Цирк Юзеирови в Свищов. Май учредиха ОТОМАН

Али Юзеиров твърди, че е събрал 550 подписа за партията
3 апр 2010 15:30,
923
Цирк Юзеирови в Свищов. Май учредиха ОТОМАН
Юзеир Юзеиров се появи с фес при вчерашния опит да учреди ОТОМАН в Шумен. Снимка: БГНЕС

Втори опит за учредяване на партия ОТОМАН направиха братя Юзеирови – този път в Свищов и този път, май успешен.

В петък опитът им да създадат ново политическо формирование пропадна, след като не успяха да привлекат необходимите 500 души.

Тогава братята се заканиха, че до седмица ще учредят партията "нелегално" – на друго място, за което няма да казват на медиите.

Днес те се събраха заедно със свои сподвижници в Свищов – в барака в близост до джамията в ромската махала.

За учредяването на "Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък" /ОТОМАН/ обаче отново не се събраха необходимите симпатизанти.

Днес дойдоха едва 50 души, сред които отново имаше непълнолетни.

Още по темата

Братя Юзеирови пък бяха привикани в Районното управление в Свищов, след като  общински съветници от ГЕРБ подадоха сигнал за "събранието" им до полицията, районна прокуратура и до окръжния прокурор на града.

Въпреки малкото хора, присъствали на събирането, Али Юзеиров заяви, че партия ОТОМАН вече е учредена и той разполага с протокол с необходимите подписи.

По думите му събраните подписи са 550, организацията на мероприятието минала гладко, а в ромската махала на Свищов е имало полицаи, които са ги охранявали, така че да няма ексцесии.

"Наистина нямахме разрешение за това събиране и ще си понесем отговорността. Ще ни съставят актове, но факт е, че партията е учредена", коментира Юзеиров пред Агенция "Фокус".

След събирането на подписите предстои партията да бъде регистрирана в Софийския градски съд.

Междувременно стана ясно, че Окръжната прокуратура в Шумен е образувала досъдебно производство във връзка с вчерашния неуспешен опит за учредяване на партията на Юзеирови в града.

Производството е образувано срещу неизвестен извършител по чл. 164 от НК, според който е престъпление да се проповядва омраза на религиозна основа чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин.

Това съобщи пред БНР зам. окръжният прокурор на Шумен Димитър Димов.

Още вчера пред съдия са били разпитани част от присъствалите на проваления опит за учредяването на партия ОТОМАН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


923
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А бе те са хора точно на ДПС.Всичко се прави нарочно.Защо Догито досега не допусна друга подобна партия.Всичко е провокация.Хората да си кажат по-добре ДПС, отколкото тия.
42
3
 
1
 
! Отговори
asdas преди 14 години
Ako imam vuzmojnost 6te gi izselq si4kite do edin bratko napravo 6te ima bulgarsko robstvo. SHte im reja glavite na si4kite !!
41
2
 
12
 
! Отговори
Ъ? преди 14 години
Хем нямат разрешение , хем полицията ги пази .. а по големия въпрос е КОИ ИМ ДАВА ГРЪБ НА ТЕЗИ *** ?! И защо Бойко Борисов мълчи и се крие като мишка
40
2
 
17
 
! Отговори
Възмутена! преди 14 години
Е това е вече наглост! Къде ни е управлението? Къде ни е държавната власт? Значи плащаме данъци да издържаме *** и те "Отоманци" станали!!! Останах без думи!!! Така, докато само си цъкаме с език, всеки си прави каквото иска. За съжаление сам човек нищо не прави... А уж всички обичаме наш'та хубава страна!
39
2
 
9
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Тъпо е да пиша за тези.....братя.И за мен е ясно,че това е обикновенна догановска .....провокация.Не я коментирайте,не си заслужава да се правискрита.....реклама на това ....недоносче.Нито са събрал подписи,нито ще бъдатрегистрирани;една рязана.....партия е предостатъчна,на ....порязана и .....обезкръвена България.
38
3
 
18
 
! Отговори
ДО ФЕСА преди 14 години
ФЕСОВЕТЕ ВЪН ОТ СТРАНАТА!ОТИВАЙТЕ ДА СИ ПРАВИТЕ ОТОМАН В ТУРЦИЯ!ТУК Е БЪЛГАРИЯ И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ СТЕ НА ГОСТИ!
37
2
 
14
 
! Отговори
БГ преди 14 години
Пожелавам на всички турци в БЪЛГАРИЯ да копаят гробовете на семействата си в най-големия дъжд и после да се изпикая отгоре :)Честити Празник Християни!
36
2
 
12
 
! Отговори
skin преди 14 години
daite da u4eridim partiq na skinarite da se borim sas taq ***
35
3
 
7
 
! Отговори
до 35 преди 14 години
Ти луд ли си ве жена му е помачка да не говорим ,че е първа дружка с ДПС!
34
2
 
18
 
! Отговори
гольо преди 14 години
Бойко, Цецо, Велчев, на ход сте! Тия ненормалници май си търсят белята. Ако ви е неудобно, да се справим ние, дайте знак само!
33
3
 
10
 
! Отговори
Тато от Правец преди 14 години
Ами нали това ви думам и аз я.Ама вий не поемате хич.Туй Българите сме големи будали ей!Чи то секи можи да си праи *** с нас,ам тъй де .До коги ще си разиграват коня тия серсеми?!!! Де тая Милиция опс.ПОЛИЦИЯ де,ко чакат ощи?Да им турят вместо фуражки ,фесоже ли???Резил!
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Президента да отмени българското гражданство на тези двамата и да ги изгонят от България.
31
2
 
11
 
! Отговори
chach преди 14 години
borisov kade si se skril. xaide da te vidime sega kolko obicha6 bulgaria.
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дайте им адреса на тези.
29
2
 
3
 
! Отговори
GOLGOTA преди 14 години
Юзеиров ne e psihicheski zdrav.Nqma strah ot nishto i sram ot nikoi.Ne sam rasist,nito ksenofob ,no za poreden pat se ubejdavam che turcite sa izkliuchitelno prost narod.Te ot igrata s qtagana minaha na tolerantnost.Az za turski renesans ,mirogled i pacifism ne sam chul.I nie Bulgarite sme bili s edin kasmet,ne mi se govori napravo...
28
2
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 14 години
26, това е изрусена *** на 13 години
27
2
 
12
 
! Отговори
ILLUMINATI преди 14 години
ДЪРЖАВАТА НАЙСТИНА Е АБДИКИРАЛА ... КАДЕ Е СЕГА БОЙКО БОРИСОВ , НАЛИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ СЕ ЗАКАНВАШЕ НА ВСЕКИ ДРЪЗНАЛ ДА ПОДПАЛВА ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА ?
26
11
 
4
 
! Отговори
asd преди 14 години
Въпреки,че и на мене ми е гадно да ги гледам тия,може и да има полза от тях,защото тяхното съществуване ще доведе до децентрализиране на турските гласове по изборите и съответно - по-малко гласове за дпс.
25
2
 
15
 
! Отговори
пена преди 14 години
ЦЕЦО, ай да те видим сега колко си ербап ? Ей за това си ни нужен, от тези да ни пазиш! Утре да си със филмов мат'риал !
24
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А,има и една славянка.Виж снимката.