Цирк Юзеирови в Свищов. Май учредиха ОТОМАН

Али Юзеиров твърди, че е събрал 550 подписа за партията
3 апр 2010 15:30,
923
Цирк Юзеирови в Свищов. Май учредиха ОТОМАН
Юзеир Юзеиров се появи с фес при вчерашния опит да учреди ОТОМАН в Шумен. Снимка: БГНЕС

Втори опит за учредяване на партия ОТОМАН направиха братя Юзеирови – този път в Свищов и този път, май успешен.

В петък опитът им да създадат ново политическо формирование пропадна, след като не успяха да привлекат необходимите 500 души.

Тогава братята се заканиха, че до седмица ще учредят партията "нелегално" – на друго място, за което няма да казват на медиите.

Днес те се събраха заедно със свои сподвижници в Свищов – в барака в близост до джамията в ромската махала.

За учредяването на "Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък" /ОТОМАН/ обаче отново не се събраха необходимите симпатизанти.

Днес дойдоха едва 50 души, сред които отново имаше непълнолетни.

Още по темата

Братя Юзеирови пък бяха привикани в Районното управление в Свищов, след като  общински съветници от ГЕРБ подадоха сигнал за "събранието" им до полицията, районна прокуратура и до окръжния прокурор на града.

Въпреки малкото хора, присъствали на събирането, Али Юзеиров заяви, че партия ОТОМАН вече е учредена и той разполага с протокол с необходимите подписи.

По думите му събраните подписи са 550, организацията на мероприятието минала гладко, а в ромската махала на Свищов е имало полицаи, които са ги охранявали, така че да няма ексцесии.

"Наистина нямахме разрешение за това събиране и ще си понесем отговорността. Ще ни съставят актове, но факт е, че партията е учредена", коментира Юзеиров пред Агенция "Фокус".

След събирането на подписите предстои партията да бъде регистрирана в Софийския градски съд.

Междувременно стана ясно, че Окръжната прокуратура в Шумен е образувала досъдебно производство във връзка с вчерашния неуспешен опит за учредяване на партията на Юзеирови в града.

Производството е образувано срещу неизвестен извършител по чл. 164 от НК, според който е престъпление да се проповядва омраза на религиозна основа чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин.

Това съобщи пред БНР зам. окръжният прокурор на Шумен Димитър Димов.

Още вчера пред съдия са били разпитани част от присъствалите на проваления опит за учредяването на партия ОТОМАН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


923
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
723
2
 
7
 
! Отговори
До всички преди 14 години
Христос Воскресе!
722
3
 
1
 
! Отговори
Тед преди 14 години
Не ми отговори кога Ахмед Доган ще даде пример на етническите турци в България за отношение към 3 март.Кога той или някой от заместниците му ще застане редом до президента, премиера на 3 март?
721
2
 
1
 
! Отговори
Нов Човек преди 14 години
Нищо не са учредили, ето официално становище на прокуратурата:hranilka/article.php?id=27&title=kalinka-todorova-po-kategorichen-nachin-e-ustanoveno-che-sybranie-za-uchrediavane-na-partiia-otoman-v-svishtov-ne-e-provejdano
720
2
 
2
 
! Отговори
Опълченец преди 14 години
Абе има ли още *** по нашия край? Нали ги изритахме още лето 1876?
719
2
 
3
 
! Отговори
Dochko преди 14 години
Samo otpor i shutove za ***! Prastete gi v Diarbekir vsichki zaedno.A tozi Ali dali e taka aktiven v Belgium? Tam vednaga ste go zakljuchat za podobni deistvija.
718
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В Конституцията ясно е записано че партии на етническа и верска основа са недопустими в Република България.Коментарите са напълно излишни.Друго е интересното в този случай-защо се допуска тези двама братя от месеци да занимават обществото с налудничавите си идеи за паметници с турски символи и мечти за турска партия с уж случайното невинно име "отоман" Представяте ли си колко са си блъскали главите за да формулират така идеологията на тази "партия" за да се получи името "отоман" Компетентните органи трябва да кажат кой стои зад тези братя та толкова смело и безпардонно бъркат в раните на българите и то под зорка полицейска охрана...
717
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Отстъпим ли сега, тежко ни и горко! Арабските страни плащат скъпо и прескъпо за подобни провокации. Бързо противодействие! Не искаме да ставаме Косово!
716
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе , *** , за какво Ви е Конституция?Всичко случващо се е в противовес с нея!Нали тя е върховен закон?!Какво цитирате НК?!Защо не приемем турско правителство , не си сложим фереджето , защо да не забравим историята си (която се знае от малцина явно) и не празнуваме "Шекер байрам и Курбан байрам"....Осъзнайе се , НАРОДЕЕЕЕ!!!!!
715
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** защо се крие, като червей? Нищо не казва по въпроса.
714
2
 
0
 
! Отговори
алиев варна преди 14 години
ами тогава не гледаи новини и не коментираи кои ти иска градовете кои ти иска имената.Защто не попиташ Борисов защто не го е арестувал до сега .Явно им е удобен и то много .тука е лесно да се прави коментар а патриоти много само на думи но на дела забрави .кои ли е малоумния
713
3
 
