Цирк Юзеирови в Свищов. Май учредиха ОТОМАН

Али Юзеиров твърди, че е събрал 550 подписа за партията
3 апр 2010 15:30,
923
Цирк Юзеирови в Свищов. Май учредиха ОТОМАН
Юзеир Юзеиров се появи с фес при вчерашния опит да учреди ОТОМАН в Шумен. Снимка: БГНЕС

Втори опит за учредяване на партия ОТОМАН направиха братя Юзеирови – този път в Свищов и този път, май успешен.

В петък опитът им да създадат ново политическо формирование пропадна, след като не успяха да привлекат необходимите 500 души.

Тогава братята се заканиха, че до седмица ще учредят партията "нелегално" – на друго място, за което няма да казват на медиите.

Днес те се събраха заедно със свои сподвижници в Свищов – в барака в близост до джамията в ромската махала.

За учредяването на "Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък" /ОТОМАН/ обаче отново не се събраха необходимите симпатизанти.

Днес дойдоха едва 50 души, сред които отново имаше непълнолетни.

Още по темата

Братя Юзеирови пък бяха привикани в Районното управление в Свищов, след като  общински съветници от ГЕРБ подадоха сигнал за "събранието" им до полицията, районна прокуратура и до окръжния прокурор на града.

Въпреки малкото хора, присъствали на събирането, Али Юзеиров заяви, че партия ОТОМАН вече е учредена и той разполага с протокол с необходимите подписи.

По думите му събраните подписи са 550, организацията на мероприятието минала гладко, а в ромската махала на Свищов е имало полицаи, които са ги охранявали, така че да няма ексцесии.

"Наистина нямахме разрешение за това събиране и ще си понесем отговорността. Ще ни съставят актове, но факт е, че партията е учредена", коментира Юзеиров пред Агенция "Фокус".

След събирането на подписите предстои партията да бъде регистрирана в Софийския градски съд.

Междувременно стана ясно, че Окръжната прокуратура в Шумен е образувала досъдебно производство във връзка с вчерашния неуспешен опит за учредяване на партията на Юзеирови в града.

Производството е образувано срещу неизвестен извършител по чл. 164 от НК, според който е престъпление да се проповядва омраза на религиозна основа чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин.

Това съобщи пред БНР зам. окръжният прокурор на Шумен Димитър Димов.

Още вчера пред съдия са били разпитани част от присъствалите на проваления опит за учредяването на партия ОТОМАН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


923
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
763
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хора правете разлика между ,тези и обикновените граждани на българия от турски произход,аз съм такава и като повечето граждани на тази държава едвам изхранвам и изучавам децата си,та целят това ...да има размирици между нас,те се хранят от това,те са едни вампири,не се поддавайте ,нито са гладни,нито жадни като нашите деца,да се върнат там от където са дошлида не им даваме хляб в ръцете като се мразим.
762
3
 
1
 
! Отговори
Роси преди 14 години
Кръстоносецо, най- ного хора в света са загинали заради вяра и идеи , не за пари и богатство. Провокираш омраза. Извинявай ама звучиш като, че получаваш оргазъм докато ги сипеш тези дивотии.
761
6
 
7
 
! Отговори
биг чеп преди 14 години
а,тоя с феса ми прилича на ПАРаВАНОВ...същата мазна помашка мусура
760
3
 
5
 
! Отговори
ННН преди 14 години
А защо да не им се обръща внимание на Юзеирови.Напротив-нека да бъдат непрекъснато интервюирани-да се изяснят докрай идеите им-да се попитат защо се подиграват с българите, с християните, подтиснати ли се чувстват , в какво, защо в личните си карти са с български имена и т.н.
759
5
 
13
 
! Отговори
SISCO преди 14 години
aloooooo.ia hva6tai fesa i mar6 v anadola,tapunger.az sa6to sam tur4in,no me e sram ot takiva poturlii kato teb.a ako ne ti haresva anadola,ima6 i drug izbor.....BELENE
758
5
 
