Цирк Юзеирови в Свищов. Май учредиха ОТОМАН

Али Юзеиров твърди, че е събрал 550 подписа за партията
3 апр 2010 15:30,
923
Цирк Юзеирови в Свищов. Май учредиха ОТОМАН
Юзеир Юзеиров се появи с фес при вчерашния опит да учреди ОТОМАН в Шумен. Снимка: БГНЕС

Втори опит за учредяване на партия ОТОМАН направиха братя Юзеирови – този път в Свищов и този път, май успешен.

В петък опитът им да създадат ново политическо формирование пропадна, след като не успяха да привлекат необходимите 500 души.

Тогава братята се заканиха, че до седмица ще учредят партията "нелегално" – на друго място, за което няма да казват на медиите.

Днес те се събраха заедно със свои сподвижници в Свищов – в барака в близост до джамията в ромската махала.

За учредяването на "Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък" /ОТОМАН/ обаче отново не се събраха необходимите симпатизанти.

Днес дойдоха едва 50 души, сред които отново имаше непълнолетни.

Още по темата

Братя Юзеирови пък бяха привикани в Районното управление в Свищов, след като  общински съветници от ГЕРБ подадоха сигнал за "събранието" им до полицията, районна прокуратура и до окръжния прокурор на града.

Въпреки малкото хора, присъствали на събирането, Али Юзеиров заяви, че партия ОТОМАН вече е учредена и той разполага с протокол с необходимите подписи.

По думите му събраните подписи са 550, организацията на мероприятието минала гладко, а в ромската махала на Свищов е имало полицаи, които са ги охранявали, така че да няма ексцесии.

"Наистина нямахме разрешение за това събиране и ще си понесем отговорността. Ще ни съставят актове, но факт е, че партията е учредена", коментира Юзеиров пред Агенция "Фокус".

След събирането на подписите предстои партията да бъде регистрирана в Софийския градски съд.

Междувременно стана ясно, че Окръжната прокуратура в Шумен е образувала досъдебно производство във връзка с вчерашния неуспешен опит за учредяване на партията на Юзеирови в града.

Производството е образувано срещу неизвестен извършител по чл. 164 от НК, според който е престъпление да се проповядва омраза на религиозна основа чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин.

Това съобщи пред БНР зам. окръжният прокурор на Шумен Димитър Димов.

Още вчера пред съдия са били разпитани част от присъствалите на проваления опит за учредяването на партия ОТОМАН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


923
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
703
2
 
5
 
! Отговори
Крум преди 14 години
Турците са навлеци по нашите земи.
702
2
 
6
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 14 години
ЗНАЕХ СИ, ЧЕ СА ИЗОСТАНАЛИ ТИЯ ТУРЦИ. ОЩЕ КОПНЕЯТ ПО ФЕСОВЕ. ИЛИ ИМА НЕЩО ПО-ОПАСНО? НАДЯВАТ СЕ ДА СА ОТНОВО ПОРОБИТЕЛИ В РОДИНАТА МИ?!?!?!?!
701
2
 
1
 
! Отговори
до 809 преди 14 години
Кой ви мачка ми кажи?Може би визираш ДПС псуваме ги защото са партия която краде както БСП ,и другите подобни!Аз лично имам познати приятели турци лошо няма!Но да си правите партии да искате да сменяте имената на градовете ни с Турски това е прекалено!
700
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Алиев--не се притесняваи всички сме равни с еднакви права и задължения просто и м/у българите си има и нетолерантни хора ,но те са си просто такива не им обръщаи внимание защото и теб ще те завладее омразата
699
9
 
0
 
! Отговори
ТЕДИ преди 14 години
браво на ОТОМАН
698
3
 
0
 
! Отговори
Тед преди 14 години
Не е вярно, че обикновените хора от мюсюлманската религия празнуват, а това е така, защото ръководството на ДПС не дава пример.Случаят в Кърджали е единичен и го дават всяка година в новините.
697
2
 
4
 
! Отговори
Даниел преди 14 години
Като искате партия МАРШ!!! в турция, тук е България и нямаме файда от такава *** и гадна *** като вас.... повръща ми се като ви гледам колко сте жалки и нямате капка достойнство живеете в чуждата държава която ви хране и ви дава работа за да отцелявате и с цялата си наглост оплювате християнския народ... *** ***...неблагодарнеци...
696
3
 
6
 
! Отговори
Бог преди 14 години
НА ВСИЧКИ ФЕСОВЕ - Честито Възкресение Христово!
695
2
 
2
 
! Отговори
До 797 преди 14 години
*** неграмотен и миризлив, ако Ти ще си представител на нацията ни, то тогава по-добре наистина да изчезнем...а държавата да е Мангасария, с население от неграмотни и смрадливи аборигени.
694
2
 
1
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Виждал съм!На трети март, в Кърджали, мюфтията, кмета и православният свещеник се събраха заедно на кафе, като пример за етническа толерантност. Освен това, всички обикновени хора от мюсюлманската религия също празнуват по градовете и селата. Ти пък къде видя, че не празнуват, не знам?!
693
2
 
1
 
! Отговори
Роси преди 14 години
Кой отново налива масло в огъня- сигурна съм , че отново това са комунисти-чески провокации. На кого му трябва тази партия, на кой са му нарушени правата заради вярата му. В никакъв случай тя не трябва на бедните и работливи мюсулмани - Юзеирови отишли да събират подписи в ромската махала.Обикновения българин не презира съседа си за това че е турчин нито пък обратното се случва. Ако държавата ни България беше богата и просперираща, а не на крадци- всеки щеше с гордост да се нарича българин.
692
3
 
1
 
! Отговори
:)))) преди 14 години
Предлагам да си внесем в България 100 хил. кюрди и те ще се справят с фесовете
691
3
 
1
 
! Отговори
алиев варна преди 14 години
нека си направят какав им е проблема това наи малко ме вьлнува аз живея в Република Балгария роден сам тук и си спазвам законите това че някои си прави партии.зашто трябва всички турци които живеят в БГ да бадат мачкани ти ми отговори защто питам аз
690
2
 
2
 
! Отговори
angel преди 14 години
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! Мир , любов и благоденствие на всички християни!
689
2
 
0
 
! Отговори
Тед преди 14 години
На германците 9 май ли им е националния празник?
688
2
 
3
 
! Отговори
БАРОЗУ преди 14 години
ТУРЦИТЕ ЩЕ ГИ ПРИЕМЕМ В ЕВРОПА, КОГАТО ЗАПОЧНАТ ДА ЯДАТ СВИНСКО!
687
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и германците не празнуват 09. 05.
686
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И тоя *** иска да *** от кацата с меда...*** миризлив.
685
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе главоч, това е Европа бе кой ще ти позволи да ни превземеш ние като неможем да се оправим поне Европа ще се намеси. До вчера се облягахме на Русия сега сме се облегнали на Европа, то все на някои трябва да се облегнем щото ония п...ки в парламента само в болнични излизат и не ги *** за нищо
684
3
 
3
 
! Отговори
Християнин преди 14 години
Всичките да си слагат фесовете и фереджетата и да си отиват там, където това е позволено