БСП умува над 3 теми за вот на недоверие

Станишев към сините и РЗС: Не може да се правиш на опозиция и да не подкрепяш вота
7 сеп 2010 15:44,
211
БСП умува над 3 теми за вот на недоверие
Снимка: БГНЕС

Колапсът в здравеопазването, провалът на антикризисните мерки на правителството и замразените доходи на българите – това са трите възможни теми за вот на недоверие към правителството, които БСП обмисля.

От Движението за права и свободи също имат готовност за започване на консултации по вота още тази седмица, каза на пресконференция председателят на левицата Сергей Станишев.

„Отговорността за всички действия на правителството носи премиерът, така че ГЕРБ да не се опитва да играе сценката за добрите и лошите ченгета – за лошите Дянков и Борисова, които не отпускат средства за здравеопазването, и за добрия Борисов“, заяви той.

По думите му не може премиерът да се крие зад провалите на един или друг министър, защото той дава санкцията за действията на министрите.

Още по темата

Станишев определи вота на недоверие като ясна разделителна линия между тези, които подкрепят управлението и опозицията, визирайки Синята коалиция и РЗС.

”Не може да се правиш на опозиция и да не подкрепяш такъв вот, това означава, че тези парламентарни групи носят цялата тежест за управлението днес”, заяви той.

Според Станишев здравеопазването е в колапс, българите обедняват все по-бързо, а опитите за антикризисна политика на кабинета не са сработили, а същевременно всеки ден идват данни за икономически растеж в страните от Европейския съюз.

"Един от най-големите проблеми е отсъствието на дългосрочна визия за развитие на отделните сектори в държавата", допълни депутатът от "Коалиция за България" Ангел Найденов.

Помолен да коментира заявката от страна на ДПС да се търсят механизми за отстраняването на финансовия министър Симеон Дянков, БСП лидерът отбеляза, че най-чистата форма за това е вот на недоверие към кабинета.

„Министър Дянков е една от основните ни мишени, защото е един от авторите на реформата в здравеопазването и във висшето образование и науката“, допълни Станишев.

От БСП настояват да бъдат осигурени допълнителни 205 млн. лева за здравеопазване, както и за актуализация на бюджета на здравната каса и на Министерството на здравеопазването.

Според левицата правителството трябва да предложи план за спасяване на лечебните заведения от несъстоятелност, за да се спре изтичането на медицински специалисти от страната.

В допълнение Сергей Станишев прогнозира нулев или отрицателен растеж за 2010 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: вот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тамън от ГЕРБ, ще ни довършът.
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bravo na 96
95
2
 
11
 
! Отговори
невярващия преди 13 години
Преброяване на населението в БългарияДанни от официални преброявания на населението в България Към 4 декември 1985 г.Общ брой на населението - 8 948 649 душиКъм 4 декември 1992 г.Общ брой на населението - 8 487 317 душиКъм 1 март 2001 г.Общ брой на населението - 7 928 901 душиКъм 10 март 2011 г.Общ брой на населението - 4 728 921 душиДа Ви е честит плана Ран-Ът проведен от другарите социалисти
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алоу тиква ***, не ме интересува какви наклонности имаш!
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
4yda se na stani6ev koi li 6te stane zad kradeca
92
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По тая логика да започнем от Бойко, а? Човека още си пази книжката от БКП.
91
2
 
11
 
! Отговори
патриот преди 13 години
ВСЕКИ МЪРТЪВ КОМУНИСТ,НА БЪЛГАРИЯ Е ОТ ПОЛЗА...
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 88 ti si tikva xa xa
89
1
 
12
 
! Отговори
БГ преди 13 години
С тази лисича муцунка сергейчо си само само за мис КИЛИЯ 2010
88
10
 
6
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
...ако успеят социалистите да свалят Комунистическо-Милиционерското управление евала им правя......ако успее КараВанко Костов да свали Комунистическо-Милиционерското управление евала му правя......ако успее Яне НеСандански да свали Комунистическо-Милиционерското управление евала му правя...За съжаление, милиционерите толкова добре НИЕ СМЕ ГИ ВКОПАЛИ ВЪВ ВЛАСТТА ЗА 4 ГОДИНИ, че само Бойко Виденова зима може да ги свали..., въпреки че не виждам кой ще тръгне да мръзне по площадите пак...
87
0
 
7
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 13 години
Положението се подобри хората карат само чисто нови коли, лятото на морето само българи не може да се разминеш, купуваме си апартаменти за 1г. ги изплащаме, какво му трябва повече на човек.
86
3
 
11
 
! Отговори
БСП преди 13 години
И лидера им обратен. И партията им. И електората им. ;)
85
0
 
5
 
! Отговори
И още преди 13 години
Забравили са още една причина - неосъдените крадци и далавераджии.
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП да не иска вотове на недоверие когато знае че няма да минат.И предишни опозиции правеха подобни БЕЗМИСЛЕНИ ходове с които само стават смешни.МИСЛЕТЕ КАК ДА БУТНЕТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО а не да ми правите разни селски сценки!!!
83
3
 
13
 
! Отговори
Е преди 13 години
64:Вас платени *** вече по стила на писане ви познавам. "Боко тиквата" - всяка втора реплика ползваш тия думи - обогати си репертоара бездарник! Как някой ще ти даде на тебе 1500-2000 евро заплата? За какво? Какво вършиш ти за да получаваш тия пари? Ти си един ***, който седи по цял ден и пише глупости във форумите срещу 20-30 лв на ден сигурно. За дето вършиш такава помиарска работа си получаваш заслуженото - живееш беден и помиарски живот.
82
1
 
12
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Цитат-"Според Станишев здравеопазването е в колапс, българите обедняват все по-бързо, а опитите за антикризисна политика на кабинета не са сработили, а същевременно всеки ден идват данни за икономически растеж в страните от Европейския съюз." Тълкувание -на докторите вече не им дават да работят на частно в държавнике кабинети, -на БСП им секнаха контрабандните канали и обедняват бързо, -не ни вдигнаха данъците както ни плашеха от БСП същевременно спряха източванията на държавата,-Европа-за цвят!
81
1
 
9
 
! Отговори
Pfff преди 13 години
Ето го и лидера на всички МИШОЦИ - Г-н Свръх Мишок !:)))
80
1
 
0
 
! Отговори
ДО 69 преди 13 години
69-ТИ,КАЖИ СИ ИСКРЕНО КОЯ ПАРТИЯ ПОДКРЕПЯШ ДА СЕ ПОСМЕЕМ МАЛКО ТУКА ;DDDD
79
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Виждам, че си ГЕРБЕР гъзолизец!!!
78
1
 
12
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 13 години
Този циркаджия пак ли ми се мотае в краката? Бях го позабравил.