Дянков: Няма да се кандидатирам за президент, аз съм експерт

Българската икономика излиза от кризата, каза финансовият министър
1 май 2010 19:03,
334
Дянков: Няма да се кандидатирам за президент, аз съм експерт
Снимка: Булфото

"Няма да се кандидатирам за президент, финансов експерт съм и ще остана такъв." Това заяви пред bTV вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в отговор на въпроса той ли е кандидатът на ГЕРБ за президент.

“Моята роля е да изведа икономиката от тежката криза, в която я наследихме, моето амплоа е именно на експерт, а не да бъда президент“, обясни Дянков.

"Безработицата вече втори месец пада, в петък получихме сведения от Агенция "Митници", с 20% са се увеличили приходите от митниците"", припомни Дянков.

"Реформите работят, април ще е важният месец, България излиза от икономическата криза, виждам ясните сигнали за това, очаквам да се съвземе икономиката.

Безработицата вече е под 10%, за сравнение в Испания е 20%", подчерта министърът.

"Търсенето и потреблението се вдигат по малко и плавно, но се вдигат. Така че има няколко плахи сигнали, че икономиката почва да изплува.

Има такова правило – 6 месеца след първия месец, в който износът тръгва нагоре, и икономиката тръгва нагоре.

Още по темата

Октомври беше първото тръгване на износа нагоре, значи през април икономиката се съживява. Приходната част пък се очаква да се съживи през юли", обясни министър Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
9
 
! Отговори
ALLIGATOR преди 14 години
Дянков какъв експерт си че на ми е ясно , затова ли те изгониха от МВФ , кое ти намалява , безработицата ти се увеличава , съкращават се масово хора ако не знаеш , значи ние където нямаме никаква икономика почти ти я сравняваш с западната и казваш че сме тръгнали нагоре , скоро ходил ли си при психиатър
118
1
 
10
 
! Отговори
123 преди 14 години
*** ти е виновен, а ти какъв си нещатен секретар на дянков ли?10% безработицата беше преди кризата умнико смотан-защо гледате винаги от камабанарията на София, вземете и прочетете малко статистика и за другите области в страната!!!
117
1
 
12
 
! Отговори
Пътник преди 14 години
Какво го интересува Дянков той билета му за щатите е в джоба.
116
0
 
22
 
! Отговори
123 преди 14 години
тоя циркаджия да не мисли че се намира в топ шоу в америка че постоянно плямпа врели некипели и недоказуеми глупости!?Как така намаля безработицата - просто и ясно на част от безработните от миналата година им е приключило правото на обезщетения за безработица и вече не се водят в бюрата, това е тъпата истина!!Писна ми от популизъм и простотии, особено на вносния ни "топ финансов министър" - плямпало и циркаджия!!!
115
0
 
11
 
! Отговори
ссссс преди 14 години
ами ще изтрие щото говриш глупости
114
1
 
15
 
! Отговори
fielder преди 14 години
къде е 10% бе елият народ е безработен кой тиказа това дянков ли
113
1
 
11
 
! Отговори
... преди 14 години
И какво като са фалирали? Виж техния стандарт на живот и виж нашия. За мен най-важния критерии е как живеяр хората в една страна, а не кой отличник какви амбиции и фалшиви представи има.
112
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
отивам да си изпия антидепресантите и си лягам. То аз съм само един от народа и вече три месеца не съм си получавал заплатата. /това за заплатата е вярно/
111
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да и аз съм съласен с теб! Сега първостепенна задача е да се вдигне бизнеса на крака, защото ако той работи ще има и пари в бюджета. В този ред на мисли най-лошото нещо което може дасе случи на бизнеса е вдигането на ДДС. Но като цяло не правителството е виновно за икономическата криза - виждаме каква е ситуацията в Гърция, исландия вече фалира, Португалия и Испания също са на ръба и т.н.
110
1
 
