10 дни отпуск ще могат да се прехвърлят за следваща година

Министър Тотю Младенов готви промени в Кодекса на труда
15 апр 2010 11:48,
123
10 дни отпуск ще могат да се прехвърлят за следваща година
Министър Младенов. Снимка: БГНЕС

Подготвят се промени в Кодекса на труда, които да гарантират използването на отпуските, обеща социалният министър Тотю Младенов.

Той посочи, че законодателят е дал право на всички служители и работници да получават отпуск за годината, за да може да си възстановят силите.

"В този смисъл работодателят няма право да забранява на служителя да взема отпуска", каза той.

Според министъра, ако синдикатите се обявят против тази мярка, това означава, че нямат ангажимент към своите работници и служители.

Младенов коментира, че при служители, които не са вземали отпуска с години – 200, 300 дни, рискът от трудова злополука и професионално заболяване е много по-голям.

Министърът подчерта, че ще бъдат намерени подходящи срокове, в които да могат да бъдат изчистени старите отпуски и да се сложи ред в системата.

"Най-много 10 дни ще могат да бъдат прехвърлени за следващата година. Аз трябва да ви кажа, че в Министерството на труда и социалната политика, ако уволня всички работници, трябва да платя над 2 млн. лв. само за неплатени и неизползвани отпуски. Това е във всяко ведомство", допълни Тотю Младенов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
2
 
! Отговори
защо преди 14 години
защо тогава в структурите на МЗХ , в началото на януари служителите подписват декларация , че няма да ползват полагаемия им се отпуск през годината .
98
1
 
8
 
! Отговори
tupanar преди 14 години
Годишните отпуски да се премахнат с тези цени по курортите само дразнят хората да искат по големи заплати . Болничните да не изплащат ,направо да се умира . Никакви детски и отпуск по майчинство , след като могат да се забавляват със секс значи имат са добре и имат пари и за деца . Да се премахне обедната почивка като не нужна след като няма пари за обяд.
97
2
 
4
 
! Отговори
we преди 14 години
По-*** идея не съм чувал скоро но чакайте ще има още от този умник
96
0
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 14 години
Аз бих искала малко по-човешки вид да придобие-да ги подреди малко тия брадаци и мустаци, защото така ми изглежда нечистоплътен.
95
1
 
5
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Калъфф!Това е най некъдърният социален министър а *** ИЗОБЩО!
94
0
 
0
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Още по *** ще е, ако не важи за всички!
93
0
 
1
 
! Отговори
sui преди 14 години
*** вземи си дрешките и у Враца и без това там нищо не направи
92
4
 
3
 
! Отговори
до Тотю преди 14 години
Надявам се това да важи само за държавните служители които скатават и официално не взимат отпуск, но си намират вратички. Аз работя в частна фирма, за последните 3 години съм ползвал общо 10 дни отпуск, но не защото искам да трупам облаги и да чакам обезщетения, а защото имам много работа и фирмата не ми разрешава отпуск. Т.е за това че работя много трябва да бъда наказан, така ли? Наистина много *** идея г-н Младенов, ако това ще важи за всички!!!!!!!
91
1
 
7
 
! Отговори
////// преди 14 години
Как да нямам натрупани отпуски, като управителя ме кара да пускам по пет дни в месеца и все да съм на линия и от тези пет дни, два да съм на работа.
90
1
 
7
 
! Отговори
@@@@@ преди 14 години
Tova, she Rabotodatelq te puska vsqka godina po 20 dena v otpusk ne oznashava, she e napravil neshto za Dragite Rabotnici!Tova mu e v zadaljeniqta, a na Rabotnocite v Pravoto.
89
1
 
4
 
! Отговори
!!!!!! преди 14 години
Rabotodatelq, nishto ne ti dava za da ti vzima!Zahto tarpish, tarsi si pravata?!
88
1
 
16
 
! Отговори
ЕЕЕЕ преди 14 години
ИСКАМ ДА СЕ ОТКАЖА ОТ ДЪРЖАВАТА
87
1
 
13
 
! Отговори
ЕЕЕЕ преди 14 години
ИСКАМ ДА СЕ ОТКАЖА ОТ ДЪРЖАВАТА
86
2
 
10
 
! Отговори
не не преди 14 години
АМИ КАТО РАБОТЯ В ЧАСНА ФИРМА И ВСЕ НЯМА ВРЕМЕ ЗА ОТПУСКА ЗАЩО НЯКОГА ДА НЕ МОГА ДА СИ ВЗЕМЕ ЖИВА ГАВРА С ХОРАТА НЕСТИГА 4Е СТОИМ И ТЪРПИМ АМИ И ТВА НИ ВЗЕМЕТЕ
85
0
 
2
 
! Отговори
!!!!! преди 14 години
Dlajni sa!Zadaljeni.
84
0
 
3
 
! Отговори
@@@@@ преди 14 години
Trqbva!
83
2
 
8
 
! Отговори
до тотю преди 14 години
Не само работа трябва да ми намерят, ами са задължени докато съм безработен да ми плащат обещетение - обещетението не може да се лимитира във времето. Справка : съда в Страсбург
82
0
 
2
 
! Отговори
Raliiiiiiiii N kuosh преди 14 години
hahahaah 30 sek sa ti 1 minuta a 1 min sa ti 60 sekundi ne nujno da ti gi prehvarlq sled kato si vzima elegatni s fines!
81
1
 
1
 
! Отговори
Vnimanie!!!!! преди 14 години
I Obeshtetenie za rabota se polagane pri prekratqvane na trudovoto obeshtetenie i Zdaljitelno trqbva da ti namerqt rabota!!!!!!!!
80
1
 
1
 
! Отговори
%%%%%%% преди 14 години
300 dena otpusk ne se trupat ot tova she si Shokoladshil po ten s nekoq Morska sirena i si se lekuval s Kaza blanka?!Ediniq variqnt da si bqgal ot rabota, drugiq da si polzval bolnishni.