3
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Пием, пеем буйни песнии зъбим се на тирана;механите са нам тесни -крещим: "Хайде на Балкана!" Крещим, но щом изтрезнеем,забравяме думи, клетви,и немеем и се смеемпред народни свети жертви!
712
2
 
2
 
! Отговори
? преди 14 години
ТУРЦИТЕ МАЙ ИСКАТ, КАТО В КОСОВО?
711
2
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 14 години
НЕ "МАЙ" ПРИЯТЕЛ,ОЩЕ ИМА ДА ВИДИМ!!!
710
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Махнете рома с феса, Великден е !!!
709
2
 
4
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Игра с огъня...Или на някой много му се иска да е генерал-губернатор на самоопределила се турска република в страната ни, или се подготвя връщането на "Гаранта за етническия мир" Доган, или се пробва границата на националното ни търпение.Във всички случаи,ако Герб искаше, този с феса до сега да бяха го давали поне 10 пъти по корем на пода, докато му слагат белезниците.С какво ли Доган държи Борисов, Сидеров ,Каракачанов, Расате и други пишман патриоти, че си мълчат?Май пак сме предадени?
708
3
 
1
 
! Отговори
do 824 преди 14 години
A бре човек тия от парламента мачкат всичко живо в България не само Турците смешки пешеш....Докато не опандизим бившите комунисти ,и децата им за които всичко останли сме роби все така ще си я караме.Как да се обеденим с вас когато искате да сменямате имената на градовете ни с Турски бре ти нас май хептем за *** ни взе....
707
2
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 14 години
СЪС СИГУРНОСТ ТЕЗИ МЪРСОЛКОВЦИ НЕ СА В ОСНОВАТА НА ТОЗИ ЦИРК,НО ТРЯБВА ДА ГИ ОПАНДИЗЯТ ДО ЖИВОТ ЗА ЗАСТРАШАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ,ЗА ДА РАЗБЕРЕ ВСЕКИ ,ЧЕ ТУК НЯМА ДА НАМЕРИ ПОЧВА КАКВАТО И ДА Е ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ СПРЯМО БЪЛГАРИЯ
706
2
 
1
 
! Отговори
алиев варна преди 14 години
щте ви одговоря кои ни мачка тези от парламента .не само етносито но и целия Балгарски народ ...... и така ако продалжаваме да се мразим до никаде няма да стигнем минаха 20 години НИЩТО следват ощте 20 пак схте сме зле .според мен трябва да се обединим .Пример Гарция.с коментари нищто няма да постигнем.керванат си варжи кучетата си лаят. това е моята теза .Честит ви празник
705
2
 
1
 
! Отговори
Бай Лукан преди 14 години
Тоя ухиления турчин ако ми падне някъде насаме ще го накарам да си изяде феса.Само линч за тези мизерници искащи в сънищата си да се върне 500 годишното ни робство.За всички турци в България ние българите сме "РАЯ" и никаква толерантност с тях не ще промени отношението им по тоя въпрос.Затова само дебела тояга за тях за да им е ясно че вече сме свободни от турско и че такива като Левски и Ботеб има с хиляди и не ще допуснем друго робство.
704
3
 
2
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Ето ти няколко цитата, пък ако ти се рови, търси си още, можеш и сам!Мисля, това е категорично доказателство, че твърденията ти са абсолютна спекулация! На националния празник всички празнуват! Това е истината!С три реда Дунавско хоро завърши тържеството за Националния празник Трети март в Разград. На него до танцьорите от фолклорните формации "Капанче" и "Хорце", които участваха в празничната програма, се хванаха и десетки разградчани.Националният флаг на площад "Възраждане" бе издигнат от най-новите почетни граждани на Разград - актьорът Юксел Чаушев и хореографът Румян Занев. През това време 16-годишната Деля Харалампиева изпълняваше акапелно Химна на Република България.Днес, Трети март е националният празник на България. Денят 3 март 1878 е въплъщение на едно начало. Точно преди 131 години България докосва своята свобода след петвековно отсъствие от политическата карта на Европа и света... Днес, всички ние - християни и мюсюлмани, с различна етническа принадлежност, имаме основание да се радваме, че общата ни държава записва още една година в богатата си история - заяви в словото си по време на общоградското честване на Трети март Бахар Реджебов, началник на общинския отдел Образование, култура и спорт.На тържеството присъстваха кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на местния парламент Айдън Серкан, ръководни общински служители, ученици и много граждани.Деца от начално училище Христо Ботев изнесоха поетичен рецитал, а самодейни групи към читалище Родопска искра изпълниха песни, посветени на националния празник.На финала, с едномитно мълчание, всички се поклониха пред паметта на загиналите за свободата на България.Кметът на община Джебел Бахри Юмер и Общинският съвет поздравяват жителите на общината с Националния празник на България - 3 Март. Пожелава им здраве, мир и благоденствие.Честит празник!