12
 
! Отговори
fielder преди 14 години
докато дянков е там няма да свърши кризата да знаете
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ох тоя управи финансите и остава да стане президент. Според мен не става и за двете. М НОГО МУ Е ЛЕК БАГАЖА.
108
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако герберите ни управляват по този начин още три години просто няма да има държава. Поне Дянков трябва да бъде сменен и то незабанво
107
1
 
13
 
! Отговори
Жена преди 14 години
Кризата започна от Америка и досега там не е свършила. В Европа също не е свършила. При нас дойде 1 година по-късно, на какво се надяваш номер 110? Това с 10-те % безработица можеш ли да го докажеш? Правителството може да си говори каквото иска..
106
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е то остана и това да е кандидата...!!!!! ахахаха
105
4
 
14
 
! Отговори
Мутри! преди 14 години
ГЕРБ са мутри, милиционери, трафиканти, чалгаджии и бизнесмени от подземен тип - ВСИЧКИТЕ под червен комунистически чадър !!! С изключение на "геройски загиналите", т.е. отстреляните мулета. ГЕРБ, от своя страна, не закача топ-червената мафия като : В.Божков, Иванов от 6-то, Захариев, Галеви, Стойков, Илиев от КАТ, Добрев, Първанов, Гергов, ***, Мулти и т.н. Само се имитира дейност - уж са дава на прокуратурата, т.е. на "прикриватурата". Защото прокуратурата е 100% червена и на ДС и е яко корумпирана !!! Често юнакът Бойко Борисов казва: " .... дал съм го на прокурор...". Все едно - нищо. Имитации по ГЕРБ. БСП-ДС са топ-червената мафия, която е на най-високи места в енергетиката, контролира всички важни институции в държавата, контролира трафиците, тя е във фирми у нас и зад граница !!! Тя не закача мутрите на БОЙКО Борисов, както и самия него : за тъмното му мутренско минало, за трафиците и прането на пари, за Цветелинка и изпраните пари в СИ Банк и т.н. БСП-ДС също имитира анти-ГЕРБ действия .... Едните викат срещу другите, а те им го връщат. Играят си на опозиция и управляващи, а са едно и също. Все комунисти, все мафиоти. Разиграват ни театър. Уж са различни. Не случайно ГЕРБ се подкрепя безусловно от АТАКА !!! Логично дори. ТАКА няма да има измъкване !!! Капанът, който ни гласят, е комунисти мафиоти да ни управляват вечно. Или едните червени мафиоти, или другите мутри-мафиоти. "Проектът Бойко Борисов" в действие .... Тодор Живков срещу Станишев-Първанов. ЦК на БКП срещу ВС на БСП. Дори ДС, сега като "новата" ДанС, е раздвоена на кого да слугува. Все по-често бай Бойко Борисов заприличва на Уго Чавес. От наш, роден мутренски, чалгарски тип. Да живей, живей съциализЪма !!! Заедно с недоимъка. Мъка .... Обречени сме , май ....
104
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз също не вярвам, че кризата е към края си. Но реално погледнато българския народ вече 21 години е в криза и всички ни заблуждават само, че ще ни оправят. Да те много хубаво ни оправиха да нямаме работа и доходи за което им благодарим. Но робския народ си заслужаваме управниците.
103
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
TI SPECIALNO SI MNOGO ZLE STAVAI I SI ZAMINAVAI SASHTOTO DARPASH I BOKO NA DANOTO!
102
4
 
22
 
! Отговори
гост преди 14 години
Тоя е пълен ***! герб ще доведат България до пълна разруха!!!
101
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Съгласен съм че има криза и точно в момент на криза държвата трябва да подпомага бизнеса а не да го съсипва. Как може да си стъпим на краката като се закриват работни места, предприятия и т.н А социалните разходи растат защото безработицата расте лавинообразно
100
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Безработицата в България е 10% - 2 пъти по ниска от безработицата в Гърция, Испания, Португалия и др. страни от ЕС, където е 20%Това е благодарение на успешната политика на ГЕРБ.Браво! Пак ще го напиша, защото тъпия червен *** ми трие коментарите, истината му влиза отзад явно и се дразни ***.