичко от държавата, защото дори и по време на криза всичко ви е подсигурено. Лекарят ежедневно за разлика от тебе спасява човешки животи не само по време на криза и не чака благодаяние да му платят осигуровките. Та и първа категория труд за безделието
195
3
 
3
 
! Отговори
Ванко23 преди 14 години
Злобата е лош съветник.