2
 
! Отговори
SISCO преди 14 години
saglasen sam s teb brato.samo boi,krav i sopoli gi opravia tia bokluci....i posle v belene
757
6
 
1
 
! Отговори
SISCO преди 14 години
BRAVO.AKO VSI4KI V BALGARIA MISLEHA KATO TEB SEGA MOJE6E I DA SME STIGNALI STANDARTA NA GERMANIA.
756
4
 
2
 
! Отговори
kapitana преди 14 години
Абеееееееееееее пусти кол зад врата
755
13
 
5
 
! Отговори
Фенаси Керим преди 14 години
Като ви казвам че е въпрос на време да има две Турски, две *** и една Македонска партия. Има да си правят коалиции, а вий кенефистанците след това винаги ще сте в опозиция. Видя се че за управление на държава не ставате. Усрахте я за няколко десетилетия. Изселниците ще се завръщат. Вие сте на изчезване. Няма да оставят тия земи без стопанин я.
754
7
 
8
 
! Отговори
Роси преди 14 години
До Stalin 11111.Заради такива като Вас виреят Юзеирови. А между обикновените хора българи и турци напрежение няма. Срамувам се от "възродителния процес", срамувам се от такива патриоти като вас. Вървете по селата и вижте как живеят обикновените турци и кой изкарва хляб от земята ни. И нали знаете - не съм съгласна с мнението ви , но бих умряла за да можете да го изразявате "другарю Сталин" .
753
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
АЛООООО...ЖУРНАЛЯТААААА...ПРАВИЛНО КАЗА БОЙКО...ЗАЩО МУ ОБРЪЩАТЕ ВНИМАНИЕ НА ТОЯ...ВИЕ ГО НАПРАВИХТЕ ИЗВЕСТЕН...
752
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Папата: Светът се нуждае от нравствено покръстване
751
6
 
2
 
! Отговори
Stalin 11111 преди 14 години
Държава няма в комунистическа България за подобни неща разтрелваха.Кога най-после ще дойде новия девети да научим турци ,демократи и подобните им как се живее в Белене?
750
3
 
0
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
"Събрали" са нужния брой подписи, понеже цяла нощ,эпонеже двамата *** са ги писали и съчинявали цяла нощ. Ако някой реши да провери списъците, ще установи несъответствия между имената и ЕГН-тата. Крайно време е да ги осъдят и въдворят или в затвор, или в психиатрично заведение!
749
3
 
5
 
! Отговори
vankata преди 14 години
Предлагам да се съберем няколко патриоти и добре да понатупаме двамата *** Юзеирови бой, бой и пак бой за тях !!!
748
2
 
1
 
! Отговори
;) преди 14 години
СИКЕРИМ БУБАНЪ
747
3
 
6
 
! Отговори
пит бул преди 14 години
ей такива *** правят поразии по цял свят.Но защо държавата не унищожава мераците им в зародиш,да намерят механизъм и да им се изсипи цялата строгост на закона върху главите им та да го помнят цял живот.И да разберат че времето им е отминало.не могат да четат тръгнали партия да правят алооо меелет марш в турско,че само раздори ще правите.
746
3
 
5
 
! Отговори
Пипи преди 14 години
"Производството е образувано срещу неизвестен извършител по чл. 164 от НК"Само не разбирам как така "НЕИЗВЕСТЕН" - нали всички знаем кой го е направил, нарушавайки законите - Братя Юзеирови ! Какво й става на тази "ПРОКУРАТУРА" ?!
745
8
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
balgarite sa na kraka vav blagodarenie na tyurtsite..............nexranimaykovtsi,xem ni xranqt xem psuvate,vsi4ko se vra6ta troyno........
744
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
тоя иска да е опонент на Доган в парламента...има някой лев и иска да влезе в политиката...няма лошо...но защо се заиграва с етническия мир? алооооо службите...не е ли време да се намесите? ако изобщо ви има...